Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

sylwia_slomc... 21:52, 04 kwi 2025

Prześlicznie krokusikowo Ja do tej pory tylko dwa razy trafiłam jak na mojej polance byy kwiaty otwarte. Ale nareszcie zaczyna być widać te krokusy co nasadziłam. Niektóre kazały na siebie czekać dwa lata. W tym roku może dosadzę znowu, na razie dodałam pojedynczo przebiśniegów pomiędzy nimi żeby kwitło wcześniej coś
Monika83 17:52, 05 kwi 2025

Alija napisał(a)
Krokusy przekwitły, teraz czas na inne kwiaty.
Alicja u ciebie wiosna na całego! Cudne żonkile i ciemierniki,bardzo lubię ten czas gdy one kwitną
magewa 19:58, 05 kwi 2025

Alicja śliczne wiosenne kadry
vita 11:20, 06 kwi 2025

Fotki stawu jak z ogrodu botanicznego czy z parku Wspaniały jest
Czy pod ławeczką wprowadzasz cebulicę? Jeśli to ona, to idealne miejsce na niebieską łączkę, ja niebacznie wprowadziłam ją na rabatki. Ile lat mają u Ciebie kępy żonkili?
Alija 15:07, 06 kwi 2025

Basieksp napisał(a)

No śliczny jest, taki fajny, spokojny żółty

Basiu! Właściwie to nawet nie pamiętam, czy to jakaś siewka czy może córka kupiła, maleństwo, ma jednego listka i jednego kwiatka.
Alija 15:10, 06 kwi 2025

Ulina napisał(a)

Urok dojrzałych drzew i te duże rodki zazdroszczę przecudnych widoków i wychodzących wiosenne kwiatuchów że ściółki w dużej ilości

Urszulko! Dziękuję bardzo, lubię duże drzewa, u mnie prawie wszystko ma już trochę lat.
Alija 15:13, 06 kwi 2025

Monia81 napisał(a)
Cudnie wiosenne jeszcze żeby ci trochę popadało to już by było super, staw i jego otoczenie boskie. Żółte kwiatki wprowadzają taką radość na rabatach

Monika! Dzięki. Przydałby się deszczyk, oj bardzo by się przydał. W stawie do pełnego stanu brakuje jeszcze ok. 20 cm wody. Żółte kwiatuchy wiosną są bardzo radosne i energetyczne.
Alija 15:30, 06 kwi 2025

LIDKA napisał(a)
Bardzo kwitnąco już u Ciebie Alicja.
Ja mam pierwsze kwitnące drzewa w tym roku dopiero. Młodziutkie pisardi a potem jeszcze liczę na głogi. a no ...i mała susanka w pąkach.

Ale Twojego ogrodu w ilości kwiatków wczesnowiosennych to nigdy nie dogonię.

Lidka! Dogonisz, dogonisz, U Ciebie wszystko się dopiero rozwija u mnie rośnie od lat. No i masz sasankę, a u mnie sasanki zawsze gdzieś znikają, już nawet nie próbuję.
Alija 15:32, 06 kwi 2025

Narsilia napisał(a)
Tak u Alicji widać że wiosną na całego , feria kolorów i kwiatów balsam dla duszy ogrodnika

Klaudia! Dziękuję, wiosnę widać już wszędzie. Boję się tylko, co pozostanie po tych kilku najbliższych nocach z przymrozkami.
Alija 15:35, 06 kwi 2025

mirkaka napisał(a)
Widzę że i u Ciebie cebulica opanowuje coraz większe połacie
Żonkile piękne, ale serce moje skradł biało kwitnący pierwiosnek

Mirka! Tak, może jeszcze jej dosadzę, rośnie w takich miejscach, gdzie nic nie dawało sobie rady, więc bardzo mnie cieszy. Białego pierwiosnka bardzo lubię, mam tylko jedną dużą kępę już od kilku lat i daje radę (wiele innych poległo), myślę go podzielić.