Ja Ci dam "cuda panie cuda". Obiecujesz, kusisz, a mój Rubens jakoś mało cudnosci pokazuje. Jak mi w tym roku Rubens nada nie zaszaleje, wywalę, jak nic wywalę.
Szafir, co chcesz udowodnić przytoczonym powyżej postem?
To, że już w marcu 2013 r., czyli cztery lata temu Przemek nie ukrywał, że ma klientów.
I przez 4 lata to nikomu nie przeszkadzało.
I idę o zakład, że i teraz nie przeszkadza.
Nie to - moim zdaniem - sprowokowało Danusię.
Przemku, trzymaj się. Niczemu nie jesteś winien.
Danusia miała gorszy dzień, co zdarzyć się może każdemu. A że raptusińska jest - to i w emocjach wygarnęła to, co ją boli. Przypadkiem padło na Ciebie (zdarza się), choć przyczyny bolączek tkwią w czym innym.
dzięki kochana
teraz to mnie trochę zaintrygowałaś? czemu odważna? jeśli chodzi o późniejsze cięcie, to najwyżej jak mi nie będzie szło, to nadam swój oryginalny kształt mam na razie dwa pomysły na nie, jutro połażę z nimi po tych miejscach, cyknę foty i będę prosić o opinie i pomoc
Szukam clematisa na północną ścianę!
Aż poleciałam poczytać o nim, ale piszą jedynie, że "nie lubi miejsc bardzo słonecznych". Czy to równoznaczne z tolerancją na cień?
Mały Artysta, polecany przez Magnolię, mnie zauroczył, choć mam go dopiero od ub. roku. Mam też Hakuree (też młodziaki-roczniaki)- oryginalne kwiaty.
Tylko wiotki bardzo jest (a przynajmniej był w pierwszym roku). Musaiłam go przypalikować.
MAgda, też mam drewno w domku. Zatęskniłam za Rozlewiskiem na widok tych sosnowych deseczek.
Kopytnik reklamowała na forum Tess, u niej jest cudny. Ja bym go pod porzeczki nie dawała bo chwasty go przerosną zanim się rozrosnie, to juz łatwiej plewic je bez uważania na kopytnika.
Bo projektując te wejściowe rabaty musisz pamiętać, że powinny ładnie wyglądać także zimą. Dlatego pomyśl także o roślinach zimozielonych.
A te, które tu masz obecnie - przesadź gdzieś, masz dużo miejsca w ogrodzie.
A i jeszcze jedno - ciągle twój wątek jest w "Powitaniach". Napisz do Danusi, żeby go przeniosła do ""projektowania ogrodów".
Tam więcej osób do ciebie zajrzy, tak myślę.
I to jest właściwe podejście, ogrodniczko-różomaniaczko! Uszy do góry, nie będziemy się przejmować małymi przykrosciami przyrody, o nie! Wsadzimy nowe róże, a moze nawet dwie!
Jolanka - brawo ty! Ja na komputerze mam posegregowane zdjęcia z opisami i subiektywnym odczuciem o danej odmianie.
Jola - gdyby nie twoja choinka to bym nawet nie pomyślała, że można szukać takich cudów
Z przykrych rzeczy - róża Tess of the Umberville nie przeżyła. Rozkopałam ją. Rozpadła mi się w rękach. Trudno. Reszta żyje, sporo przemarzło do kopczyków.
Z milszych rzeczy - mam już na jej miejsce coś nowego
Hey Tess świerk conica i tuja z 3 kulkami by została w planach było aby zachowac symetrie ale jsk wyjdzie w realu zobaczymy ja nie mam wyobraźni przestrzennej musze coś zobaczyć dotknzc to uwierzę jest wzrokwowcem zamiar goyowac obiad to siedzę u Ciebie i czytam jdkie miałaś rozterki z ta rabata przy gurtce ale wyszła rewelacja dxiękuje za odpowiedz ps 1naslonecznienie od wczesnego rana do ok 14-15 ps 2 chciałam usunąć to tuje ( nie znam ) nazwy po prawej stronie czy 2 hortensje i 2 trawy to nie za mało
O, przepadłaś na długo, ale pod nieobecność wiele się zmieniło.
Darń usunęłaś. Świetnie.
Dlaczego chcesz świerki conica sadzić od strontu? Ładne są. jeśli nie zaatakują ich przędziorki. chcesz mieć stożki, tak?
Zauważyłam że masz na obu rabatach to samo, co teoretycznie powinno wprowadzać symetrię, ale nie wprowadza. Moim zdaniem. Czy dobrze zrozumiałam, że tuję z trzwema kulkami chcesz stąd zabrać?
Witam Tess chciałam się przywitać po długiej nieobecności ogród piękny właśniejestem w trakcie jego przeglądania skacze między początkiem stron a końcem napewno podsune mojemu M. Pomysł na donice. Jak sytuacja z kotkiem mam 2 więc wiem przez co przechodzisz
Kasiu, pewnie, że fajne Będzie kwitła
Iwonka, nie mam siły na robale ekologicznie, w ruch idzie cięższa oręż, sąsiadka też ma i będzie coś działać. Jak tylko będzie cieplej pryskam.
A co do kulek, to one nie podsadzone będą chyba łyso wyglądać. To czym? Żurawki?
Tess, no ja już nie wiem czym je podsadzić? Normalnie im dalej w las, tym ciemniej