Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi 2017 16:21, 11 sie 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Daj im czas.. i wiosną przycinaj nisko, jak lawendę.Będzie więcej badylków

Oki,
Oczu trudno oderwać od nich .cudne je masz.
Inne widoczki ogrodowe tez bardzo ladne
Pozdrawiam
Kiedyś będzie tu ogród 16:18, 11 sie 2019

Do góry
anka_ napisał(a)
Ogród Zoobotaniczny.

Może ktoś wie co to może być za odmiana -najpierw ją czuć dopiero widać. Może kolor niekoniecznie w moim typie ale zapach obłędny.

Iwonko niestety na pierogi trzeba do Wrocławia.

Piekne widoczki.
a ta jeżówka to chyba Hot Papaya
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 16:17, 11 sie 2019

Do góry
Aaa i pozytyw wielki, ku mojemu zaskoczenie, totalnie uschnięty klon palmowy Nicholsonii (opadły mu wszystkie liście po zakupie, jeszcze w donicy) po posiedzeniu i pilnowanie wilgotności gleby odbija Był naprawdę totalnie łysy, ani jednego liścia a teraz:

Ogród Małej Mi 2017 16:17, 11 sie 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
Aniu ja tu zagladam do mojego ulubionego ogrodu , choc ostatnio u mnie tez malo czasu wiec pisanie wychodzi jako tako

calusiam i zmykam

Łączę się w bólu z tym czasem.. takie nastały czasy, ze mamy komputery pralki zmywarki tylko czasu mniej..
Trzmielinę ostrzygłam wczoraj bo mnie już wnerwiała, widziałam ja z okna ..

Ogród w remoncie 16:16, 11 sie 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Kami dziękuję za miłe słowa, to takie motywujące bardzo. Rondo uwielbiam

Pięknie. oj pięknie
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 16:14, 11 sie 2019

Do góry
Uff. Pracowita niedziela
Montujemy okiennice, kratki na róże, posadziłam cztery hortensje między środkami, gęsto wyszło ale przynajmniej rodki trochę cienia od hortek dostaną, bo dużo mniejsze są. Sadzę krokosmie, trytomy i prosa między szałwiami, kolejna gęstwina
Tu muszę bardzo pochwalić kompost, który kupiłam w jednym z marketów ogrodowych, bo jest naprawdę kompostem. Wychodzi bardzo drogo ale mój akurat jeszcze nie gotowy.

Przyciełam kolejny raz w tym sezonie Pissardi, fajnie się uczęszczają Skorygiwałam koronę orzecha, bo gałęzie już właziły na szmaragdy.

Przyciełam też choiny, drugi raz w tym sezonie. Sporo urosły od wiosennego cięcia.

Tylko ten upał, męczy okrutnie ale małe piwko z sokiem i tyran dalej. Miłej reszty niedzieli wszystkim!
Ogród do odnowy 16:13, 11 sie 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
co z tym bodziszkiem się stało, dwa obok w znakomitej formie, tego coś gnębi. Mogą być jakieś opuchlaki w ziemi? Wykopać o szukać?

Ja bym wykopała, oczyściła, sprawdziła jednak korzenie. Może coś je pogryzło a może tylko splątane i podwinięte
Bylinowa łąka 16:11, 11 sie 2019

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Wernonia przed kwitnieniem w towarzystwie pysznogłówki. Rośnie podobno wysoka. Ja ją bardzo późno wysadziłam do gruntu, bo bałam się że malutką zjedzą ślimaki, a potem trafiła na te upały i ma teraz ok 50 cm.

Chyba u Ewy pisałam, że moja werbena patagońska wystartowała z opóźnieniem. Część kwitnie, a część to takie sieweczki.

i takie

Jeszcze rosplenice Majesty, po przepikowaniu stały na balkonie jak zaklęte, a po wysadzeniu do gruntu - rosną w oczach.

Koniec

Fajne, ładne ciekawostki
Ładne te twoje rosplenice Majesty.Moje stoją w miejscu

Gosiu, gratuluje stowki!
Przedziwny Ogród 16:09, 11 sie 2019

Do góry
AgataM napisał(a)

Ta sama już jest taka

Przepiękne
Ogród Małej Mi 2017 16:04, 11 sie 2019

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Aniu, jesteśmy, jesteśmy, tylko też nie czasowi. Jak nie ogród, to remonty, albo wnuki, albo goście. I tak schodzi.
Po obejrzeniu Twoich fotek doszłam do wniosku, że jeżówki od Ciebie to była ekstra przesyłka, Od 7 lat niezmiennie moje oczy cieszy. Buziakuję.

Hanuś, własnie w tym problem, że schodzi czas.. i nie ma czasu na forum... nie ma czasu fotek zrobić..
A moje jeżówki różowe to żelazny repertuar na rabaty kwitnące. Długo kwitną, są niewymagające. Czego więcej wymagać. I jeszcze się sieją, wiec nie zanikają tylko ich przybywa

Ogród do odnowy 15:44, 11 sie 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
co z tym bodziszkiem się stało, dwa obok w znakomitej formie, tego coś gnębi. Mogą być jakieś opuchlaki w ziemi? Wykopać o szukać?

Może to tylko susza?
W cieniu - zacieniona 15:31, 11 sie 2019

Do góry
Joku napisał(a)
Niezła zagadka z tą kaliną .
Też mam sadźca, rośnie w miejscu gdzie trudno go podlać więc jest mikry i też więdnie. Obiecywałam sobie że go przesadzę w lepsze miejsce, ale na razie na obiecywankach się kończy.
Sporo upchałaś na swoim kawałku ziemi.

Jak się dobrze ceruje to można dziury załatać.Trudno czasem przewidzieć jak się rośliny rozrosną...bywa,że rosną słabiej niż oczekujemy i wtedy trzeba coś upchnąć.Sadziec więdnie na słońcu,wieczorem i w dzień pochmurny wraca do pionu.Ogródek maleńki i trzeba się dobrze nagimnastykować,żeby znaleźć miejsca na chciejstwa.Na chwasty nie ma już miejsca...
Przerwa na kawę... 15:13, 11 sie 2019

Do góry
Cieszyć się mogę

Ogród na piasku i z wielkim murem 15:11, 11 sie 2019

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Za kilka dni rycynus jeszcze bardziej się powiększył a pojedynczy liść nie mieści się w kadrze To piękna, dorodna roślina i choć w naszych warunkach jednoroczna, będę ją sadzić w następnym sezonie, pozbieram nasionka szczególnie ten o prawie purpurowych liściach i czerwonych owocostanach

Nie wiedziałam że istnieje coś takiego jak rycynus . Ale ciekawe ma kwiaty. Niestety dużo pieknych roślin jest albo niezimujących albo jednorocznych.
Ogród na piasku i z wielkim murem 15:06, 11 sie 2019

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Hibiskusy - te nie zimujące jak ten pierwszy, i zimujące, wyhodowane z nasionka, są naprawdę niezawodne
Pojadę we wrześniu na Węgry to przywiozę kolejne nasionka, tylko muszę poszukać kolor czerwony lub ciemnego różu, tam rosną na ulicach i przy ogrodzeniach a wrzesień to czas dojrzewania nasion

Ten ostatni wielopłatkowy, koloru łososiowego też nie zimuje, ale jest bardzo kapryśny, łatwo łapie przędziorki.

Ten pierwszy nie zimujący piękny. Szkoda, że nie zimuje.
Ogród na piasku i z wielkim murem 15:05, 11 sie 2019

Do góry
Jeszcze kilka moich ulubieńców
Świecznica czyli Cimicifuga to fajna roślina bylinowa chociaż kwiat jest w zasadzie "nie oczywisty"ale za to oryginalny

samosiejki, wszędzie ich pełno, nie wszędzie z nimi walczę

Ogród na piasku i z wielkim murem 14:55, 11 sie 2019

Do góry
Spróbuję odszukać foto rutewki w ubiegłym roku, tegoroczna jest o wiele mniej dorodna, nie wiem dlaczego, ale i tak ją lubię

udało się znaleźć fotę z lipca 2018

Zarówno biała jak i różowa kwitły już w lipcu, a w tym roku dopiero w sierpniu i to znacznie mniej spektakularnie.
Ogród na piasku i z wielkim murem 14:38, 11 sie 2019

Do góry
Jarzmianki późno, ale za to obficie się objawiły, też do powielenia bo są urocze

trochę dziwne, maleńkie kwiatuszki, klematisa.
Ogród do odnowy 14:37, 11 sie 2019

Do góry

Ogród do odnowy 14:34, 11 sie 2019

Do góry
w końcu doczekałam się:

Acropolis

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies