Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

zszywka 22:25, 02 paź 2019

Nowa12 napisał(a)

Bielsko i Pisarzowice to moje ulubione miejsca zakupowe, tam na każdym rogu szkółka. Ale to jest właśnie te 70 km .
A jaką szkółķę odkryłaś bo rozumiem jesteś z Górnego Śląska tak jak ja .

Tak tak, a odkryłam szkółkę w piekarach śląskich jak się jedzie od świerklańca, ale jeszcze w niej nie byłam bo jechałam na urazówkę
Kilka fajnych jest właśnie w okolicy świerklańca no i oczywiście moja ulubiona w Rudniku
Nowa12 22:40, 02 paź 2019

zszywka napisał(a)

Tak tak, a odkryłam szkółkę w piekarach śląskich jak się jedzie od świerklańca, ale jeszcze w niej nie byłam bo jechałam na urazówkę
Kilka fajnych jest właśnie w okolicy świerklańca no i oczywiście moja ulubiona w Rudniku

Szkółka w Rudniku to koło Lublina?
W Świerklańcu to znam tylko Ogród Śląski ale nie przepadam za nimi.
ElaS 22:46, 02 paź 2019

Nowa12 napisał(a)
Trzmielina co roku jest niezawodna jeśli chodzi o dawkę czerwonego różu

A ta moja jakoś kiepsko się wybarwia. Jest większa chyba od Twojej. Ciekawe, od czego to zależy.
Nowa12 22:50, 02 paź 2019

zszywka napisał(a)

Na urazówkę jechałaś?
Nowa12 22:55, 02 paź 2019

ElaS napisał(a)

A ta moja jakoś kiepsko się wybarwia. Jest większa chyba od Twojej. Ciekawe, od czego to zależy.

A wiesz, że nie mam zielonego pojęcia Elu?
Myślałam, że trzmielina to się zawsze i wszędzie przebarwia. Może Twoja później to zrobi. Moja też na razie w połowie czerwona.
Milka 07:33, 03 paź 2019

Trzmielina musi mieć słonka dużo, wtedy najładniejsze wybarwienie, ten jeden czas w roku warta zachwytu
Ewa777 13:13, 03 paź 2019

Nowa12 napisał(a)

Bielsko i Pisarzowice to moje ulubione miejsca zakupowe, tam na każdym rogu szkółka. Ale to jest właśnie te 70 km .
A jaką szkółķę odkryłaś bo rozumiem jesteś z Górnego Śląska tak jak ja .

Agatko, ja mam do tych szkółek 600km i wiesz, że mam stamtąd już kilka roślin w ogrodzie? Zawsze coś muszę ze sobą przytachać. Jak zajadę do szkółki, to jak niczego nie kupić, jak tam taki duży wybór Z Goczałkowic to mam nawet skrzynkę pocztową
Nowa12 21:28, 03 paź 2019

Milka napisał(a)
Trzmielina musi mieć słonka dużo, wtedy najładniejsze wybarwienie, ten jeden czas w roku warta zachwytu

Jesienią najpiekniejsza ale w sezonie też ją lubię. Taki gęsty zielony krzaczek .
Nowa12 21:36, 03 paź 2019

Ewa777 napisał(a)

Agatko, ja mam do tych szkółek 600km i wiesz, że mam stamtąd już kilka roślin w ogrodzie? Zawsze coś muszę ze sobą przytachać. Jak zajadę do szkółki, to jak niczego nie kupić, jak tam taki duży wybór Z Goczałkowic to mam nawet skrzynkę pocztową

Ja też bym wiozła rośliny przez całą Polskę jakby mi wpadły w oko .
Goczałkowice super. Żeby więcej takich szkółek było. Roślin mnóstwo i bibelotów ogrodowych. Kto co lubi .
Milka 21:42, 03 paź 2019

Nowa12 napisał(a)

Jesienią najpiekniejsza ale w sezonie też ją lubię. Taki gęsty zielony krzaczek .

No masz ci..ja nie lubię; )