Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 23:37, 22 mar 2015

Do góry
Kamila, teraz dopiero widzę te cisy - bardzo okazałe.
A wrzosy też planuję pociachać w tym tygodniu, ciekawe czy zaczną lepiej wyglądać po tych postrzyżynach.
Tu ma być ogród :) 23:17, 22 mar 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Wklejam to drugie zdjęcie - to z ogrodowiska więc chyba mogę - tu widać kule i myslę, że byłyby potrzebne bo wiosną kiedy czosnki jeszcze nie zakwitną, a trawy i szałwie są ścięte na rabacie poza drzewami nie byłoby nic. Jesli chodzi o cięcie to ja tez tnę sama na razie kul ma ok 30 do tego kilkadziesiąt metrów obwódek to najtrudniejsze jest początkowe formowanie, później tylko korekcyjne by zachować kształt. I nie ma roślin, z którymi nie trzeba nic robić by wyglądały dasz rade. A u Sylwi (rozumiem, że piszesz o tych kołach pod lizakami z cisa) to u niej jest ok bo te cisy są niskie i proporcje zachowane a pod wielkimi drzewami? chyba ze o czymś innym mowa.

bardzo ładna ta inspiracja, ale na froncie ja bym się na nią jednak nie zdecydowała, tam myślę o bardziej formalnym stylu, tu jest tak łąkowo.

Masz Asiu jednak rację, że potrzeba tam średniego piętra i hortensje może są dobrym pomyslem, co prawda, ja jakoś średnio lubię te przebarwiające się na różowo, wolałabym Polar Bear, czy Limki, ale wtedy mogłoby być zbyt nudno.
Tu ma być ogród :) 23:03, 22 mar 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

to bardzo dobra cena ja swoje w zeszlym roku po 90 kupiłam a rozrzut cenowy jest taki ze nawet po 200 w niektorych rejonach polski są. pozdrawiam

ciekawe jak będzie w tym roku... bo wiadomo cena zależy od popytu, a jak znam życie teraz dużo się tego gatunku będzie sprzedawać
Tu ma być ogród :) 23:01, 22 mar 2015

Do góry
mam nadzieję, że Sylwia się nie obrazi, taki projekcik rabaty z wiśniami u niej znalazłam, bo zdjęcia z realizacji dobrego teraz nie umiem odnaleźć:
A jak z tymi chorobami wiśni, u Madzenki akurat dziś było, że ponoć często u nas chorują.
Tu ma być ogród :) 22:49, 22 mar 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ja na jesieni widziałam po 60 PLN szczepiona na wys 180 cm, to chyba też dobra cena - tym bardziej, że w bliskiej odległości od miejsca zamieszkania

to bardzo dobra cena ja swoje w zeszlym roku po 90 kupiłam a rozrzut cenowy jest taki ze nawet po 200 w niektorych rejonach polski są. pozdrawiam
Tu ma być ogród :) 21:16, 22 mar 2015

Do góry
pierwsze zdjęcie znam i to są moje klimaty, a drugie niestety się nie otwarło.
A ja ten mój pomysł na podsadzenie wiśni to od Syli zapożyczyłam, nie miałaby to być kopia, ale o takim stylu myślałam
Swobodny pas roślin mówisz... kul bukszpanowych to by tam weszło sporo... będzie tam około 30 mb.
Zastanawiam się tylko ile szt. kul będę w stanie sama przyciąć, bo w najbliższych kilku latach, muszę liczyć tylko na siebie, mąż jeszcze nie został zarażony tematami ogrodowymi niestety
A na ogrodnika raczej nie będzie mnie na razie stać
Tu ma być ogród :) 20:00, 22 mar 2015

Do góry
no widzisz i to tez jest mysl... pomysl warty uwagi
Tu ma być ogród :) 19:25, 22 mar 2015

Do góry
Efffa napisał(a)
a nie myslałas o hortensjach vanila fraise?

to co napisałam to w nogach drzewek, a myślę też czy nie zrobić przy płocie żywopłocika z cisa.
O hortensjach akurat tam nie myślałam, mają być na tej ścianie co świerki przed nimi.

Ale wiesz, że proces decyzyjny w toku, nic nie wiadomo...
Tu ma być ogród :) 19:22, 22 mar 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
O werbenie mała Mi napisała u mnie

dziękuję, doczytałam.
Marta też mnie ostrzegała, że może minąć nawet miesiąc aż wykiełkuje, więc muszę się uzbroić w cierpliwość.
Za to stipa wyszła w 50% procentach i myślę, że jeszcze coś się pokaże bo nierówno wschodzi i codziennie jakaś nowa kreseczka się pojawia
Tu ma być ogród :) 19:20, 22 mar 2015

Do góry
jesli beda wisnie, to moze kóleczko z berberysa admiration lub bagatelle, a w srodku hosty.
Jeśli śliwy to może obwodka z bukszpanu i hosty...
Ja chyba decyzje podejme jak bede juz miec ogrodzenie...
Już tak mam, że musze miec pelny pogląd na sprawę, takze czekam na przesła i tynkowanie
Tu ma być ogród :) 19:17, 22 mar 2015

Do góry
w koszyczku krokusy giganty Record, stokrotka i jakas ciekawa odmiana szeflery i trochę upchanego bukszpanu.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 17:27, 22 mar 2015

Do góry
Enya napisał(a)

Otóż to, naprawdę sobie cenię, że mam generalnie wokół fajnych sąsiadów, którzy się wzajemnie szanują i w razie czego można na nich liczyć
Mam na myśli tych, którzy budowali się w tym samym czasie co my Stworzyliśmy fajną społeczność Co roku robimy taką wielką sąsiedzką imprezę składkową, zbudowaliśmy wspólnie drogę z kostki oraz zrobiliśmy wspólne oświetlenie na naszym mini osiedlu Mieszkamy w zgodzie już lat i niech tak zostanie

Pozdrawiam

oj to Ci zazdroszczę, my za drogę musieliśmy sobie zapłacić sami, jako że mieszkamy na końcu i najbardziej nam zależało.
Dopóki droga była w fazie rozmów i planów to wszyscy deklarowali, że będą się składać, a jak przyszło co do czego to się wypięli i sami musieliśmy zapłacić, a reszta dostała prezent, z jakiegoś powodu uznali chyba, że im się należy - i jak tu mieć dobre zdanie o takich sąsiadach? ;-(
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:19, 22 mar 2015

Do góry
u mnie byłoby to samo, dopóki mi żywopłoty duże nie urosną niedziela będzie chcąc nie chcąc musiała zostać dniem świętym
Mój ogród pod górkę... 17:17, 22 mar 2015

Do góry
Kasiu co Ty tam masz, brzózki a za nimi choina kanadyjska? A potem ekranik z cisa Hicksii i przed nim jakieś drzewko - co to?
Typografia ogrodu 14:37, 22 mar 2015

Do góry
ile tygodni mają te sadzonki werbeny na zdjęciu? Jaki jest dobry termin do posadzenia ich w gruncie?
Ja trochę się zagapiłam i posiałam dopiero tydzień temu (tu podziękowania dla Marty Zielonej za nasionka ), jeszcze nic nie wychodzi z ziemi.
Tu ma być ogród :) 14:28, 22 mar 2015

Do góry
Wiosenne dekoracje

Tu ma być ogród :) 14:14, 22 mar 2015

Do góry
zgadza się Asiu, też już to sobie uświadomiłam i muszą te drzewa być bliżej płotu, w połowie szerokości rabaty wypadało 1,75 m - teraz myślę, że zbliżę je o jakieś pół metra, czyli wyjdą 1,25 m od ogrodzenia.
Tu ma być ogród :) 13:56, 22 mar 2015

Do góry
ja na jesieni widziałam po 60 PLN szczepiona na wys 180 cm, to chyba też dobra cena - tym bardziej, że w bliskiej odległości od miejsca zamieszkania
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 00:20, 22 mar 2015

Do góry
no Kobieto, kawał roboty za wami, graby i umbry cudaśne!
Tu ma być ogród :) 00:02, 22 mar 2015

Do góry
w zeszłym roku widziałam w całkiem niezłej cenie, ale teraz znów trzeba będzie zrobić rozpoznanie, choć tak naprawdę ciągle jeszcze myślę czy Umbra czy śliwa wiśniowa, a to warunkuje wszystkie nasadzenia pod drzewkami.
Ciekawa jestem Twoich pomysłów, będę czekać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies