Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

nawigatorka 22:10, 22 mar 2015

tak
Efffa 22:36, 22 mar 2015

Myślę ze Edycie nie chodzi o cisy na pniu, Sylwia ma równiez wiśnie pod ogrodzeniem obok furtki!
siakowa 22:49, 22 mar 2015

lindsay80 napisał(a)
ja na jesieni widziałam po 60 PLN szczepiona na wys 180 cm, to chyba też dobra cena - tym bardziej, że w bliskiej odległości od miejsca zamieszkania

to bardzo dobra cena ja swoje w zeszlym roku po 90 kupiłam a rozrzut cenowy jest taki ze nawet po 200 w niektorych rejonach polski są. pozdrawiam
lindsay80 23:01, 22 mar 2015

mam nadzieję, że Sylwia się nie obrazi, taki projekcik rabaty z wiśniami u niej znalazłam, bo zdjęcia z realizacji dobrego teraz nie umiem odnaleźć:
A jak z tymi chorobami wiśni, u Madzenki akurat dziś było, że ponoć często u nas chorują.
lindsay80 23:03, 22 mar 2015

siakowa napisał(a)

to bardzo dobra cena ja swoje w zeszlym roku po 90 kupiłam a rozrzut cenowy jest taki ze nawet po 200 w niektorych rejonach polski są. pozdrawiam

ciekawe jak będzie w tym roku... bo wiadomo cena zależy od popytu, a jak znam życie teraz dużo się tego gatunku będzie sprzedawać
lindsay80 23:17, 22 mar 2015

nawigatorka napisał(a)
Wklejam to drugie zdjęcie - to z ogrodowiska więc chyba mogę - tu widać kule i myslę, że byłyby potrzebne bo wiosną kiedy czosnki jeszcze nie zakwitną, a trawy i szałwie są ścięte na rabacie poza drzewami nie byłoby nic. Jesli chodzi o cięcie to ja tez tnę sama na razie kul ma ok 30 do tego kilkadziesiąt metrów obwódek to najtrudniejsze jest początkowe formowanie, później tylko korekcyjne by zachować kształt. I nie ma roślin, z którymi nie trzeba nic robić by wyglądały dasz rade. A u Sylwi (rozumiem, że piszesz o tych kołach pod lizakami z cisa) to u niej jest ok bo te cisy są niskie i proporcje zachowane a pod wielkimi drzewami? chyba ze o czymś innym mowa.

bardzo ładna ta inspiracja, ale na froncie ja bym się na nią jednak nie zdecydowała, tam myślę o bardziej formalnym stylu, tu jest tak łąkowo.

Masz Asiu jednak rację, że potrzeba tam średniego piętra i hortensje może są dobrym pomyslem, co prawda, ja jakoś średnio lubię te przebarwiające się na różowo, wolałabym Polar Bear, czy Limki, ale wtedy mogłoby być zbyt nudno.
nawigatorka 08:01, 23 mar 2015

Wiśnie u Sylwia znam ale nie wiedziałam co jest pod spodem. Nie wiedzialam jego stylu tam oczekujesz ale to wygląda ok tylko masz tam cień na hosty? I limki mogą jak dla mnie byc.tylko ja jakoś wole proste linie i zamiast kół zrobiłabym prostokątne skarpety takie wypełnione na pełno na z bukszpana.
Efffa 08:27, 23 mar 2015

Jezeli by były hortensje pod wiśnią ja bym jeszcze dała co ileś metrów ekrany z cisa pod ogrodzenie na szerokość prostokąta i chyba bukszpanów bym nie dawała już pod nie, a nawigatorka ma rację, jak juz bukszpan to na prosto.
lindsay80 08:29, 23 mar 2015

to jest wschodnia strona działki, od południa już tam słońce będzie zaglądać.
Prostokątne, czy kwadratowe odwódki, niekoniecznie u mnie będą pasować, bo chodniki z kostki brukowej są na łukach na okrągło zrobione, więc jedno z drugim chyba by się gryzło.
lindsay80 08:32, 23 mar 2015

nawigatorka napisał(a)
Wiśnie u Sylwii znam ale nie wiedziałam co jest pod spodem. Nie wiedzialam jakiego stylu tam oczekujesz ale to wygląda ok tylko masz tam cień na hosty? I limki mogą jak dla mnie byc. tylko ja jakoś wole proste linie i zamiast kół zrobiłabym prostokątne skarpety takie wypełnione na pełno z bukszpana.

zrobię sobie próbę na pewno: kółko czy prostokąt