Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:47, 01 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
eee tam najważniejszy jest dystans, przeżyjesz, bardzo wcześnie w tym roku matury

Ania wiem , że dystans najważniejszy ale ja byłam baaaardzo pracowita i rodzice w ogóle sie o moją maturę nie martwili a moja córka jest moim przeciwieństwem.. A właściwie kopią M.....
Spotkanie w ogrodzie u Szmitów 5 maja 2011 21:31, 01 maj 2012

Do góry
a ja jadę sama moje auto jest w warsztacie bo pękła linka od płynu chydraulicznego i nie zrobią chyba do piątku, więc pojadę pożyczonym samochodem . Trochę kiepsko bo zaduzo roślin do niego nie wejdzie....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:25, 01 maj 2012

Do góry
eee tam najważniejszy jest dystans, przeżyjesz, bardzo wcześnie w tym roku matury
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:23, 01 maj 2012

Do góry
Lena napisał(a)

czosnkom ozdobnym przysuszyło brzydko listki

Aniu taki urok czosnków , że obsychają im liście.Dlatego warto je sadzić pomiędzy inne rośliny które zatuszują te niedoskonałości
Mam czosnki ozdobne od wielu lat i są dla mnie jedną z piękniejszych ozdób na rabacie...

Lenka to 'dobrze' bo już myślałam że to moja wina a tak czuje sie rozgrzeszona
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:22, 01 maj 2012

Do góry
nika napisał(a)
Aniu, nadrobiłam zaległości
Ogród zmienia się z dnia na dzień. Cudownie wyglądają te cisowe kule podsadzone bukszpanami i trzmieliną. Łezka wyszła po mistrzowsku, ale nie ma się co dziwić, jak takich pomocników miałaś
Wszystkiego najlepszego dla Twoich majowych jubilatów i wspaniałej zabawy Wam życzę

Dziekuję, dziękuję już po imprezce, pogoda i goście dopisali. Zabawa była extra
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:19, 01 maj 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aniu zakupy bukszpanowe cudowne. Widzę, że humor się zdecydowanie poprawił
Łezka z cisami (od początki pisałam że piękne i nie oddawaj!) plus bukszpany plus trzmielina i żwirek to będzie widok zapierający dech w piersiach !!!
Tulipany cudowne, właśnie takie nasadzenia kolorystyczne uwielbiam. A szczególnie zachwycił mnie ten papuzi sorbetowy!!!!!! Poproszę jeszcze fotki na zbliżeniach

Marzenko dziękuję za dobre słowo Co do tulipanów to teraz wiem że to będą kwiaty ktore posadzę w ogromnych ilościach na jesien Dzisiaj biegałam pomiędzy placem zabaw a domem, wyskakala się też na trampolinie mieliśmy dzisiaj dużo gości, a właściwie chłopcy mieli i nie bylo czasu na foografowanie, ale dzisiaj tulipany dały czadu Jutro pofoce je z bliska
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:14, 01 maj 2012

Do góry
Anula, Zbysiu, trzmielina będzie cięta, chcę by tworzyła dywan niezbyt wysoki, tuż za nią w tym wolnym pasie będą żurawki caramel
Mój mały raj na ziemi :) 21:01, 01 maj 2012

Do góry
baaardzo podobaja mi się te Twoje mebelki, szkoda że takich już nie ma
Nasz przydomowy ogródek 20:55, 01 maj 2012

Do góry
Patrze na tę jabłoń i się zastanawiam , a może i ja mam taką widzialam dzisiaj pączki, zachwilę pewnie zakwitnie
Początki w Kruklandii 14:32, 01 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Graby to raczej nie, ale wiśnie bardzo mi się podobają. Jest jedna taka kolumnowa...nazwy jak zwykle nie pamiętam, ale jest świetna.
Klony palmowe też mi się podobają.
Śliwa Nigra też ok.

Ale gdzie to umiejscowić ?????

Może chodzi ci o wiśnię amanogawa?
Widzę, że mamy ten sam problem. Też chę drzewa posadzić a nie wiem gdzie...

Tak, tak, tak To ta wiśnia

No ale nie wiem gdzie

Rysiu ją ma, pokazywał fotki, ona taka kolumnowa. Dobra tam gdzie mało miejsca

Tak właśnie u Rysia widziałam i mi się spodobała
Spotkanie w ogrodzie u Szmitów 5 maja 2011 12:39, 01 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Właśnie się dowiedziałam, że na 5-tego nie mam transportu, mąż na dyżur, przykro mi to mówić, ale muszę zrezygnować i z tego spotkania

A może się do Joanki uśmiechnij? Bo chyba jedzie

dokładnie
Dzięki za wsparcie próbuję szukać innych rozwiązań, może się uda, chociaż każdy ma zaplanowany tak długi weekend
Joanki nie widzę na forum od niedzieli, może wyjechała i nie ma dostępu do netu?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:27, 01 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Aniu taki urok czosnków , że obsychają im liście.Dlatego warto je sadzić pomiędzy inne rośliny które zatuszują te niedoskonałości
Mam czosnki ozdobne od wielu lat i są dla mnie jedną z piękniejszych ozdób na rabacie...
Mój mały raj na ziemi :) 07:34, 01 maj 2012

Do góry
ojoj, ja poszłam spać , a tu tylu gości
wczoraj mój synio spał do 9.oo, a dzisiaj o 5.3o już mnie obudził ;-(
ehh

Noemi , hortensje sprzed drzwi "wywaliłam" już jakiś czas temu do donic na tarasie, denerwowały mnie tam .... kule to kule przywykłam do tej prostoty i elegancji przy wejściu
Wiesz, chyba marne szanse aby w doncach coś przeżyło TAKĄ zimę, ale łudziłam się....ale Twoje Noemi donice są duże, moje małe, więc tymbardziej....

Ana - żurawki powtykałam już wczoraj, ale na efekt trzeba będzie poczekać aż się rozrosną i hosty za nimi wylezą zupełnie. Dzisiaj obsadzam donice z ziołami, bo na tarasie rośnie już lawenda, stanął już oleander i rosną lilie. Nie wiem czy to dobry zestaw, ale póki co wygląda ok

Sebek, wymarzły mi klule danica , w sumie paskudne już były, więc dobrze, ale też 2 kulki bukszpanowe ! buuuu
trzymają się (chyba!!!) te na kijach, oby , bo tych byłoby mi szkoda

Agnieszko - lubię taki zestaw tarasowy choć mało praktyczny - ale pokrowce się zdejmuje, więc nie ma problemu. Co do rabatki - to ona jest widoczna z ulicy - zależy mi na ładnym efekcie

Bogda , dzięki

Danusiu - nie wiem ! możesz kochana zobaczyć i sprawdzić przy winku zapraszam !

Aniu (ana_art) - miały być czerwone, ale skusiły mnie te. Poszły pod rh , za nimi wyrosną hosty. Powinno być ok.

Aniu z zielonego wzgórza, dziękuję takie tulipanki pięknie wyglądają , widać je z daleka. Muszę jesienią dasadzić ogromną ilość cebul, w tym roku wiele nie zakwitło
co do antybiotyku to ja jestem przeciwnikiem - jeśli nie muszę. Zapalenie nie było ropne, wyleczone, więc po co dzieciaka truć

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:00, 01 maj 2012

Do góry
Ana napisał(a)
Ale poszczułaś kochana tym kawałkiem Ja chcę jeszcze! Piekne Twoje tulipany

Róże kupowalam w rosarium
http://www.rosarium.com.pl/

Dziękuję ciężko sfotografować calość bo one takim esem floresem idą .
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:31, 30 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

a i podpisuje się obiema rękami pod tym co napisała bociek piękne zdjęcia Jesienią obczytalam się że pełne tuipany są kiepskie, tzn że się łamią pod ciężarem 'glowy' i nie kupowałam dużo. Teraz widzę że o błąd... jak widać czlowiek uczy się całe życie na jesień nadrobię straty tegoroczne...
widzę kwiaty doniczkowo-skrzynkowe po niedzieli też muszę zadziałać ale nie mam pomysłu co pasuje do czerwonych begonii które będą na rabatach...

Aniu ja podpatruję tulipany Domi Uczmy się od najlepszych. Piwoniowe i papuzie szybko przekwitają ale dla ich piękna warto poczekać na późną wiosnę. Kupuję różne odmiany corocznie , kwitną w rożnych terminach. Ale w przyszlym roku muszę dokupić jeszcze wczesnych odmian, chyba białych, o mnie urzekły w innych ogrodach. Ale białe pójdą w okolice kul bukszpanowych. Ojej już myślę o jesiennych kompozycjach. I pójdę w większą ilość liliokształnych. Czekam jeszcze na kwitnięcie zielonkawych, zapomniałam jak się nazywają.

ja mam pierwszy raz w życiu tulipany, sadziłam je na wyczucie, pocieszam się że kolejne lata będą lepsze bo widzę jak wyglądają. U mnie jako pierwsze zakwitły wlasnie białe na frontowej rabacie (chociaż jeszcze nie wszystkie, bo podsadziłam biale w różnych odmianach

Aniu skoro pierwsze w zyciu to starch się bać jakie będą za kilka lat pomyśl, źe co roku będą piękniejsze
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:11, 30 kwi 2012

Do góry
za to bukszpany mają śliczne przyrosty Zabrakło mi kamyków... muszę jechać dokupić
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:10, 30 kwi 2012

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:06, 30 kwi 2012

Do góry
Ana napisał(a)
nooo...bardzo podoba mi sie ta rabata z łezką i cisami - już ją "widzę" po skończonej pracy - i zapisuję w inspiracjach
Ana, oby tak dalej w takim tempie, a już niedługo będziesz miała u siebie danusiowy raj

PS. Też mam jednego majowego 2-letniego faceta w domu

ja chcialabym juz ja zobaczyć, ale czekam na żurawki. Mam ogromna nadzieję zrobić zakupy w sobotę u Szmitów
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:03, 30 kwi 2012

Do góry
Różowa też zaczyna

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:59, 30 kwi 2012

Do góry
czerwono-żółta rabata jeszcze nie wpełni

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies