Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

popcorn 14:11, 01 cze 2021

Dokładnie Nie ma się co przejmować. Ogród ma cieszyć a nie być kolejną zmorą

Koperek wyszedł mi ale z samosiewu, zostawiam rośliny na zimę te które zakwitną, na rabatach między roślinami ozdobnymi.

Szczaw może posieję ponownie, ale w innej miejscówce.

pozdrawiam serdecznie
hankaandrus_44 15:34, 01 cze 2021

Brawo, jest amatorka szczawiu na zimę, myślałam,że to ja taka nie nowoczesna.

Ale moda się wraca, kiszonki znów w modzie. Buraczany zakwas już w handlu, sok z kapusty, marynata z warzyw. Nawet nie trzeba mieć grzadek, wszystko teraz w sklepie jest.
popcorn 19:19, 01 cze 2021

To prawda. Ale czasem strach cokolwiek kupić jak się nie zna pochodzenia. Pomidorów w zimie nie kupuję... Właśnie zjadłam kilka pierwszych borówek, keja jak mi brakowało owoców!

W ogródku pierwsze truskawki

W igloo pomidory coraz większe, jupi

Katte 19:49, 01 cze 2021

Mam koper w Rabacie przed domem i już drugi rok go omijam jak piele , czasami wyskoczę po natkę hehe , wysiał się od sąsiada.
Zauważyłam też niezłe siewki maków ozdobnych też od sąsiada gdzieś u mnie w wątku są zdjęcia, Jeśli będą fioletowe lub pudrowe różowe to zostaną
Gardenarium 21:16, 01 cze 2021

Karola, ważyłaś pierwsze jajka? Po jakim czasie młode kurki niosły normalne, duże?
Moje na razie zniosły pierwsze 6 jajek przez dwa dni i ważyły jajka po około 37 g. Malutkie ale to normalne, tylko kiedy będą duże?

Instagram Ogrodowiska
popcorn 21:17, 01 cze 2021

No i fajnie

Wszystko ładnie rośnie,tyle że wolno. Bardzo zimna ta wiosna w tym roku...

Jutro środa, a czwartek i piątek mamy wolne, jupi!
popcorn 21:21, 01 cze 2021

Gardenarium napisał(a)
Karola, ważyłaś pierwsze jajka? Po jakim czasie młode kurki niosły normalne, duże?
Moje na razie zniosły pierwsze 6 jajek przez dwa dni i ważyły jajka po około 37 g. Malutkie ale to normalne, tylko kiedy będą duże?

Danusiu nie ważyłam. Mam parę kurek nie to co Ty. Musi minąć parę miesięcy, dwa czy trzy zanim jajka będą normalnych rozmiarów. A i od gatunku kurek też to zależy... Na początku zdarzają się też takie większe o podwójnych żółtkach.

Dziś znalazłam jajko w trawie, podejrzewam najstarszą szarą nową kurkę
basia3 12:19, 02 cze 2021

Ja szczawiem obdarowałam pół MOPSu, śmiała się że jak będzie sraczka to wiadomo od czego, jednego dnia wszyscy jedli szczawiową ze szczawiu od Barbary. Na zimę też robię, bez problemu się przetrzymuje.
popcorn 12:27, 02 cze 2021

Super hihi
Martka 13:03, 02 cze 2021

Karola, okazałe pomidorki w igloo, ale jakie ładne tyczki-spiralki! Super! Nie widziałam wcześniej. Truskawkowa radość - w pełni zrozumiała
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies