Ładnie proszę pani. Nawet bardzo. Mam nadzieję że ładnie ci się przebarwi na jesieni. Też bym go upalikowała do zakorzenienia.
A na front dałabym miskanta. Dokładnie na tej ścianie co dąbek. Hortkę do przodu. Miskanty w miejscu o mniejszym nasłonecznieniu nie rosną takie duże. Jak się nie boisz to Memory a jak cykasz to Morning Lighta
Asia, rzadko u Ciebie piszę ale jak ja dobrze pamiętam planowanie tej rabaty i jaki misz masz miałaś w głowie przez nią
A teraz jest mega, hiper, extra bylinówka! Baardzo mi się podoba i zazdroszczę umiejęstności asymetrycznych nasadzeń. Ja mam upośledzenie jakies chyba bo potrafię tylko symetryczne sadzić
Powinnaś tą kompozycję opatentowac
Pękam z zazdrości przez Twoją glediczję! Jest C U D O W N A ! Co ja bym dała, żeby mieć juz takie dorodne drzewo w ogrodzie... Duż korzystniej wygląda ta kolista rabatka wokół niej z trawami i jeżowkami. Lekko, niezobowiązująco, po prostu pięknie
Powiedz mi Iwonko, jaką "pi razy drzwi" średnicę ma ten okrąg?
a tu jeszcze pokazane w miniaturze te cudne płotki, które w skansenach można podziwiać
i deszczowy ogród. Jak tak dalej pójdzie to chyba rybki z oczka wypłyną
drzewa na rabacie 2 i 3 super, wersja Kasi z jednym placzacym też fajna. Decyzja twoja czy chcesz trochę przyslonic ogród umbrami czy nie.
A na 1 rabacie dałabym jeszcze czwartą tuje danica na końcu tam gdzie cyfra 9 i za wszystkimi kulkami drzewa. Wychodzą 3 sztuki i sadzone w takim układzie jaki tworzy stara brzoza z danica. Posadzilabym brzozy.
Wiola, zmiany na obu rabatach zdecydowanie na plus. Red Baron genialnie świeci i ładnie kontrastuje na tej rabacie przy bramie.
A jeśli chdzi o rośliny w LM, jestem ostatnio bardzo pozytywnie zaskoczona, mają coraz większy wybór, czasami rzadkie odmiany, duzo bylin. JEdynie iglaki u nich niektóe w kiepskiej kondycji ale to też zależy od konkretnego marketu.