Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 18:20, 11 mar 2015

Do góry
Reniu, piękny storczyk. Dziękuję.

No i tak gratulując 500 strony i dzięki tylu miłym wpisom (za co jestem uradowana i jest mi bardzo miło w duchu) jestem już na 503 stronie.
Ogródek Iwony 18:13, 11 mar 2015

Do góry
LewOgrodowy napisał(a)
Dziękuję za te 500 stron. Ciekawy wątek, pełen przydatnych porad. Jestem tu codziennym gościem. Moc serdeczności! : )

Lewku, strasznie mi miło, że do mnie zaglądasz I miło mi, że nie jest tu nudno, choć to nie tylko moja zasługa Dziękuję i mam prośbę. Wstaw w podpisie swoje imię, abym wiedziała, jak się do ciebie zwracać? Po imieniu, to tak bardziej mi pasuje Buziak
Ogródek Iwony 18:10, 11 mar 2015

Do góry
GorAna napisał(a)
Iwonko, Ty jesteś Bob Budowniczy....szczerze Cię podziwiam....ale rewolucje robisz w Twoim ogrodzie....będzie pięknie
Pozdrawiam

Aniu, te murki robiłam we wrześniu. Pokazywałam na prośbę. Mam w planach jeszcze dwa, jeśli zdobędę cegłę, bo inaczej mam problem
Ogródek Iwony 18:09, 11 mar 2015

Do góry
Kasiu, Aniu, Reniu, dziękuję wam
Reniu, nie każ mi tylko tych kwiatków liczyć. Bo będzie ich dużo. Niektóre czekają w kolejce na sianie jeszcze
Ogródek Iwony 18:07, 11 mar 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
Gratki Iwonko, kolejnych co najmniej 500 stron tak merytorycznych jak te

Kasiu, dzięki, tylko mi powiedz, kto to przeczyta
No i muszę podziękować wszystkim tutaj, ze chcą się raczyć swoją wiedzą

Ogródek Iwony 18:05, 11 mar 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka działasz z rozmachem. Jesteś niesamowita.
Wizytówka super. Bardzo mi się podoba.
Twój piesek taki sam jak ten którego teraz przygarnęłam.
Szukałam od mojego ostatniego wpisu, ale chyba nie odpisałaś mi odnośnie wertykulatora?
Gratuluję kolejnej 100
Zaraz ruszam popracować w ogrodzie.
Miłego dnia.

Mirelko, bardzo Cię przepraszam. W nawale zgubiłam twój wpis i chyba jeszcze jeden. Zaraz ci odpowiem:
Kupiliśmy AL-KO Wertykulator elektryczny ALKO SILVER COMFORT 38 VLE , w O to ponad 430 zł. 3 lata gwarancji. To jest areator i wertykulator razem.
Ja dziś chciałam iść do ogrodu, ale jest zimno: 5 stopni tylko i padał deszcz. Odpuściłam. Nie chcę się znowu rozchorować.
Ogródek Iwony 17:59, 11 mar 2015

Do góry
Edytko, Ewuniu, Olu i Olu, Kamilko - dziękuję

Reniu, piękny uśmiech - miło mi

Jolu, nie wiem, czy ten sezon będzie szalony. Pewnie pracowity i troszkę skromny, bo najpierw gospodarczy musimy kończyć.

Danusiu, pewnie dziewczyny już poradziły, ale idę do Ciebie

Ewo, oddałaś mi ciemierniki? Fajnie, już wiem, gdzie mam je posadzić. Mała Mi radzi pod krzewami liściastymi
Mój kawałek planety 17:41, 11 mar 2015

Do góry
Kasiu, pozdrawiam. Odpisałam ci u mnie
Ogródek Iwony 17:38, 11 mar 2015

Do góry
katiaxx napisał(a)
No ale ja tu przyszłam w innej sprawie, Iwnoka, wyczytałam u Oliże będziesz rozkładac obornik - a jaki przekompostowany ? bo aj mam dylemat - mam koński niby taki przeleżany ale tak naprawdę to wymieszany - trochę z jesienie, z zimy, trochę "dorobionego" świeżego - i nie wiem czy nie popalę roślin nie mam kogo zapytać o radę w sensie takiego miejscowego który się zna, zobaczy i powie kłaść, nie kłaść. Kompostu mam niewiele i sporo w nim elementów nie przerobionych po przerzuceniu wszystko się wszystko wymieszało i jestem w kropce.

Kasiu, Ja zamawiałam obornik przeleżały, on w moim przypadku jest wymieszany ze słomą, bo to ze ściółki zwierzęcej (krowi). Wydaje mi się jednak, że on taki do końca przerobiony nie jest. Widziałam u Oli, to jej - sama próchnica. Mój miejscami jest mazisty. Ja robie tak, ze zakładam teraz nową rabatę, jest ona pusta. Wczoraj przekopałam ziemię widłami i wybrałam starą trawę i inne zielsko. Dziś chciałam rozłożyć obornik: wykopać rowek, włożyć obornik, zasypać ziemia jednocześnie robiąc drugi rowek itd.
Potem, jak będę sadzić rośliny, robiąc dołki rozepchnę obornik na boki, a ponieważ mam mało kompostu, to wsypię go do dołka. Gdybym miała dużo, przekopałabym całą rabatę. Przy sadzeniu roślin uważam, by korzenie nie stykały się bezpośrednio z obornikiem. On w tym czasie bedzie uwalniał substancje odżywcze do ziemi. Tak robię co roku i nic mi nie popaliło roślin.
Jak sadziłam róże, dawałam do dołka wykopanego głębiej obornik, a potem zasypywałam troszkę w dołku ziemią z kompostem i dopiero sadziłam.
M przygotował mi beczki i tam rozrobię sobie gnojówkę do podlewania latem. Oczywiście w konewce trzeba rozcieńczyć.
A jak chcesz dać na rabatę, która już istnieje, to ja zakopuję trochę pomiędzy roślinki. Nigdy bezpośrednio na korzenie.
To, co zostanie, odłożę na kompost.

Kasiu, ja kompostu nie przesiewam, tylko najwyżej wygrabiam i jak coś zostanie, to wraca na kompost.
Ogródek Iwony 17:35, 11 mar 2015

Do góry
Ana,święte słowa. Tylko ten umiar czasem nam nie po drodze.

Karolu, Dorotko, Juziu - dziękuję wam
W kamiennym kręgu od początku 17:22, 11 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Umnie też dziś zimno i mokro. To chyba to zapowiadane załamanie pogody. Pozdrawiam cię Aniu

Iwonko, niby to normale, bo w marcu jak........ ale my chcielibyśmy same ciepłe dni...a to sie nie da
Buziaki
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:18, 11 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, jesteś nieoceniona Czyli pod forsysja powinno być im dobrze. Dziękuje.
I muszę dodać, ze zakochana jestem w twoim łanie krokusów.

Posadź sobie One rosną wszędzie

Efektowne na foto.. a w realu już mniej.. krokus Spring Beauty

W kamiennym kręgu od początku 17:18, 11 mar 2015

Do góry
Umnie też dziś zimno i mokro. To chyba to zapowiadane załamanie pogody. Pozdrawiam cię Aniu
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 17:15, 11 mar 2015

Do góry
Haniu, piękna wiosna u ciebie.
Ja bym nie przeżyła chyba, gdyby mi dziki poryły.
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:10, 11 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ciemierniki dobrze rosną pod krzewami liściastymi.

Aniu, jesteś nieoceniona Czyli pod forsysja powinno być im dobrze. Dziękuje.
I muszę dodać, ze zakochana jestem w twoim łanie krokusów.
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 10:31, 11 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewuniu, na 300 się spóźniłam, miałam szansę na 301, ale zanim doczytałam, wylądowałam na 302
Więc spieszę się kwiatuszki wiosenne zostawić i gratki życzę.

Buziak Iwonko, dziękuję, że zaglądasz, nie ważne na której stronie. Dziękuję za kwiatuchy Zrobiłam dzisiaj zdjęcie swoim ciemiernikom, wreszcie widać, że kwitną. Zaraz wrzucę.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:22, 11 mar 2015

Do góry
Borbetka napisał(a)
Ale fajne te ławki! Taka prostota, ale efekt niesamowity. M. obiecał mi siedziska wokół paleniska na kiełbaski, ale nie wiem, co on ma w głowie za pomysł. Muszę mu pokazać Twoje.

Monia, przejrzyj Pinteresta, tam jest pełno inspiracji na takie ławeczki A ostatnio całkiem fajną widziałam w I.

Madżenko nic z tego Komplet mam

Nonka miejscami mam jeszcze agro pod żwirkiem - na najstarszych rabatach. Wycięte są duże koła pod rośliny. Ale np. pod lawendą przy tarasie nie mam. Kamyczki wbijają się w ziemię, to fakt. Musi po prostu być grubsza warstwa żwirku. Z kolei tam gdzie jest agro muszę pilnować, żeby kamyczki się nie przesuwały i nie było jej widać, bo nieestetycznie to wygląda - a mało skutecznie mi to wychodzi. Z dwojga złego - wolę wbijające się w ziemię kamyczki

Madziarzeszów, Iwk4, Gabisiu, Makkasia, Agniecha no pękam z dumy (żebym tylko nie pękła z hukiem ) Muszę M. pogonić, żeby blat stołu zrobił, bo "nogi" już som.
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:41, 11 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wszystko przeczytałam, pomysł z keramzytem w donicy do skopiowania, zakodowałam , że można ciąć hortki, pięknych snów życzę i jutro miłego dnia
I szukam dobrego towarzystwa do ciemierników. Dostałam od siostry i teraz nie wiem, do czego dołączyć

Ciemierniki dobrze rosną pod krzewami liściastymi.
Typografia ogrodu 08:50, 11 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przyszłam się przywitać. Też nie mogę się nadziwić, że dopiero utworzylas watek. Slicznie tworzysz. Cudne kompozycje. Czy te serby trzeba odebrać osobiscie?

Dziękuję za pochwały - muszę przyznać, że trochę mnie zawstydzają zapraszam częściej. Serby tez właściciel plantacji dowozi ale jak daleko to nie wiem - ja transportowałam sama (a właściwie M). 11 sztuk wmiesiło się na przyczepce ok 2 x 2,5m. Jakby coś podeśle kontakt.
Do raju daleko - u Ewy 08:48, 11 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Fajnie, że udało ci się taniej kupic donice
Zapomnialam kupic siarczan potasu. Gdzie kupowałas swój?

Iwonko, donice kupiłam dzięki Tobie Nie miałam w planach, ale taką okazję żal przegapić Siarczan kupiłam w centrum ogrodniczym. Jak wyjeżdża się z Gdańska na Kolbudy, to po lewej na Kowalach jest bardzo fajne centrum ogrodnicze Roślinkowo jeszcze śpi, ale nawozy, ziemię i inne dodatki mają Ciemierniki takiej wielkości jak w o. u nich były za 12,50
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies