Pięknie zakwitł ten rodek❤️ u mnie biały też już kwitnie, a powojnik naprawdę spory jest. U mnie też jest sucho, wczoraj musiałam już podlewać rośliny bo miały już sucho, nawet ciemierniki były przyklapnięte.
O ta trawkę chodzi to Seslieria błyszcząca/lśniąca bardzo ją lubię ma srebrny kolor liści. Jest duża czas ja rozsadzić. Nie ładnie wyglądają kłoski jak zaczynają brązowieć, ale wszystkie seslliery tak mają.
W zeszłym roku nożyczkami usunełam.
A na dole w lewym rogu jest Seslieria żółta to chyba jeśli się nie mylę od Aniagor. Ta zakwita później.
Kalina Watanabe kwitnie bardzo długo, u mnie powtarza kwitnienie. Ma czerwone owocki. Jesienią przebarwia sie na czerwono nie mam fotki.
Raczej nie, pomiedzy rabatami jest zrobiona scieżka, bo ona byla jeszcze wieksza połączona z ta rabata przy płocie. Ale brakowalo wejscia do lasu i scieżka "sie zrobiła" od chodzenia. Przez rabate śmigaja tylko bialasy, my nie mamy potrzeby wiec sciezki nie planuje.
a tu ścieżka do lasu, na wprost planujemy miejscowke "garden party" czyli na imprezki pod chmurka w wiekszym gronie, na mniejsze taras wystarcza. ścieżce damy jeszcze troche trawy a potem dalej bedzie igliwie z lasu (szmaty docelowo zdejme)
Docelowo poprawie tez kształt, bo jak doszla scieżka nie pasuje mi takie ustawienie. Ale to moze w czerwcu jak wysle męża na dłuższa delegacje Ostatnio broni tej trawy rekami i nogami
Właściwie wszystko zrobione. Jeszcze tylko tuje przyciąć 1 dzień roboty, eM musi zrobić wertykulacje trawnika przed domem to w sobote. W przyszłym tygodniu czyszczenie oczka.
Po 15 sadzenie dyni, papryki, sianie ogórków i innych różności.
Jest sucho. Zimno bylo, ale deszcz nie padał. Wczoraj podlewałam.
Nie będę już więcej sądzić rododendronów u mnie to porażka.
Ogród szybko się zmienia o tej porze roku, zmienia kolory a tak przy okazji kolorów, pamiętam białe koty, chyba, że coś mi się pomyliłoAle jak by coś ten jest bardzo ładny