Danusiu mój zapiaszczony okropnie
Wina robienia zdjęć przy robocie mimo, że się staram czystymi dłońmi robić to jednak zawsze gdzieś po kieszeniach ziemia....
Trzeba zrobić kompleksowe czyszczenie wnętrza aparatu oraz obiektywu, toru optycznego o ile się uda,naprawić tor optyczny,wymienić smary i i zakonserwować całość, tani nie będzie, ale taniej niż nowy, na nowy na razie nie mam
a ile razy mi przy robocie z kieszeni wypadł Raz nawet nocował pod chmurka( dobrze, że nie padało)
Mam głupiego Jasia, a napracował się jak sprzęt profesjonalnyPodobnie jak kosiarka
O altankę się martwić zaczynam bo mimo tego, ze już dwa razy u nas malowana, szerszenie i osy wybierają z niej drewno i po tej zimie widzę, że w kilku miejscach zaczyna pękać
W mniejszym ogrodzie wymagana jest oczywiście konsekwencja (w bukszpanowym mam kolor biały i czarny, natomiast tutaj konsekwencję stosuję na pojedynczych rabatach bo areał mam taki, że mi na to pozwala i mogę poszaleć. A taka kolorystyka jest bardzo na czasie
Za nisko kosisz i trawa ta blada jest zagłodzona. Sypnij nawóz do trawników równomiernie bo tutaj masz niestety braki, jak się nauczysz rozsypywać (ćwiczenie czyni mistrza) to będzie cudownie.
Oczywiście po nawozie podlej obficie aby nawóz się rozpuścił, odczekaj aż trawa się "bujnie) i skoś wyżej. Najpierw ustaw na najwyższe, zobacz jak wygląda kawałek po skoszeniu, a potem opuszczaj po jednym stopniu, ale na pewno zobacz teraz na jaki stopień kosiłeś. Musi być wyżej, trawa nie ma siły odrastać, bo jest zagłodzona i za nisko koszona.
Opryskać Chwastoxem i odczekać aż chwasty znikną. Potem równiemiernie rozsypać nawóz,. Widać pasy, tu gdzie zielone był nawóz, reszta zagłodzona. Szybko da się to wyprowadzić, tylko to równe nawożenie jest pod znakiem zapytania.