Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Moje małe wielkie marzenie 14:20, 30 lip 2017

Do góry
Magda, igliczek na pniu, ale on będzie do przesadzenia, podobnie jak berberysy
A trawka to rozplenica Hameln, na fotkach może nie wygląda na dużą, ale w rzeczywistości mają ok. 1m średnicy

Paula, moje też już niczego sobie, a niedawno były takie bardzo mikrutkie Teraz zastanawiam się czy nie za blisko rozplenic posadziłam te rozchodniki.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:03, 29 lip 2017

Do góry
Mam pytanie - czy rozplenica szczecinowata bedzie pasować do hortensji limelight? jesli tak to posadzić ją przed czy za hortensją?
Ogród z łezką II 21:02, 28 lip 2017

Do góry
Kasiu czy u ciebie kwitnie już rozplenica ,bo u mnie nic nie widać
Ogród KasiWB - część II 16:47, 27 lip 2017

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Róża D. Austina Royal Jubilee - stworzona na diamentową rocznicę królowej Elżbiety II do tego rozplenica (odmiany nie znam) i rozchodnik

Przecież ja ostatnio poluję na tę róże! Od razu wpadła mi w oko u Ciebie. A skoro w dodatku dla królowej stworzona, to muszę ją mieć. Trochę droga z tego co widzę w necie, ale trudno, zachcianki kosztują
Typografia ogrodu 08:04, 27 lip 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Podziwiam rozchodniki z rozplenica Ja nie wierzyłem, ze ona i u mnie będą chciały rosnąć w rozmiarach docelowych i zamiast posadzić do dwa metry posadziłem co pół Ale tez się mieszczą
a jaka masz odmianę bo nie pamietam? Nie wiem czy inne kolory tez takie rosną wielkie?ja ten zestaw uwielbiam
Na huśtawce miło płynie czas... 22:48, 26 lip 2017

Do góry
Ok, dziewczyny, jeśli przy powojniku ma być trawa, to jaką obstawiacie z tych trzech: carex montana, carex morrrowi variegata, rozplenica hameln?
Wolałabym niezbyt dużą kępę i fontannowy pokrój.
Typografia ogrodu 22:19, 26 lip 2017

Do góry
Podziwiam rozchodniki z rozplenica Ja nie wierzyłem, ze ona i u mnie będą chciały rosnąć w rozmiarach docelowych i zamiast posadzić do dwa metry posadziłem co pół Ale tez się mieszczą
Na huśtawce miło płynie czas... 20:26, 26 lip 2017

Do góry
Liliowce celowo posadziłam na brzegu rabaty, by robił za wylewającą się trawkę. Obok mam bergenię, fajnie wygląda zmiennosc faktury. Ja bym zostawila na brzegu

Przed powojnikiem mozesz posadzić wiele roslin. Trawki będą ok. Daj tylko odstęp, bo jak rozplenica się rozrosnie, to by korzeniami nie wlazla na powojnik.
Ogród, mydło i powidło. 23:05, 25 lip 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Kasiu zajrzałam do Ciebie, miałaś trochę przerwy, jestem aby podziwiać clematisy, ale nie wszystkie widziałam. Róże ładnie kwitną, jeżówki też mam super.Pozdrawiam.

Gosiu nie wyrabiam się, nie wszystkie clemiki się popisały więc nie wszystkie obfociłam, róże lepszy popis dały no i właśnie jeżówki .

kasja83 napisał(a)
Ale nas tu fotkowo dokarmiłaś

Staram sie coś czasem fotnąć

edi75 napisał(a)
Przepiękny ogród...Podziwiam

Dzięki! Takie pochwały zawsze energii dodają do dalszej pracy

gosika67 napisał(a)
Duży ten rozchodnik, ja mam podobny ale tyci.

W zeszłym roku sadzony, mam jeszcze jeden podobny ale mi go rozplenica zacieniła i jest o wiele mniejszy a ten na patelni radzi sobie doskonale
Mirkowy ogród (początki) 20:57, 25 lip 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Mireczko szkółka jaką posiadasz zapiera dech w piersiach, tyle dobrodziejstwa z nasion i szczepek

Rozplenica Pegasus ogromna, jak się obsypie kłosami będzie szaleństwo.

U mnie Moudry z nasion podobnej wielkości, mam nadzieję że też zakwitną.

Zagajnik brzozowy podsadzony rudbeckiami przepiękny
Przemku dziękuję aż mi cisnienie skoczyło tyle miłych słów Mnie nigdy w pierwszym roku po wysianiu trawy nie kwitły.Czekam na kwitnienie sianej w zeszłym roku Rozplenicy Black i
Oto ona Hameln już u mnie zaczyna kwitnąć.
Mirkowy ogród (początki) 20:43, 25 lip 2017

Do góry
Mireczko szkółka jaką posiadasz zapiera dech w piersiach, tyle dobrodziejstwa z nasion i szczepek

Rozplenica Pegasus ogromna, jak się obsypie kłosami będzie szaleństwo.

U mnie Moudry z nasion podobnej wielkości, mam nadzieję że też zakwitną.

Zagajnik brzozowy podsadzony rudbeckiami przepiękny
Na huśtawce miło płynie czas... 17:57, 25 lip 2017

Do góry
Anda napisał(a)

Gniezno znam bardzo dobrze Mam tam rodzinę. Pochodzę z WR

Pennisetum to rozplenica

Świat jest jednak mały
Tak wiem wlasnie, że to rozplenica. Nawet kilka dni temu trzymałam w rece doniczkę, ale jednak nie uległam pokusie. Coraz lepiej mi to wychodzi, dumna jestem
Na huśtawce miło płynie czas... 17:50, 25 lip 2017

Do góry
Anda napisał(a)

Pennisetum to rozplenica

Kochane Gniezno. WR
Na huśtawce miło płynie czas... 16:53, 25 lip 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
No pogoda nie do pozazdroszczenia Jednak my co roku mamy pecha. Będziemy się poważnie zastanawiać nad zagranicznymi wycieczkami teraz jak dzieciaki już podrosły.
Tak, z Gniezna. Widzę u Ciebie w avatarku też wlkp

Dzięki za pomysły. Jako, że ograniczam gatunki, zostałabym raczej przy rozplenicy. Pomyślę.

Pennisetum to rozplenica
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 23:18, 24 lip 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)

Ale mi teraz "przyrąbałaś" No kurdeeee, nie umiem artystycznego nieładu zrobić, pod linijkę jakoś tak mi łatwiej jeszcze troszkę dojdzie na tę rabatę roślin: krwawnica, perowskia (bo mnie kusi nieeeesamowicie) i rozplenica "lidkowa" I zaś będziemy czekać na efekty
Chaos? U Ciebie? No soooooooooooorrrrrrrrrrryyyy jakoś nie zauważyłam, ewentualnie pomodydki mogły rozsadzić namiocik no chyba, że one już robią za keczup?

Pomidory powolutku zaczynają się czerwienić, ale ogórów jest zatrzęsienie. Jutro biorę się za sałatkę szwedzką, bo mi się zmarnują
A perowskie to jaką Ty chcesz? Tą niższą, czy wyższą? Ja mam wyższą. Przywiozłam z wakacji w zeszłym roku jedną gałązkę, a teraz wygląda tak

Jak chcesz taką to się z Tobą podzielę. Muszę tylko poczytać jak ją się dzieli.

Zdjęcie potem usunę.
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 22:57, 24 lip 2017

Do góry
Warmia napisał(a)
Hej, pani porządnicka Rabatka zapowiada się ciekawie. Taka poukładana i czyściutka, że aż mnie skręciło. Ja dzisiaj wróciłam do swojego chaosu i muszę się brać żwawo za ogarnięcie go.

Ale mi teraz "przyrąbałaś" No kurdeeee, nie umiem artystycznego nieładu zrobić, pod linijkę jakoś tak mi łatwiej jeszcze troszkę dojdzie na tę rabatę roślin: krwawnica, perowskia (bo mnie kusi nieeeesamowicie) i rozplenica "lidkowa" I zaś będziemy czekać na efekty
Chaos? U Ciebie? No soooooooooooorrrrrrrrrrryyyy jakoś nie zauważyłam, ewentualnie pomidydki mogły rozsadzić namiocik no chyba, że one już robią za keczup?
Ptasi gaj 00:10, 24 lip 2017

Do góry
Perukowce wiecznie nie kwitnące bo zawsze coś im przeszkodzi w tym roku mróz.

Buczek czerwony

Fota trzy w jednym najpierw w tym miejscu rósł zebrinus w zeszłym roku zmarzł i wsadziłam w to miejsce rozplenicę. W tym roku w tym miejscu wyrosły trzy trawy, rozplenica, zebrinus i proso.

Na koniec dzisiejsze maślaczki jutro będą zebrane o ile robaki nie zeżrą. Jest bardzo dużo robactwa w grzybach. Kozaki każdy jeden robaczywy.

Ogród w remoncie 22:06, 23 lip 2017

Do góry
Toszka napisał(a)

Przy Inversie z jednej strony bym chyba dała głazy (2-3) przy głazach kulki tujowe ale cięte w bardziej płaskie poduchy. Tak by głazy z poduchami tworzyły kompozycję. Spod głazów wychodząca trawa (albo hakone, albo jakiś zółty? carex) A za świerkiem i poduchami trawy (np.Variegatus, lub inny miskant wysoki, kwitnący + niski, rozplenica i sedum) dla zrównoważenia gnomowatości.

Oj, jak mi się ta propozycja podoba. A Toszkowe inspiracje to cud-miód-malina.
Hortensji i dereni tam jakoś nie widzę. Ten świerk jest specyficzny. Nie robiłabym mu konkurencji innymi gwiazdami.
Uwielbiam lokalne ryneczki.
Fajnie zaczyna wyglądać ten porewolucyjny stan.
Ogród w remoncie 21:38, 21 lip 2017

Do góry
Toszka napisał(a)

Przy Inversie z jednej strony bym chyba dała głazy (2-3) przy głazach kulki tujowe ale cięte w bardziej płaskie poduchy. Tak by głazy z poduchami tworzyły kompozycję. Spod głazów wychodząca trawa (albo hakone, albo jakiś zółty? carex) A za świerkiem i poduchami trawy (np.Variegatus, lub inny miskant wysoki, kwitnący + niski, rozplenica i sedum) dla zrównoważenia gnomowatości.
Ewentualnie przy świerku derenie, np. Ivory. Niskie o jasnych liściach i hortki.
Niezaprzeczalnie Gnoma bym zrównoważyła dodatkowo molinią 'Heidebraut' rosnącą w 'V".

Też mówię "nie" obstawianiu dereni kulkami. Kulki zestaw w grupę lub w pasek, ale nie rób z nich obwódek wokół roslin, zwłaszcza, ze to tuja mająca płytkie rozległe korzenie co będzie kolidować z płytkimi korzeniami dereni.

Kusi mnie wariant z dereniami Ivory i hortkami. Chyba ze względu na hortki,moje ulubione. Trudno te derenie spotkać w szkółkach.,może udało by się zamówić.
Dalej nie wiem jednak jak te głazy rozmieścić jakby co.
Tu ma być ogród :) 20:15, 21 lip 2017

Do góry
amelia_b napisał(a)
pismo obrazkowe od majowych tulipanów obejrzałam, wybacz ale czytać nie będę umbry pięknie ci przybrały, moje stoją w miejscu, ale rewelacji nie ma, może się w przyszłym roku zbiorą. U mnie takich rarytasów w szkółce nie ma, od czasu do czasu się jakaś zwykła rozplenica trafi

A ja do Ciebie ostatnio zaglądałam jak żółknące cisy pokazywałaś (bo potem chyba była długa przerwa urlopowa).
Jak z nimi, jest coś lepiej?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies