Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:05, 17 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Moja trzmielina na pniu pomimo okrywania padła nie chcę już jej...

A masz ją w Danusinym projekcie?
Już pisałam wcześniej - mi się tylko te 3 uchowały...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:20, 17 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Marzenko, tu instrukcja Danusi odnośnie koszenia trawnika przy rabatach:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/615-przycinanie-brzegow-trawnika?page=14
A tu Ana-art docina kanciki wzdłuż obrzeża z kostki:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/615-przycinanie-brzegow-trawnika?page=2
W ogóle poczytaj cały ten wątek w wolnej chwili, bardzo pożyteczny!

łooomatko z córko nawet nie wiedziałam że moje nieszczęsne kanty są w takim artykule

Ania, jakie "nieszczęsne" ???? To Szefowa je za wzór podaje i my naśladować chcemy, a Ty mówisz nieszczęsne ??? Twoje kanciki popularne są !
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 07:52, 17 kwi 2012

Do góry
Moja trzmielina na pniu pomimo okrywania padła nie chcę już jej...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 07:51, 17 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Marzenko, tu instrukcja Danusi odnośnie koszenia trawnika przy rabatach:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/615-przycinanie-brzegow-trawnika?page=14
A tu Ana-art docina kanciki wzdłuż obrzeża z kostki:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/615-przycinanie-brzegow-trawnika?page=2
W ogóle poczytaj cały ten wątek w wolnej chwili, bardzo pożyteczny!

łooomatko z córko nawet nie wiedziałam że moje nieszczęsne kanty są w takim artykule
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:07, 16 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
a przede mną jeszcze dwie inne ogromne rabaty do zdzierania darni zastanawiam się czy nie lepiej użyć glebozgryzarki?

Aniu, przemyślenia mojego M. po sobotniej pracy glebogryzarką - łatwiej przekopać szpadlem! Widziałaś nową rabatę z serbami u mnie - spora jest, ale zrobienie jej nie powinno zająć całego dnia, a M. zajęło. Chciał zrobić tak mega porządnie, więc najpierw jeździł glebogryzarką, w poblizu drzewek przekopywał ręcznie, potem grabił, zawałował i znów trochę pograbił. Zabawy co nie miara i rabata ekstra przygotowana pod nasadzenia, ale sam stwierdził, że za długo to trwało. Aha, z tą różnica, że my nie zdieraliśmy darni, tylko ją zostawialiśmy, żeby rozkładając się uzyźniła trochę ziemię
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:04, 16 kwi 2012

Do góry
zobaczymy jak wypuści listki, ciekawam czy zakwitnie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:59, 16 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
czy pisardi ma liście cały rok? czy na zime gubi? bo mój M kupił w ubiegłym roku COŚ wg niego jakaś śliwa czy jabłoń ozdobna i miało to bordowe liście w ubiegłym roku, a teraz znowu wypuszcza bordowe

To pewnie pissardi, gubi jesienią liście a wiosną wypuszcza nowe bordowe i powinna kwitnąć
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:59, 16 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
czy pisardi ma liście cały rok? czy na zime gubi? bo mój M kupił w ubiegłym roku COŚ wg niego jakaś śliwa czy jabłoń ozdobna i miało to bordowe liście w ubiegłym roku, a teraz znowu wypuszcza bordowe

Aniu, pissardi tak jak nigra (ja właściwie ich nie rozróżniam) ma bordowe liście cały sezon, ale na zimę gubi je. Jabłonie ozdobne też są piekne, ale te co ja widziałam (malus royalty - czy jakoś tak się to pisze) ma większe i ładniejsze kwiaty niż pissardi.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:57, 16 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Super robota i od razu widać efekt pracy

Takie właśnie robótki muszę zlecać M. - on lubi, jak od razu jest go za co pochwalić, bo WIDAĆ efekt pracy .

dobry z niego chłopak
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:52, 16 kwi 2012

Do góry
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:50, 16 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
mała ogrodniczko odwaliłaś kawał dobrej roboty

Tak Aniu - jednak nie moimi "ręcami" . Takie ciężkie roboty ziemne "odwala" M. i mój brat. Ja zajęłam się pracą, która była na miarę moich możliwości fizycznych, za to dla nich zbyt monotonna - zapodawałam chemię roślinkom . Tylko ta praca nie da się sfotografować, więc skromniutko pozostałam w cieniu ich dokonań...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:44, 16 kwi 2012

Do góry
mała ogrodniczko odwaliłaś kawał dobrej roboty
Mój ogród :) 21:35, 16 kwi 2012

Do góry
Agnes napisał(a)
Nie Justyś... miałam jeszcze jedno pudełeczko tylko zostało wcześniej przerzedzone przez moją małą ogrodniczkę Pikowała wcześniej ode mnie
grunt to dobry pomocnik
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:10, 16 kwi 2012

Do góry
Mrzenko ja jeszcze posiadeł nie mam co gorsza nie wiem co chcę.... nadf żaglem pracuję, tzn nad M bo jemu się nie podoba 'taka szmata'....
Lecę w kulki... 13:20, 16 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Aniu dziękuję za fotkę dla mnie Masz te 'kosze' przymocowane na stałe do elewacji? czy może są podczepione pod parapet w magiczny sposób? Nie wiedziałam że ta bakopa tak ladnie sie prezentuje Pomysle o niej chociaż chcialam w tym roku dać czerwone begonie na rabatach i nie wiem czy nie wyjdzie nazbyt 'narodowe' takie połączenie....

Aniu, muszą być na stałe, bo same kosze strasznie ciężkie...a gdzie reszta....to jednak waży...

...też się boję połączenia bieli z czerwienią...,do tej pory u mnie była sama czerwień, a jak już to dodawałam żółtego
Pobojowisko czas zmian 13:07, 16 kwi 2012

Do góry
mira68 napisał(a)
To moje zakupy . Co na to powiecie , wszelkie rady mile widziane

bardzo ladne stozki kupilaś Mireczko, teraz tylko ładnie posadzić i będzie miodzio
Miniaturowy ogródek 13:00, 16 kwi 2012

Do góry
przyszłam obejrzeć skrzynie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:59, 16 kwi 2012

Do góry
Gabik idę do Ciebie pokazuj tą skrzynie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:57, 16 kwi 2012

Do góry
he moje tulipany dopiero co powyłaziły z ziemi i malutkie listeczki mają a u Ciebie kwitną ślicznie. Bardzo ciekawa jestem tego tulipana papuziego . Moja trzmielina na kiju jest raczej do wywalenia... mam nadzieję że Twoja sie zreanimuje
Lecę w kulki... 12:49, 16 kwi 2012

Do góry
Aniu dziękuję za fotkę dla mnie Masz te 'kosze' przymocowane na stałe do elewacji? czy może są podczepione pod parapet w magiczny sposób? Nie wiedziałam że ta bakopa tak ladnie sie prezentuje Pomysle o niej chociaż chcialam w tym roku dać czerwone begonie na rabatach i nie wiem czy nie wyjdzie nazbyt 'narodowe' takie połączenie....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies