Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

Aurelllia 09:57, 22 sie 2017

Radziu u mnie maciejka w tym roku to samosiejka przy róży wysiałam ją obok niej dwa lata temu i co roku w większych ilościach się wysiewa ale nie ograniczam jej - pszczółki są zadowolone i oko cieszy jak róża nie kwitnie
Radziu2013 10:03, 22 sie 2017

Aurelllia napisał(a)
Radziu u mnie maciejka w tym roku to samosiejka przy róży wysiałam ją obok niej dwa lata temu i co roku w większych ilościach się wysiewa ale nie ograniczam jej - pszczółki są zadowolone i oko cieszy jak róża nie kwitnie

Mi się coś nie wysiewa...
A pszczółki pewnie, bardzo ją lubią Smagliczkę za to muchy lubią
Radziu2013 12:35, 22 sie 2017

Dzisiejsze zakupy bazarkowe:
-trzy ostróżki (strasznie się z nich cieszę bo myślałem że nigdzie nie dostanę a potrzebowałem ich do wykończenia krzesełkowej) i jeżówka ( nie było liliowca a trzeba było coś w jego miejsce wziąć ( przy okazji to moja pierwsza jeżówka w ogrodzie więc cieszę się nią tym bardziej

Moje kochane trawy
taki wielki miskant ( zastanawiam się jak ja go tylko rowerem zawiozę bo będzie mi się fajtał na wszystkie strony)

Rozplenica (szało nie ma ale w przyszłym roku będzie przecież lepsza )

I niestety tylko dwie (a miały być 4) wątłej jakości werbeny Pani powiedziała że to ostatnie jakie ma bo jej wykupiłem Szkoda bo z 5 jeszcze by mi się przydało I pytanie czy one zdążą się zregenerować i zakwitnąć jeszcze? Kurzak pójdzie w ruch
Radziu2013 12:39, 22 sie 2017

W zasadzie to na krzesełkową brakuje mi jeszcze dwóch róż(ale te kupię dopiero na wiosnę) dzwonków jednorocznych (ale te też wysieje się na wiosnę ), trzech paprotek ale te weźmie się od sąsiada, dwóch cisów i jakiejś brzozy ale uznałem że drzewa kupię w następnym roku latem ( zdążę przez ten czas nazbierać na nie a nie chcę kupować takich małych sadzonek za 10 zł tylko już takie duże za trochę więcej) i będzie Gotowe
hanka_andrus 12:59, 22 sie 2017

Do doniczki z miskantem wbij 3-4 patyki i okręć sznurkiem. Możesz nawet zawinąć w folię. Będzie sztywno.
Radziu2013 13:02, 22 sie 2017

hanka_andrus napisał(a)
Do doniczki z miskantem wbij 3-4 patyki i okręć sznurkiem. Możesz nawet zawinąć w folię. Będzie sztywno.

Jakoś sobie poradzę (bo jak nie ja to kto? Hehe) może jeden patyk by wystarczył i wszystkie bym do niego przywiązał...
patrycja 15:09, 22 sie 2017

Gdzie Ty masz taki zarąbisty bazarek?
Radziu2013 15:12, 22 sie 2017

patrycja napisał(a)
Gdzie Ty masz taki zarąbisty bazarek?

500 m od domu A dzisiaj na targu byłem to pełno stoisk z cebulkami było Ale na bazarku cebulek nie opłaca się kupować bo drogo (no ale sadzonki w bardzo kuszących cenach)
Byłem u ciebie i widziałem cebulki Nie ma bata ja też jutro do biedry uderzam

I do cerfa muszę zajrzeć- na wagę są
Radziu2013 15:25, 22 sie 2017

Patka a propos tego mojego bazarku...
Dzisiaj za 25 zł widziałem trawę pampasową z rozwijającym się pióropuszem
Ale na razie z niej rezygnuję...za rok ją dorwę
kerii 15:40, 22 sie 2017

Zakupy fajne a jeżówka to różowa czy bardziej żółta bo zdjęcia trochę kolor przekłamują

Na trawę pampasową szkoda tyle kasy nie zimuje no chyba że ją będziesz trzymał w donicy. Ja miałam przez kilka lat wnosiłam na zimę i wynosiłam na wiosnę te donice ani razu małpa nie zakwitła, same liście były. W końcu się wkurzyłam posadziłam do ziemi i tak się zakończyła moja przygoda z trawą pampasową

A o werbenie szkoda że na wiosnę nie pisałeś że chcesz całe tryliony jej miałam z wysiewu. Teraz targam po ogrodzie bo się rozrosła jak głupia