Zdoktoryzowałam się prawie z tematu - jednak biofix zawierał starane EW a mój to starane EC - w biofixie były jeszcze 2 dodatkowe substancje czynne- więc wymieniam środek jutro powinien dotrzeć wiec będzie oprysk i mam nadzieję za tydzień wertykulacja i nawożenie jesienne.
To zapewne nie jest mlecz a mniszek lekarski. Jest dwuliścienny, koniczyna też jest dwuliścienna. Nie ma cudownego środka działającego na mniszek a omijającego koniczynę. Zlikwiduj także koniczynę, bardzo brzydki jest taki trawnik, bo to już nie trawnik. Namów żonę żeby zmieniła zdanie
Zapytaj kamieniarza, skoro on (krasnal) z kamienia, czym się klei kamień. Na pewno da się tak skleić, żeby nie było widać klejenia, tylko ważne - czym?
Dać wzór kowalowi albo zdolnemu ślusarzowi i niech wykona. Pewnie wyjdzie drożej. Trudno aż tak dopasować, aby znaleźć taką samą ale taniej. Szukaj sam, a nie angażuj ludzi w szukanie za ciebie
Pięciornik rozłogowy to chwast wybitnie uciążliwy, bo ma rozłogi, pocięcie glebogryzarką spowoduje, że rozłogi nie zginą, a zostaną zwielokrotnione.
Jedynie oprzysk może pomóc. I tu chyba nie ma co ratować całego trawnika, a opryskać całość.
Najmniej szkodliwe dla środowiska jest użycie octu lub mocznika w dużym stężeniu.
Roztwór polecany przez Waldka to 5 kg na 100 l - Toszka dodała że nie zimnej a ciepłej wody.
Pomysł jest taki: na części trawnika oznaczonej sznurkami opryskaj Starane, na innej Chwastox + zrób eksperyment, jeśli nie spali chwastów - zrób jak powyżej.
Danuś jak zrobię spawany to nie da rady zrobić na przykład tagiego stopnia "przez wodę".... wydaje mi się ,że murowany daje więcej możliwości aranżacyjnych no tylko ta szczelność nieszczęsna
Twoje oczko ,na przykład , jest cudowne...... ale chyba takiego stylu nie udałoby siė osiągnąć przy formie stalowej....