Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 08:12, 11 mar 2015

Rozumiem, że chodzi Wam o foty donic Może uda mi się rano wyskoczyć na ogród i obfocić je, ale nie mamy słońca, więc nie liczcie, że zdjęcia będą piękne Wracam późnym wieczorem
Iwk4 08:19, 11 mar 2015

Fajnie, że udało ci się taniej kupic donice
Zapomnialam kupic siarczan potasu. Gdzie kupowałas swój?
zawitka 08:33, 11 mar 2015

Ewa -----taczusia bardzo potrzena jedną już taką zużyłam i zbieram się kupić drugą . Czytałam że masz mech zwalczgo szatana bo Ci zniszczy trawę .Wapno nawozowe już posiej a potem mawóz z dodatkiem co zabija mech Poiołu to trzeba byłoby tony a brudzi piernikPozdrówka wiosenne slę
Ewa777 08:48, 11 mar 2015

Iwk4 napisał(a)
Fajnie, że udało ci się taniej kupic donice
Zapomnialam kupic siarczan potasu. Gdzie kupowałas swój?

Iwonko, donice kupiłam dzięki Tobie Nie miałam w planach, ale taką okazję żal przegapić Siarczan kupiłam w centrum ogrodniczym. Jak wyjeżdża się z Gdańska na Kolbudy, to po lewej na Kowalach jest bardzo fajne centrum ogrodnicze Roślinkowo jeszcze śpi, ale nawozy, ziemię i inne dodatki mają Ciemierniki takiej wielkości jak w o. u nich były za 12,50
Ewa777 08:56, 11 mar 2015

zawitka napisał(a)
Ewa -----taczusia bardzo potrzena jedną już taką zużyłam i zbieram się kupić drugą . Czytałam że masz mech zwalczgo szatana bo Ci zniszczy trawę .Wapno nawozowe już posiej a potem mawóz z dodatkiem co zabija mech Poiołu to trzeba byłoby tony a brudzi piernikPozdrówka wiosenne slę

Halinko, mchu mam tylko troszkę w trawniku, w miejscach gdzie jest cień. Myślę, że sypnę Dolomitem, jak radziły dziewczyny Popiołu mam sporo z kominka, zostawiłam go, żeby dosypać do kompostu Dzięki za rady
makkasia 09:25, 11 mar 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Nasi Emowie wiedzą jak uszczęśliwić kobietę

Prezent świetny, ja dostałam kilka lat temu piękny szpadel od EMa ...cieszyłam się jak gwizdek
Ewkakonewka 14:54, 11 mar 2015

Ewa777 napisał(a)

Halinko, mchu mam tylko troszkę w trawniku, w miejscach gdzie jest cień. Myślę, że sypnę Dolomitem, jak radziły dziewczyny Popiołu mam sporo z kominka, zostawiłam go, żeby dosypać do kompostu Dzięki za rady

Ewcia sypałam dzisiaj popiół na próbę, ale faktycznie olbrzymie ilości potrzebne chyba są Z brudzeniem tak okropnie puki co nie było, zobaczymy jak do dalej będzie. Ja sypię popiół do kompostu. Buziak
Ewa777 14:57, 11 mar 2015

Ewciu, muszę na wiosnę najpierw kompostownik zbudować To są moje plany od jesieni Może starczyło by mi tego popiołu, bo mchu mam naprawdę mało, ale jednak użyję Dolomitu
Tylko u nas nie pada i wczoraj sprawdziłam, że mam wyjście wody do naprawy, bo przepuszcza. Wczoraj biegałam z konewkami z domu
Ewkakonewka 21:13, 11 mar 2015

Kompostownik dobra rzecz. Naprawdę własna ziemia kompostowa to jest miód i cud.
Hahaha ja lubię z konewką, ale ja nie ganiam tylko lazę wtedy jak ślimak
Ewa777 21:21, 11 mar 2015

A ja biegałam, bo chciałam zdążyć przed zmrokiem

Nie zdążyłam zrobić zdjęć Obiecuję jutro - wcześniej wracam i może zaświeci słońce