Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 08:56, 25 sie 2019

Do góry
Ludzie ratujcie, chce mi się kolorowych kwiatków do ogrodu! Za dużo czasu mam chyba

Taki mam koszyk w jednym ze sklepów, powrzucałam po 1 sztuce to co mi się podobało a teraz trzeba zdecydować co kupić i ile...

Chyba muszę się leczyć, czy jest grupa AO? Anonimowych ogrodowiczan na odwyku?
Ogród z czereśnią 08:49, 25 sie 2019

Do góry
anna_g napisał(a)
Rudbekia jaką mają chyba wszyscy na świecie a za siatką maliny sąsiada, które zaczynają przełazić na moją stronę i wyrastać na tej rabacie między stipą i rozchodnikami. Niekoniecznie je tam chcę. Ale z sąsiadem niestety nie ma porozumienia. Ostatnio zrobił awanturę, że to "cholerstwo co rośnie na płocie" (wilec) dusi mu maliny i że mamy to zabrać. Płot jest nasz
Wcześniej zrobił awanturę, że tuje nasze mu przechodzą przez siatkę i mamy je przyciąć ale... uwaga on nas do ogrodu swojego nie wpuści, żeby to zrobić. Takiego mamy od lat super sąsiada Ostatnio w ogóle stwierdził, że do KOŃCA życia mamy się do niego nie odzywać Chyba powinnam zrobić awanturę o te maliny co mi przełażą no ale jak skoro mam się nie odzywać

Danusia popatrz - a to jest ta perovskia od Ciebie trochę wymieszana z lawendą. W życiu nie podejrzewałam że ona mi tak w tym roku wyrośnie taki z niej malutek był a jeszcze przez zimę połowa zginęła.

A wrzosy to u mnie dopiero takie:

Cieszę się bardzo, że tak Ci fajnie ta perowska się przyjeła i rośnie, moją znowu musze przesadzić bo jej wogole nie widać bo moje hortki pomimo mocnego cięcia rosna jak szalone i zagłuszyły i perowska i dalie. Pięknie Ci wszystko rośnie i kwitnie no i dobrze, ze Cie wywołałam do tablicy z tymi zdjęciami bo tyle u Ciebie kwiecia. Surfiniowy bukiet na pniu SUPER, przycinasz je bo nic suchych nie masz i pięknie kwitnie. Też mnie ciekawi co to tak pięknie kwitnie na niebiesko? Szałwia? Czy przetacznik taki niski? A patyczkow zdjecia jeszcze zrób Pozdrawiam i miłej niedzieli
Przerwa na kawę... 08:49, 25 sie 2019

Do góry
inka74 napisał(a)

Też tam wczoraj byłam, ale po cieniach widzę, że dużo wczesniej
Ogród z czereśnią 08:37, 25 sie 2019

Do góry
anna_g napisał(a)
Wywołana do tablicy przez Danusię porobiłam zdjęcia. Niestety ze zgraniem był okropny kłopot i karta chyba już definitywnie się zepsuła. Muszę nową nabyć bo mam tylko jedną. Ale coś tam cyknąć się udało tego samego co zawsze

To miejsce mi się podoba jak wyszło i jak się rozrosło w tym roku.

A co to to niebieskie?

Widze sasiada macie podobnego Moj o 5 cm zywoplotu, chcial nas do sadu podac to mu tak wwycielam w tym roku zywoplot, ze patrzy na suche srodek i na jego galezie A ja mam spokoj

Ten rozchodnik to chyba Herbstfreude. Tez mam
Great Dixter - Anglia 08:34, 25 sie 2019

Do góry
Kolejna część to ogród egzotyczny - Exotic Garden, który powstał zamiast rozarium. Widać, że róże powróciły.

Przerabianie ogródka pod swój gust 08:33, 25 sie 2019

Do góry
Moje cebulki wlasne.

I pytanko- wczoraj na spacerze po lesie z psem, znalazlam pare grzybow. Nie smiejscie sie- kiedys zbieralam z rodzicami, ale to bylo 18 lat temu. I choc co roku troszke zbieram, to wyrzucam zawsze te, ktorych nie jestem 100% pewna. Rok temu, na kursie grzybobrania, okazalo sie, ze wyrzucilabym, takze te dobre. Wiec pytam- borowil czy nie ? Bo mnie myli na bialawa gabeczka. Bo i ten drugi co to? Zawsze mam problem z malymi, oprocz podgrzybkow i maslakow

Ogród z czereśnią 08:25, 25 sie 2019

Do góry
anna_g napisał(a)

Strasznie mi się podoba ta kompozycja doniczkowe na pniu. Wygląda świetnie.
Fajne dynki.
Przerwa na kawę... 08:23, 25 sie 2019

Do góry
Ciąg dalszy Gosi ogrodu o ile uda mi się załadować zdjęcia. Jej jeżówki tworzą łany lub mają niespotykane kolory. Rozchodnik Matrona śliczny. Nie wiadomo, czemu w tym miejscu ma takie wybarwienie.

A takie ogromne ja dostałam i bezczelnie skopiowałam połączenie Gosi. Bylica z jeżówką. Kiedyś mam nadzieję wtopią się w rosplenicę.

Przepraszam, więcej zdjęć wrzucę jak zacznie chodzić mi net lub się ogólnie na serwerze poprawi. Nie mam siły 3 minut czekać na załadowanie.
Great Dixter - Anglia 08:09, 25 sie 2019

Do góry
Tu przygotowuje się rośliny do posadzenia na rabatach.

A tu pracownicy ogrodu odpoczywają.
Księżycowy... 08:00, 25 sie 2019

Do góry
W ramach zmian na bylinowych, zamówiłam sobie cztery kolejne piwonie :
1. Canary Brilliants
2. Buckeye Belle
3. Gardenia
4. Gayborder June
Czy ktoś może ma irysy bródkowe w kolorze białym i ciemnym bordowym i chciałby się ze mną podzielić? Hmmm?

Arcydzięgiel zakwitł,więc przyjdzie czas pożegnania.Wysiewa się czy samemu trzeba zebrać nasiona? I pierwsze kwitnienie w moim ogrodzie: vernonia

Ogród do odnowy 07:46, 25 sie 2019

Do góry
Praying Hands dla Joasi, już przekwitły

Ogród zapachów u Jasi 07:33, 25 sie 2019

Do góry
Poziomka napisał(a)

Kolejne piękne rabaty, te drobne listki to będą astry? W jakim kolorze?

A te kulki nanizane na pręciki podobne do żeleźniaka? Zapomniałam co to za roślina, widzę, że w Twoim klimacie świetnie sobie radzi
Wśród brzóz i dębów 01:49, 25 sie 2019

Do góry

Za drzwiami do ogrodu... 01:46, 25 sie 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Basiu,dziękuję.Kompozycje bardziej intuicyjne,dopiero teraz zaczynam bardziej przemyśliwać i pewnie jeszcze będą zmiany

Aniu, co to za niebieska trawa na pierwszym zdjęciu, szukam takich średniej wielkości i w tym kolorze.
Cudne masz róże, tak obficie kwitną
Dalie równie piękne
Zresztą wszystko piękne
Wśród brzóz i dębów 01:35, 25 sie 2019

Do góry
Urok jednorocznych:

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 23:54, 24 sie 2019

Do góry
effka napisał(a)
Przyjemna lektura wieczorową porą nad jeziorem

Zakupiłam, szukam czasu, by przeczytać Ale ponoć najlepiej czytać zimową porą przy kominku...
Przerwa na kawę... 23:50, 24 sie 2019

Do góry
Ogród Gosi
Genialne oczko wodne w otoczeniu roślinek i kamyczków

Przerwa na kawę... 23:43, 24 sie 2019

Do góry
Przerwa na kawę... 23:38, 24 sie 2019

Do góry
Kwiaty we włosach 23:37, 24 sie 2019

Do góry
Lato jeszcze w pełni, u nas piękna słoneczna pogoda, skosiłam trawę i się kręciłam przez resztę dnia.
Róże ładnie kwitną, zadziwiły mnie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies