Kasiu ta czerwień tych berberysów pasuje tam idealnie Pięknie to wygląda
A jesienią kuszę, kuszę bo może byśmy się spotkały na polu bukszpanowym? Do mnie kawałek jeszcze a Wy ze Śląska pewnie autostradą polecicie? Też będę musiała podjechać po kuleczki...
Szukam róży pnącej, białej,powtarzającej kwitnienie. Jeśli ktoś może coś polecić będę wdzięczna.
Jutro będę przeprowadzać rozmowy tel. z rosarium
Okazało się, że będę miała miejsce na przedpłociu
Doniu, nie jest źle
Jak roślinki się rozrosną będzie naprawdę fajnie.
Ja tu widzę duże możliwości.
1. Poszerz rabatę i będzie więcej miejsca na rośliny. Ten spłaszczony brzuszek bym zaokrągliła troszkę, poszerzyła ten wąski pasek wzdłuż płotu.
2. Przy ławeczcew zawijasku wyższe drzewko (może pissardi).
3. Bukszpany przesadź tak żeby zawijasek nie skręcał w głąb rabaty. Fajniej by chyba wyglądał pociągnięty wzdłuż obrzeża.
4. Dosadź Doniu róże i szałwie. Może przed tujami jakieś trawy by się zmieściły.
5. Przed kratką dołóż ze 2 róże.
6. Tam gdzie hortensje tak jak radzi Polinka. Hortensje można przesunąć trochę do przodu i zmieszczą się trawy. Przed tujami miskanty ML, a przed horti carexy Ice Dance.
Ja to tak widzę Doniu, ale decyzja należy do Ciebie
pozdrawiam
Dzięki bardzo za zdobniczkę ... Mimo ,że to niezła paskuda mój buk wielki zdechlak , musze go dokładnie poooglądać , no u mnie teź niektóre liście pozwijane ale nie aż tak bardzo ...czy zwykły oprys na robale działa też na zdobniczkę , czy potrzebuje jakiegoś ekstra " killera "
A dziczory..hmmmm .. Mam nadzieję ,że się podobały
Polinko, już jestem skuszonana dodatek u Was tyle smakołyków, na pw dogadamy szczegóły
deszczu zazdraszczam, podrzuć trochę, bo inaczej znowu mnie konewki czekają
Marzena jak wysoki jest zebrinus? Potrzebuję coś wysokiego do 2m. do limek. Mam tam teraz proso ale za niskie jest. ML i gracek odpada bo jest w dalszej części ogrodu.