Dokładnie o te rośliny mi chodziło. Zdjecie trudno jest mi zrobić poniewaz z jednej strony stodoła a z drugiej stare nasadzenia poprzedniego własciciela. Działka w kształcie koslawego trapezu.
1.Rozjechana gwiazda dom z garzem sasiadam gwiazdka to szkielet, prostokąty to zabudowania po prawej stodoła z cegły. Zielone kółka to Betula utilis Doorenbos. Za nimi jest puste pole które zmienia wygląd. Teraz rośnie tam nawłoć i zaczynaja wyrastac jakies krzewy. Po lewej czerwone jajo to tuje wierzby jodły do wycięcia po starym włascicielu, zbyt gesto posadzone.Działka ma 17 arów.
A kto tak sypał ten nawóz co są zielone plamy żywego trawnika? Tutaj nie jest zapewne zagłodzony. Ja bym dała jeszcze normmalny nawóz, tylko skup się jak siejesz - bo zobacz co zrobiłeś ostatnio. Rzucałeś kurom?
W pobliżu drzew ewidentnie jest za sucho, deszcz nie dociera, korzenie wypijają wodę, Postaw wachlarz i dolewaj. Daj nawóz jesienny jak nieco odżyje i znowu podlej.
Czy robić wertykulację? pewnie robić, przed nawożeniem i przed laniem wody.
Jestem na tym samym etapie pracy i życia
powtórzę za tobą "więc komu wierzyć?"
To się chyba nazywa "zmęczenie materiału". Ewidentnie potrzebny urlop... jakieś Karaiby, Bali, Hawaje... Nowa Zelandia. Na rok, tak by się mocno stęsknić