Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Kaisia 11:57, 15 kwi 2012

Aniu nieźle poszło, bo przecież zdzieranie darni to najgorsza robota w tej całej walce, nastepne etapy to sama przyjemność.
Też pomyslałam o glebobryzarce, ale wiesz tak czy tak darń trzeba wybrać w całości jak chcesz od razu sadziś rosliny, kto wie czy po glebogryzarce wygrabiając nie bedzie trudniej..
Pewnie za chwilę jak plecki trochę odpoczną zabierzesz się za następną rabatę
ana_art 12:26, 15 kwi 2012

kochane plecki troszke bolaale nie jest aż tak źle, paluchy również, dla rehabilitacji poszłam rano do pacowni i podłubałam przy kolczykach
Kasiu długo czekać na nastepne tyranie nie będę Rabatę za domem rozłoże sobie na cały tydzień... We wtorek przyjeżdżają cisy i muszę zrobić miejsce
Pola 12:30, 15 kwi 2012

I słusznie rozdzielenie pracy na pewno pomoże, a praca nie zając.......
Bedę zaglądać i czekać na fotki z kolejnymi ciskami
coli 09:17, 16 kwi 2012

Aniu dużo ciężkiej pracy przed Tobą, ale efekt będzie wspaniały. Już to widać. Trzymamy kciuki
motylla 09:25, 16 kwi 2012

Kobieto, chylę czoła Piękna robota! Wiem po weekendzie, ile kosztuje zdzieranie darni, bolał nas każdy mięsień, tyle żre u nas glina i te plastry ciężkie... No i bez nożyka, tylko szpadel za 14 złotych Rabata zapowiada się cudnie!
ja z kolei bukszpany poformowałam jako tako i spadł deszcz- też ponoć niedobrze i się martwię
anna_studio 23:00, 16 kwi 2012

...ta obwódka z buxusa wokół kamiennego koła jest super, podoba mi się to zestawienie kolorystyczne
Wieloszka 23:07, 16 kwi 2012

ana_art napisał(a)
a przede mną jeszcze dwie inne ogromne rabaty do zdzierania darni zastanawiam się czy nie lepiej użyć glebozgryzarki?

Aniu, przemyślenia mojego M. po sobotniej pracy glebogryzarką - łatwiej przekopać szpadlem! Widziałaś nową rabatę z serbami u mnie - spora jest, ale zrobienie jej nie powinno zająć całego dnia, a M. zajęło. Chciał zrobić tak mega porządnie, więc najpierw jeździł glebogryzarką, w poblizu drzewek przekopywał ręcznie, potem grabił, zawałował i znów trochę pograbił. Zabawy co nie miara i rabata ekstra przygotowana pod nasadzenia, ale sam stwierdził, że za długo to trwało. Aha, z tą różnica, że my nie zdieraliśmy darni, tylko ją zostawialiśmy, żeby rozkładając się uzyźniła trochę ziemię
Mirkan68 06:22, 17 kwi 2012

Aniu praca u ciebie wre będzie pięknie jak obsadzisz tą rabate trzymam kciuki za efekt końcowy
Madzenka 06:31, 17 kwi 2012

Aniu pracownia cię pochłonęła???
ana_art 21:46, 17 kwi 2012

hmmmm odpisałam wszystkim elegancko około 18 a teraz widzę że nie ma tego com napisała.... czary czy co?