Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mirkowy ogród (początki) 07:42, 13 sie 2019

Do góry
Mirka napisał(a)

Zachwycam się Mirko twoją zielenią a czosnki główkowate to moje odkrycie Mus zasadzić wkrótce
Ogrodowe marzenie Mrokasi 07:41, 13 sie 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
I jeszcze trochę skrócone - do usług

Po.pierwsze promo- brawo Ty,że nic nie kupiłaś
Po drugie nie wytrzymam, ale muszę powiedzieć, że fantazyjne masz te tuje
Po trzecie tnij je i najlepiej (dla mnie) wyprowadź na prostokątną ścianę, będzie nowocześniej i pasująco do zmian grabowych. Powyższe zdjęcie Kasi do tego zmierzą.

Tyle ja "z innej bajki"
Mój barwny ogród 07:38, 13 sie 2019

Do góry
Nallar napisał(a)
Myślę że Terenia nie będzie miała mi za złe jeżeli wstawię fotkę zrobioną w jej ogrodzie.
Teresa nie bij.

Pamiętacie Peonie które pokazywałam u siebie w wątku? Prawda że piękne?

Ewcia no co Ty piękne zdjęcie wstawiłaś, dziękuje.
Wzgórze chaosu 07:18, 13 sie 2019

Do góry
Mam w tym roku swój ulubiony kącik pod glediczją. Jest niewielki, ale tak cudnie zielony, że mogę się na niego gapić i gapić... Glediczja ma teraz przerwę w swej wiosennej żółci, powróci do niej jesienią. Już drugi rok nie podcinałam gałęzi, aby przestała być taka pudełkowa i znów nabrała lekkości.

Nie mogę się nadziwić jak mi się ostatnio w głowie pozmieniało Jeszcze trzy lata temu połączenie żółci i borda było jednym z moich ulubionych... a dziś taki zestaw mnie dosłownie męczy i wręcz drażni. Mam nadzieję, że nowa, zielona koncepcja zostanie mi już na wieki, bo ileż można te rabaty przerabiać

Tak było jeszcze niedawno:

A tak jest teraz:

Mus zrobić wreszcie rabatę trawiastą po prawej, bo chwasty straszą
I ciekawe, czy jeszcze komuś podoba się ta zmiana? Czy tylko mnie się tak w głowie namieszało, że wolę zielony busz od eleganckiej w sumie i poukładanej rabatki, kolorystycznie pokombinowanej, ze starannym żwirkowym obrzeżem

Pod glediczją w sumie żadne odkrycie, standardowy ogrodowiskowy zestaw: rozplenice Hameln, jeżówki Green jewel i hakonechloa Beni kaze. No ale piękny jest więc nie kombinowałam więcej. Kiedyś trawy pewnie zjedzą jeżowki, a może i nie Czas pokaże...
Księżycowy... 07:16, 13 sie 2019

Do góry
Tu na razie jest ściernisko, ale ma być...
To tak w ramach zmian i nowej, ciężkiej pracy.Decyzja podjęta. Dzika łąka kwietna nam nie podeszła,będziemy robić prerię. Zostanie trochę mniej drzewek owocowych, w takiej formie (tylko dwie śliwy,czereśnia i papierówka). Powstanie kącik ogniskowy/grillowy.
Roboty kupa, bo to niemal 1/4 mojej ogrodowej części działki. Zastanawiam się, jak to ruszyć, żeby kręgi odczuły to jak najmniej.

Coś już tam sadzonkuję. Liatry pięknie rosną w doniczkach, zaraz będę musiała przesadzić do większych. Co potem z nimi, chyba znowu będę dołować.Mam jeszcze młode jeżówki i przegorzany.
Ogrody trochę się zmienią. W części bliżej tarasu będzie bardziej angielsko, trochę posegreguję rośliny, powstanie zbiornik wodny.

W przyszłym roku, na początku sezonu będziemy robić taras. Donice, dzięki wyprzedaży, już mam. Z tej serii sześć, różnej wielkości. zastanawiam się, jak je zagospodarować.

Księżycowy... 07:00, 13 sie 2019

Do góry
effka napisał(a)

A 40-tka u mnie za pasem (jeszcze 1,5 roku) więc możemy sobie przybić piątaka! Jak mawia moja 63 letnia maxymalnie szalona koleżanka, w sytyuacjach kiedy narzekam:
"Ewka, zwariowałaś, taka młoda dupa i jęczy, do roboty się weź i przestań marudzić"!!!!"
A ona w wolnych chwilach: jeździ konno, pływa na desce, jeżdzi na desce i nartach, roweruje i milion rzeczy jeszcze, no i oczywiśce pracuje zawodowa na 2 etaty...

Może w pewnym momencie poczuła, że czas umyka? Ja miewam takie myśli...

Rozpoczynająca kwitnienie barbula, wcale w tym nie pomaga. Przecież to niemal jesień oznacza...A tak niedawno była wiosna. Gdzieś uciekł ten sezon.

Księżycowy... 06:55, 13 sie 2019

Do góry
galgAsia napisał(a)
Eee tam, nie płakuńciać tu proszę! Ogród wygląda na ogarnięty (normalnie bezobsługowy, czy cóś ), pięknie jest. Zaczyna padać, będzie znów zielono. Ja ciężko przeżyłam 30-tkę, a potem to luuuzik, naprawdę . Wyłaź z dołka, Wendy

Ból egzystencjalny musi być, przynajmniej u mnie, ale to dobrze, czuję, że czas na zmiany. Czekam na książeczkę Korony Gór Polskich. Będziemy zdobywać szczyty

Księżycowy... 06:50, 13 sie 2019

Do góry
makadamia napisał(a)
Ja też ciężko przeżyłam 40-tkę
Ale dobrze że wróciłaś

Asiu, znasz li ten "ból" w takim razie
Jestem tutaj niemal na bieżąco, u Ciebie wciąż śledzę ciekawe rozmowy. I z tego miejsca chciałam Ci podziękować za relację z ksiąski o tych "łatwiejszych" w pielęgnacji rabatach

Ten "gagatek" no name z mojej kolekcji floksów, odnalazł się gdzieś pomiędzy krzewami. Zapomniana sadzonka z pierwszych nasadzeń. Dzięki zacienieniu lepiej zniósł suszę, a kolorem zachwyca się mój eM.

Za drzwiami do ogrodu... 00:59, 13 sie 2019

Do góry

W puste już miejsca,np, po fasolce wysiewam gorczycę jako poplon:

Rodzynek brazylijski ,czyli miechunka peruwiańska:
Za drzwiami do ogrodu... 00:50, 13 sie 2019

Do góry
I trochę wariacji warzywno-ozdobnych...

Zakwitły sałaty:
Za drzwiami do ogrodu... 00:43, 13 sie 2019

Do góry
Za drzwiami do ogrodu... 00:41, 13 sie 2019

Do góry

I migawki z ziołownika:
Za drzwiami do ogrodu... 00:33, 13 sie 2019

Do góry
Za drzwiami do ogrodu... 00:30, 13 sie 2019

Do góry
Rabata bukietowa przy warzywniaku:
Za drzwiami do ogrodu... 00:25, 13 sie 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Aniu obejrzałam piękną relację ,pozachwycałam się rabatami
wiesz ,że szkarłat od Ciebie mi pięknie zakwitł -muszę go obfocić

Dobrze,że ten szarłat w ogóle przeżył,bo on z gruntu kopany
Moje niektóre wyrosły olbrzymy , a tam gdzie dokuczyła im susza niektóre nawet nie przetrwały.
Rabaty z daleka cieszą ,a z bliska...wymagają jeszcze korekt w nasadzeniach ...to tak wg.mnie

Za drzwiami do ogrodu... 00:07, 13 sie 2019

Do góry
Selserię jesienną która u mnie jest jakaś ciemna,posadziłam na słonecznej okragłej rabacie w drodze ekperymentu ,czy zmieni kolor na kanarkowy?
Za drzwiami do ogrodu... 23:43, 12 sie 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Obie dałyście tyle pięknych zdjęć, cudowny, kolorowy i pełen niespodzianek ogród

Nie spodziewałam się tylu komplementów... Bardzo dziekuję,przyjemnie jak ktoś znajdzie coś przyjemnego dla swojego oka w moim ogródku
Szmaragdowy Zakątek 23:32, 12 sie 2019

Do góry
owocowo...

Za drzwiami do ogrodu... 23:30, 12 sie 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)

No to miałaś okazję "posiedzieć" w słoneczku Wtedy altana najładniejsza. Gdy byłaś światło nie było tak ładne.
Szkoda, że roślinki jednoroczne, ale piękne więc u ciebie podziwiam
Ja chyba mam czarne ręce zamiast zielonych Ale drzewa i krzewy mnie lubią - chociaż to

Iwonko ty masz złote ręce...wystarczy popatrzeć na Twoje sweterki
A dzięki Tobie na moim tarasie przyjemnie jest posiedzieć nawet nocą
Ogród bez reguł 23:29, 12 sie 2019

Do góry
galgAsia napisał(a)

A co to takie ładne bordowo/fioletowe?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies