Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 22:34, 28 wrz 2019

AnnaCh napisał(a)
Ta magnolia aż się prosi o posadzenie na tle tej ściany

Ooo i taka odpowiedź mi się bardzo podoba Aniu Żeby się tylko przyjęła... A najwyżej jak nie to w jej miejsce posadzę nową
Johanka77 22:58, 28 wrz 2019

No proszę! Jaki nowy gość
Czekam na wynik poszerzania.
Dorii 00:04, 29 wrz 2019

effka napisał(a)

Nic nie mów, ja chyba muszę na odwyk jak nastolatki iść, bo smartfona mam przyklejonego do ręki.... Porażka... Wogole nie używam komputera w domu. Tabelki, pisma tekstowe, rysunki, banki, przelewy wszystko w komórce...

Od czasu kiedy młody nie daje mi korzystać z komputera też telefon mi się do ręki przykleił. A że telefon łatwo zawsze mieć przy sobie to i w internecie więcej siedzę. Wcześniej nie lubiłam z komórki korzystać z resztą nadal jestem zacofana w tej kwestii.
eVka 11:07, 29 wrz 2019

Johanka77 napisał(a)
No proszę! Jaki nowy gość
Czekam na wynik poszerzania.

Już kombinował trochę i jednak chyba poszerzenie będzie na szerokość ścieżki, ale tylko wstępnie patrzyłam
Gość niezapowiedziany ale mile widziany, pięknie wyglądają jego wielkie liście na tle białej ściany!
Dzięki!
eVka 11:08, 29 wrz 2019

Dorii napisał(a)

Od czasu kiedy młody nie daje mi korzystać z komputera też telefon mi się do ręki przykleił. A że telefon łatwo zawsze mieć przy sobie to i w internecie więcej siedzę. Wcześniej nie lubiłam z komórki korzystać z resztą nadal jestem zacofana w tej kwestii.

No widzisz, chyba takie czasy że kieszonkowa łatwość dostępu do sieci wciąga nas
Ja się muszę jednak ograniczać bo przeginam...
eVka 11:19, 29 wrz 2019

Jak ja kocham tą rabatę przytarasową....

Tylko dlaczego muszę mieć taki widok?? Niech te Pissardi i Smaragdy szybciej rosną

A wiadomością dnia jest yo, że zaczęli kopać po lewej stronie tego domu 3 m obok drugi wąski domek jednorodzinny... Będę miała ścianę budynków na tyłach ogrodu...
AnnaCh 11:39, 29 wrz 2019

Eeee... łączę się w bólu, ale wiesz co? Nie jest źle, z własnych doświadczeń wiem, że na górze w takim domku idzie się na noc i okna (przynajmniej u mnie) prawie cały czas załsłonięte. Ciesz się, że już dołem zarosłaś Jakbym ja wiedziała co mi się za płotem szykuje, to tamta część ogrodu byłaby robiona jako pierwsza...
Domy co 3 metry? Coś ciasno.
eVka 13:04, 29 wrz 2019

AnnaCh napisał(a)
Eeee... łączę się w bólu, ale wiesz co? Nie jest źle, z własnych doświadczeń wiem, że na górze w takim domku idzie się na noc i okna (przynajmniej u mnie) prawie cały czas załsłonięte. Ciesz się, że już dołem zarosłaś Jakbym ja wiedziała co mi się za płotem szykuje, to tamta część ogrodu byłaby robiona jako pierwsza...
Domy co 3 metry? Coś ciasno.

To prawda, większość ludzi przebywa większą część dnia na dole w salonie i kuchni. Rolety mają już zamontowane. Dół za dwa lata zarosnie całkiem. Góra pewnie z czasem też ale to kilka dobrych lat.
MPZP pozwala na zmniejszenie odległości między budynkami do 3m, czyli 1.5 m do granicy działki jeśli front działki budowlanej jest wezszy niż 16 m. Obie to malutkie kiszki niecałe 400 m2 więc mogli zastosować te przepisy...
eVka 13:12, 29 wrz 2019

Nowe wrzosiki do donicy przed domem. Zmiana wystroju na jesienny
mrokasia 13:23, 29 wrz 2019

O kurde, rzeczywiście blisko ten dom... ja też się pocieszam, że ewentualni sąsiedzi będą przebywać głównie na parterze...
Ale dół masz już nieźle rozrośnięty .