Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 23:00, 12 mar 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Co się odwlecze, to nie uciecze!

Ogródek Iwony 22:59, 12 mar 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Iwonka pogoda nas jeszcze trochę wstrzymuje, ale głowa cały czas działa w ogrodzie hahahaha U mnie też dzisiaj nie dało się pracować. Często rośliny w szkółkach są bardziej wartościowe niż np. w O. o cenie nie mówiąc. Buziak

Ewo, z tymi szkółkami masz rację. Roślinki są ładniejsze i cena bywa przystępna.
Ja korzystam z ofert kilku szkółek, każda się specjalizuje w czym innym.
Ogródek Iwony 22:55, 12 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ah ten portfel, ciągle zbyt chudy

No niby tak. Ale nic nie musi być na siłę. Nie dajmy się zwariować. Ogrodnik musi nauczyć się cierpliwości.
Ile ja w tym roku mam radości z roślinek wysiewanych na parapecie. Do tego też trzeba dojrzeć.
Ogródek Iwony 22:52, 12 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Iwonko, ale przecież ona nie musi powstać od raz

Aniu, wiem. Najważniejszy jest plan nasadzeń, a ten już mam. Niektóre roślinki mam, niektóre wysiałam w tym roku, są maleńkie, np. firletka. Dobre duszki też coś obiecały podesłać, miskanty, jak tylko pokażą się w szkółce - kupię. A potem wszystko musi urosnąć. Biorąc jednak pod uwagę, że większość to byliny, powinno coś już w tym roku zagrać. Jednak najlepszy efekt będzie w przyszłym roku, jeśli uda mi się wyłożyć kostkę na podjeździe, bo wtedy wszystko stworzy spójną całość
Przypomnę plan nasadzeń:

Ogródek Iwony 21:37, 12 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, nie mam jeszcze wszystkich roślinek. Nie wiem, czy w tym roku uda mi się skompletować wszystko systemem gospodarczym, ale jestem dobrej myśli.

Co się odwlecze, to nie uciecze!
Ogródek Iwony 21:20, 12 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, nie mam jeszcze wszystkich roślinek. Nie wiem, czy w tym roku uda mi się skompletować wszystko systemem gospodarczym, ale jestem dobrej myśli.

Ah ten portfel, ciągle zbyt chudy
Ogródek Iwony 21:20, 12 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Iwonko, ale przecież ona nie musi powstać od raz
Ogródek Iwony 21:11, 12 mar 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Pozdrawiam Iwonko! Nie mogę się doczekać ognistej rabaty

Ogródek Iwony 21:10, 12 mar 2015

Do góry
beata_m napisał(a)
Macham Iwonko, ciut nadrabiam. Ja też zamawiałam u tego samego Pana hortensje byłam pod wrażeniem jak profesjonalnie zapakowane! Wsadziłaś już swoje? Będziesz ciąć?

Pozdrawiam cieplutko

Beatko, przycięłam przed wsadzeniem, patyczki dałam zaraz do ziemi na rozsadnik.
Wsadziłam już moje w poniedziałek
Ogródek Iwony 21:09, 12 mar 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Od niedzieli ma być cieplej.

Karol, też na to liczę
Asi ogródek pod świerkami 21:08, 12 mar 2015

Do góry
Asiu, Ana ma ich sporo w szpalerze, bardzo mi się to podoba.
Tutaj masz linki do innych szpalerów:
https://www.pinterest.com/pin/529876712383774085/
https://www.pinterest.com/pin/529876712383767926/
https://www.pinterest.com/pin/529876712383757664/
https://www.pinterest.com/pin/529876712383755509/

A jeśli chodzi o szkółki, to ja robię zakupy w pięciu różnych. Każda specjalizuje się w czymś innym
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:02, 12 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

No to ja chyba się muszę zapisać na Vanilki. Moje okazały się nimi nie być, sąsiadka wyrzuciła, zanim się zorientowałam . Przydałoby się chociaż 5 patyczków pewniaków. Zatem napiszę na pv.
Ana, pytałam się u mnie, ale zapytam się tu: kusi cię przycięcie róż? Bo te listki świadczą chyba, ze one ruszyły z wegetacją

kusi, kusi rozmawiałam ostatnio z Zieloną i ona mówi, że Robaczek kazała jej ciąć jak widać wyraźne znaki ruszenia, ale one w "innej Polsce' mieszkają
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:51, 12 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
nie jeszcze nie ciełam Dlatego prosiłam o adresy wześniej by jak tylko utnę to nie dopytywać tylko sru w koperty i wysłać.

No to ja chyba się muszę zapisać na Vanilki. Moje okazały się nimi nie być, sąsiadka wyrzuciła, zanim się zorientowałam . Przydałoby się chociaż 5 patyczków pewniaków. Zatem napiszę na pv.
Ana, pytałam się u mnie, ale zapytam się tu: kusi cię przycięcie róż? Bo te listki świadczą chyba, ze one ruszyły z wegetacją
Ogródek Iwony 20:47, 12 mar 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Do kwitnienia forsycji już niedługo!

Karol, masz rację. Ucięłam kilka gałązek do domu, po trzech dniach miałam żółto w wazonie A było to 10 dni temu. Wystarczy trochę słoneczka tylko.
Tak naprawdę to czekam, żeby minęły te chłodne dni, które teraz nadeszły
Ogródek Iwony 20:44, 12 mar 2015

Do góry
Ala106 napisał(a)
Gratuluję "Wizytówki", fajnie bardzo wyszła.
W pojemniku z werbeną coś zaczyna wychodzić .
A z lawendy chyba nic nie będzie. Wyszły trzy i zjadł je piesek.

Reniu, moja lawenda nie wzeszłą, a to co tam wyszło, to chyba jakieś "zielsko" z kompostu, bo mieszałam ziemię. A werbenę chyba będę musiała niedługo pikować.
Za pochwałę dziękuję. Zależało mi, żeby osoby, które chcą zobaczyć mój ogródek, nie musiały brnąć przez te 500 stron. Wizytówka, to takie pismo obrazkowe dla zabieganych
Ogródek Iwony 20:41, 12 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Troszku nadrobiłam. Bratki z ciemiernikami piękne. Szukałam u siebie całych białych bratków ale nie znalazłam. Spotkałaś się może z takimi?

Polinko, ja dziś widziałam białe bratki z żółtym środkiem, ale miniaturki jakieś.
Znalazłam u Danusi. Zdjęcie z 2012 roku, z Danusi wątku:
Gardenarium napisał(a)

Takie pewnie by ci pasowały. Skoro istnieją, to może na takie trafisz
Ogródek Iwony 20:36, 12 mar 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Iwonko zamówiłaś Genie? Donica na bogato piękniasta
ściskam

Kasiu, Genia będzie musiała poczekać, nie wiem, jak długo. Znalazłam dla niej miejsce, ale najpierw musimy wykończyć gospodarczy i pokryć dach (na razie jesttam papa). Dopiero będę mogła ją posadzić przed garażem. Inaczej mogłaby się połamać. Pokażę ci miejsce, gdzie będzie rosła. A teraz przekopuję miejsce pod Ognistą rabatę. Po lewej stronie jest dom, po prawej garaż, część gospodarcza i kącik wypoczynkowy będzie w planie. Polbruku też jeszcze nie ma

Ogródek Iwony 20:24, 12 mar 2015

Do góry
rozark napisał(a)
Ależ masz pędzący watek , tyle sie u ciebie dzieje a obornika zazdroszę, ja nie mam skąd wziąć, więc mam granulowany

Reniu, ten granulowany też jest dobry. Nie zawsze mamy to, czego pragniemy. Mojego mam aż za dużo. Jak już rozparceluję po ogrodzie, to resztę na kompost wyniosę. Na drugi rok będzie jeszcze lepszy
Ogródek Iwony 20:22, 12 mar 2015

Do góry
Asiuniaa napisał(a)

Ja mam 40 minut ale nie po drodze mi jakoś do nich w ostatnim czasie się więc pytam z ciekawości . Dziś u mnie znów zimno, wietrznie i pochmurno coś ta wiosna nasza nie może się zdecydować aby na dobre zagościć.

Asiu, to masz bliżej niż ja. Ale w O wcale nie musi być tanio. Czasami w szkółkach można kupić zdrowsze i tańsze roślinki. Czasami można wysyłkowo, jeśli opłaca się płacić za przesyłkę.
Dziś u mnie też było zimno. M zrobił mi niespodziankę i przyjechał do domu. Zrobiliśmy wypad do miasta po tygodniowe zakupy i już nie zdążyłam pójść do ogrodu, było już za zimno. Jutro muszę koniecznie, bo byliny wykopałam z rabaty i muszę je posadzić. Chwilowo zaniosłam je do garażu, by im nie było za zimno.
A samochód stoi na dworze, hi, hi Roślinki są ważniejsze
Ogródek Iwony 20:16, 12 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
bo z czasem trudno mi było zrobić zdjęcia by nie pokazywać bałaganu za w tym roku się poprawie bo mam ogarnięte te miejsce. Odkryłam je już z zimowego snu i widzę nowe pączki

U mnie też już są nowe pączki na różach. M pyta się, czemu jeszcze ich nie przycięłam. Ja ciągle odpowiadam, ze czekam na kwitnięcie forsycji. Ana, obetniesz szybciej? Czy będziesz czekać ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies