Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 20:18, 10 sie 2019

Do góry
Trzcinniki Karl Froester. W dobrym miejscu i bez rdzy

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 20:15, 10 sie 2019

Do góry
Niskie w tym roku są hortensje.
Tu Silver Dollar, takie jakieś niewyrośnięte...

Namostatnim zdjęciu jest jakaś liszka. Spotkałam taką tez na grabach. Wiecie co to?
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 20:10, 10 sie 2019

Do góry
Tegoroczne fastigaty na kulkowisku cienkie jak nie powiem co

A brzozy poczuły konkurencję i pchają się na rabaty

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 20:07, 10 sie 2019

Do góry
Frans fontaine na skarpie zrobił się taki malutki

A fastigaty fotogeniczne to raczej teraz nie są

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 20:01, 10 sie 2019

Do góry
Mam ostatnio tyle roboty, że ani tu, ani u Was za bardzo mnie nie ma.
Dziś jednak mimo pogody znalazłam chwilkę na ogród. Pod sekator poszły graby i lawendy, jutro buksy.
Za chwile wrzucę kilka ogrodowych fotek.

Na początek poranny kubek kawy. Dawno nie było

Mirkowy ogród (początki) 19:48, 10 sie 2019

Do góry
anna_t napisał(a)
i co myslisz ze ta twoja to heufleriana?
pokażesz rabatę o której u mnie wspomniałaś?tą którą zmieniasz??

To ta rabata .W jeden sezon się tak rozrosła że jest ciasno.

Tu zdjęcie z wiosny

Mirkowy ogród (początki) 19:38, 10 sie 2019

Do góry
anna_t napisał(a)
i co myslisz ze ta twoja to heufleriana?
pokażesz rabatę o której u mnie wspomniałaś?tą którą zmieniasz??

Aniu ta jest podobna do twojej ,rośnie do góry to pewnie heufleriana.

Ta jest niższa i ma drobniejsze liście rośnie tak na boki płasko,może to skalna ?
Wymarzony sielankowy ogród..... 19:24, 10 sie 2019

Do góry
Monia81 napisał(a)

Monia zbierasz szczękę z wrażenia Ślicznie macie!!
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 18:56, 10 sie 2019

Do góry
Pokażę Wam moją różę zakupiłam ostatnio przez neta taki stożek metalowy szału nie robi ale myślę jak się rożyczka rozrośnie to go nie będzie widać

Rozpoznawanie chorób i szkodników 18:37, 10 sie 2019

Do góry
Czy to także objawy plamistości liści?

Na funkii

Na rdeście
Ogród bez reguł 18:23, 10 sie 2019

Do góry
Murek... Murek oddziela mnie od firmy (warsztat samochodowy). Żałuję, ze nie jest wyższy, bo tam akurat straszne przeciągi hulają. Za to jest plus w postaci kolejnej ściany zarośniętej winobluszczem - pięcioklapowym, niestety. Włazi wszędzie, czujnym trza być, ale pięknie się przebarwia jesienią.

Po całości wygląda to tak:

Jak widzisz, murek jest i będzie. Mam plan - wsadzić w rabaty ze 2-3 drzewa (np. klon ściętolistny?) - zrobią przesłonę, a jesienią kolorki. A co, coś Ci się rzuciło na myśl?

Ogród bez reguł 17:43, 10 sie 2019

Do góry
W międzyczasie podrosły sadzonki pomidorów i kolejna wazka decyzja - pomidory do ziemi! żadnych doniczek ever! No i znów kopiemy... Kolejny kontener zapełniony.

Oczywiście, z tymi pomidorami to przegięłam na maxa, potem był taki busz, że bałam się wejść do tunelu - mogłam nie znaleźć drogi powrotnej. Ale już nie musiałam podlewać 3 x dz., wystarczyło raz na 2-3 dni. Różnica zasadnicza. No i dzięki pomidorom zlokalizowałam miejscowe żródło qpy.
Ogród bez reguł 17:26, 10 sie 2019

Do góry
2018 zaczął się późno. Perypetie zdrowotne uziemiły mnie na dobry m-c - a był to m-c marzec... Ale w sumie dobrze, bo w połowie marca silne bezśnieżne mrozy uniemożliwiły robienie cokolwiek. A przy okazji pozbawiły mnie prawie połowy zasobów doniczkowych...
Zaczęłam w kwietniu.

Powiadają, że apetyt rośnie w miarę SADZENIA - no niestety, mają rację . Chciało mi się coraz bardziej. Robiło się coraz cieplej. To, co posadzone zaczęło rosnąć. To, co przetrwało mrozy w doniczkach - zaczęło schnąć...

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 17:25, 10 sie 2019

Do góry
Upał u mnie dziś jak diabli nic nie da się robić ,człek oblewa się potem w mig więc w ramach luzu nabazgroliłam plan nasadzeń na nową rabatkę
Przepraszam za jakość rysunku artystką nie jestem
Bardzo proszę o radę czy tak to mogło by być
Każda opinia mile widziana

Ogród bez reguł 17:12, 10 sie 2019

Do góry
Szczerze? - zawsze się biorę za mierzenie i jakoś nie wychodzi. Jakieś kilkanaście na kilkanaście m. Zmierzę, obiecuję - jak już mam wątek ...

Udało się wgrać panoramę - to 04'2018. Te słupki to moja zmora - wgłębnik, w którym był kojec dla psa, rosną tam 2 stare jabłonki, które już prawie nie owocują, ale Mama ma do nich sentyment, jest pryzma "czegoś" - aż boję się myśleć, co tam może być, może te zwłoki, co ich jeszcze nie znalazłam? Ładny kawałek ziemi. Bezużyteczny na razie.
Mój ogrodowy pamiętnik 15:34, 10 sie 2019

Do góry
Widziałam jeszcze w ogrodnictwie judaszowca Forest Pansy. Piękne są.

Ogród bez reguł 15:20, 10 sie 2019

Do góry
Postanowiłam spróbować. Nie jestem do końca przekonana, że mam co pokazać, ogródeczek (bo mały jak chusteczka do nosa) SIE tworzy, ale jak w tytule - bez reguł i klasycznych zasad, bo póki co, odzyskuję go -kawałek po kawałku - z niebytu. Nie wiem, jaki będzie po zakończeniu tego procesu. Nie wykluczam , że wtedy zacznę go robić od nowa...

Na początku, baaardzo dawno, było tu wysypisko śmieci. Potem miał być parking - więc wysypisko śmieci specyficznych "utwardzających" podłoże (beton, gruz, pustaki). Potem, całkiem niedawno, składowisko różnego rodzaju złomu i "przydasiów". A teraz ma być chociaż namiastka ogrodu. Sami widzicie, letko nie jest...
Nowocześnie z różAnką :D 14:53, 10 sie 2019

Do góry
Parę fotek
Wzgórze chaosu 14:34, 10 sie 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)
Podsumowań sezonu ciąg dalszy Przywieźli mi ziemię i z chłopcami "taczkowaliśmy". Gorąco dziś więc mała przerwa się przyda i zdjęć ciąg dalszy

LAWENDA
Rośnie w tym miejscu ponad 10 lat i dobrze jej tam ponieważ ma słonecznie i sucho. W dwóch miejscach wzdłuż podjazdu posadziłam po trzy sadzonki, które po latach tworzą ogromne kępy.

Piękną masz lawendę. Ale to chyba nie dzisiejsze fotki?
Moja biedniutka. Obciąłem ja trzy tygodnie temu i stoi w miejscu
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 14:33, 10 sie 2019

Do góry
Już kiedyś wcześniej nasza Nikita pokazywała prace - murale które wykonuje w naszym mieście artysta o pseudonimie Kruk. Tym razem ja pokażę kolejny nowy mural- jest świetny a z daleka sprawia wrażenie trójwymiarowości.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies