Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Małymi krokami-Ogród Wioli 13:58, 03 wrz 2019

Do góry
Zakrecona napisał(a)
Wiola, u Was to z taką lekkością się planuje, że aż mnie boli

A powiedz mi, te trzmieliny co miałaś na około 1,5 szczepione, to jakie mają teraz korony? Masz je już ile?

Żeby mi moje rzeczywiście okna nie zasłoniły za parę lat

cieszę się,że poszło gładko co kilka głów to nie jedna

Te wyższe trzmieliny to sadzone w tym roku,więc korony im jeszcze nie urosły
Trzmieliny lubią cięcie,więc bez obaw

Tak wyglądają ...

Żywopłot mieszany 13:57, 03 wrz 2019

Do góry
Moja bajka 13:55, 03 wrz 2019

Do góry

wspomnienie słonka . Wierzę, że długo będziemy cieszyć się jeszcze słonecznymi dniami

Moja bajka 13:51, 03 wrz 2019

Do góry

ta zdobyczna różyczka (od koleżanki, która już jej nie chciała) ładnie powtarza kwitnienie

klamotkowe serducho

ta biedronkowa różyczka za 4zł, a i piękna i mocna
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 13:39, 03 wrz 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
Haniu bylo duuuzo ludzi i bylo wesolo ale dla mnie to przede wszystkim meczace. My bylismy glowniepodgladnac nowinki techniczne rolnicze. Emus jakies czesci chcial kupic ale nie znalazl, za to kupilismy EM itodosc duzo, bedziemy prykac laki. Ja kupilam tez o ogrodu cos do zastosowania na liscie. Prysnelam juz caly warzywniak i co mi tam wpadlo pod sprykiwacz

w namiotach bylo tak:

Takich namiotow bylo chyba z 5

Taka Bawaria.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:35, 03 wrz 2019

Do góry
Agania napisał(a)

Bosko!
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:30, 03 wrz 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Mi kiedyś trawki się nie podobałay.
Dlatego ich maluteńko mam.Bo dopiero od 2 lat z nimi zaczynam.

Mnie bardzo podobają się trawiaste rabaty

Rozplenice

Na drugim planie trzcinniki

Piękna lecz ekspansywna spartyna
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:25, 03 wrz 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)

Coraz częściej konstatuję, że mam zbyt lekką ziemię. Rododendrony też sadziłem zgodnie z instrukcjami w necie ale chyba jednak zbyt wiele torfu. Bogdzia ostrzegała przed nieodpowiednim torfem. Teraz już go prawie wcale nie daję. Sam kompost. Nie mam gliny. Otrzymałem sadzonki od koleżanek z Twoich stron. W pięknej gliniastej ziemi
Czekam co hortensje pokażą w przyszłym roku. Nie martwię się - jutro będzie jeszcze lepiej

Nie wiem czy nasza glina jest piękna, ale trzyma więcej wilgoci i wymieszana
z torfem i próchnicą i tak staje się gliną dlatego rh u mnie też nie rosną i całkowicie sobie też nie radzą hortensje ogrodowe.
Ważna jest też wystawa moje bukietówki na wschodniej rosną bez zarzutu,
a po zachodniej już słabiej. Jeszcze nie sadziłam na wystawie północnej, ale myślę, że warto spróbować...Co roku Wacławie będą większe i masywniejsze

Tymczasem zaczynam podziwiać trawy
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 13:09, 03 wrz 2019

Do góry
anbu napisał(a)
Nie wiem, moim zdaniem mogą już nie zdążyć z zakwitnięciem

Gardenarium napisał(a)

Ja ścięłam w połowie sierpnia, teraz kępy mają ok 10-15 cm i raczej nie zakwitną, więc jak zetniesz we wrześniu to na pewno nie zakwitną. Zostaw.

Dziękuję No cóż, człowiek uczy się całe życie Za rok zetnę od razu po kwitnieniu bo są piękne:

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:02, 03 wrz 2019

Do góry

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:48, 03 wrz 2019

Do góry
Witajcie moi kochani..

Żeby nie było ,że tylko sie włóczę

mam trochę warzyw(u corki),narosło teraz przerabiam

Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 12:48, 03 wrz 2019

Do góry
Nasz warzywnik ma wreszcie ścianę

A w kamieniach wylądowały liście

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 12:28, 03 wrz 2019

Do góry
DMN napisał(a)
U mnie po ponad tygodniu w nawiezionej ziemi pojawiły się i pojawiają takie okazy. Najwyższe z nich to zboże wyrwę z korzeniem i po sprawie a reszta do wyeliminowania po pierwszym koszeniu, rozumiem, że mam się nie przejmować bo za kilka dni chciałem siać.

Przed siewem trawy pozbądź się wszystkich ,,chwastów" które skiełkowały na osiadającej glebie. Przynajmniej na starcie unikniesz dużego zanieczyszczenia trawnika. Wyrastająca i zagęszczająca się trawa w znacznym stopniu będzie utrudniać ich dalsze pojawianie się na trawniku. Po ostatnich deszczach jakie przeszły nad Polską, poczekałbym jeszcze 2-3 dni.
Wąska, mała, północna rabata 12:26, 03 wrz 2019

Do góry
Tak, możesz posadzić dowolne drzewa kuliste o wysokości pnia powyżej płotu, ale one na wysokości wzroku wścibskich nie za bardzo coś dadzą.

Polecam zrobić zywopłot iglasty lub liściasty formowany w prostopadłościan, a hortensje przesunąć pod dom.
Trawnik - zlikwidować. Jak to kosić pomiędzy krzewami? No tak nie trzeba robić.

Mój drugi ogród- mały, ale komfortowy 12:23, 03 wrz 2019

Do góry
Ogrodowy spektakl trwa ... 12:19, 03 wrz 2019

Do góry
mira napisał(a)
Renia kosmosy pełne? nie wiem miałam? chyba nie siałam, musze moim porobić fotki

Nie mam z podwójną spódniczką ale widziałam w tym roku takie i aż się zatrzymałam i fotkę zrobiłam z myślą o Tobie

a w kwestii róż to zamówiłam 3 i to na dodatek nie trzymając się żadnych zasad które sobie wyznaczyłam czyli pokroju zapachu i miejsc gdzie posadzę. Taka całkowita ignorancja, spontan sama nie wiem co mnie napadło
Koko loko, Minerwa, Burgundy Icberg.

Ten kosmos który pokazałaś,Anda podpisała cupcakes i na opakowaniu mojego też taki był,tylko zapomniałam.Teraz dopiero sprawdziłam. Może z czasem wypuści podwójne spódniczki.
A pełny bordowy wysłałam Ci,możliwe że to ten wielgachny, który jeszcze Ci nie zakwitł.Ja mam też kilka takich jeszcze bez kwiatów.Chyba,że nie powtórzą cech z ubiegłego sezonu, ale ja jeden mam,tylko własnie nie pachnie,jak w ubiegłym roku.

W kwestii róż,to po tym sezonie jestem maga wnerwiona. Jakieś dziwy się dzieją,róże rabatowe wypuszczają pędy na 2m,w drugim kwitnieniu.I to nie jedna jakaś zwichnięta,ale kila. W tym sezonie,jak nigdy narobiłam bukietów z takich wybujałych,dotychczas nie wolno było ścinać nic

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:16, 03 wrz 2019

Do góry
Agata różne rzeczy i w różnych warunkach się robiło , ważne że nikt się nie utopił nawet wtedy gdy most w trybie alarmowym trzeba było rozpiąć bo kutry wysiadły a śryż (drobniutka kra) napierał, stalowe liny kotwic pękały jak sznurki i ... strach wspominać

ta rutewka to nowy nabytek o dziwo zakwitła

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:06, 03 wrz 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

I choć wiem, że u mnie tego szału nie będzie, to ta różami się po prostu marzy i kiedyś ją w końcu posadzę. Nie wiem zupełnie gdzie, ale zrobię to
To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:04, 03 wrz 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Co ja widzę - moja ulubiona frontowa w nowej odświeżonej odsłonie Równie piękna jak dotychczas, ale przyglądam się, co tam zmieniłaś - bo coś na pewno, prawda? Nie wiem, co Ty robisz, że te róże tak Ci kwitną.
Wąska, mała, północna rabata 11:39, 03 wrz 2019

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies