Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Miejsko & sielsko 10:48, 22 cze 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Mój ogród również jest malutki a mam już 4 drzewa liściaste, docelowo ma być 8 Pan niech idzie sprzedawać lizaki a nie bawi się w ogrodnictwo Więcej szkody z takich pseudo ogrodników niż pożytku.
Dobrze, że eM. mądry i uciekł
Spokojnej niedzieli

Pan ogrodnik, to nie omieszkał pochwalić się 30 letnim doświadczeniem
Fakt, dobrze mój eMuś zrobił, potem w aucie stwierdzi, że ech, nie wypada cytować hehehhe ale ani jednego złotego tam nie zostawię. Moja noga tam już nie zawita, choćby nastał potop a tam była by Arka pełna roślin.
Mój nie ucieka jest stanowczy i nie toleruje jak byle ćwok w taki sposób się zachowuje.

Polinko, również miłego i leniwego wypoczynku niedzielnego ))
Doświadczenia brak:( 09:35, 22 cze 2014

Do góry
justajusta napisał(a)
Dzisiaj rano poszłam w piżamie do ogrodu, usiadłam przed domem na schodach i pijąc kawkę myślałam co dalej posadzić.

I wymyśliłam coś takiego. Żywopłcik z cisa, a przed nim Umbry. Oczywiście perukowiec do eksmisji i chyba przesadzę też tą kulkową tuję.

Oczywiście u dołu posadzę coś niskiego, np. obwódkę z bukszpanu, a w środku coś kwitnącego na biało lub fioletowo.

Pomyślałam, że będzie to jakiś porządek, bo z drugiej strony, też chcę posadzić żywopłot z cisa, a 2 metry przed nim Umbry.

Co o tym myślicie?? Pomóżcie please

Myślę, że będzie dobrze. Pomysł z umbarmi po jednej i drugiej stronie jak najbardziej trafiony Na skarbę dałabym irgę major i nasadzenia jak w zimozielonym
Mój wymarzony ogród 08:54, 22 cze 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)

mój mąż ta taka złota rączka ale niestety zawsze w niedoczasie

To chyba jak wiekszość eMów Szybkie, nerwowe życie, gonimy nie wiadomo za czym...
Spokojnej niedzieli
Miejsko & sielsko 08:50, 22 cze 2014

Do góry
Mój ogród również jest malutki a mam już 4 drzewa liściaste, docelowo ma być 8 Pan niech idzie sprzedawać lizaki a nie bawi się w ogrodnictwo Więcej szkody z takich pseudo ogrodników niż pożytku.
Dobrze, że eM. mądry i uciekł
Spokojnej niedzieli
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:22, 22 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Polinko tak samo wyglądaly moje buki rok temu z powodu zdobniczki, w tym roku mimo mszycy mają już. Nowe przyrosty. Kohinor dziala systemicznie, tzn krązy w sokach rosliny. Mam zastosuję w lancy doglebowej moźe będzie bardziej skuteczne dla buków.

Madżen pryskałam polisectem i on też systemiczny. Małgosia chyba dobrze zasugerowała, że przyczyną nie rozwijania się mogą być wiosenne przymrozki Spróbuję florovitem zrobić oprysk. Zdobniczki mniej, na trzech liściach jeszcze siedzi.
Buczek zostanie do następnej wiosny i wtedy okaże się co dalej
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:18, 22 cze 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Doczytałam zaległości, rabata z carexami i kulkami wygląda super, a jeszcze jak dojdzie tam kolor od przetaczników to juz bedzie całkiem bosko. Twoje ice dance spowodowały że podjłeam decyzje - tez je kupie i posadze na brzegu mojej kulkowej rabaty, mam tam inną trawke ale dam ja na tyły ogrodu bo mi sie nie podoba.
Po ile płaciłas za te wypasione egzemplarze ?

Moja zdobniczka na buku niestety jest cały czas, mimo oprysków, bede powtarzac moze dzis albo jutro ...zobaczymy.

Donice świetne, ja nie miałabym gdzie chowac bambusów wiec unikam takich roslin które wymagaja światła zima, mam tylko garaz i piwnice, ale skoro masz możliwości to jak najbardziej.

Dzis niestety jestem w pracy ale od jutra zaczynam wekend, pozdrawiam i udanego weekendowania życzę

Cieszę się bardzo z zainspirowania ice dancami Mnie do niej przekonały dziewczyny a jak zobaczyłam w sklepie takie kępy to uśmiech od ucha do ucha
Z bambusami mam nadzieję, że sobie poradzę, przez rok myślałam nad zimowym miejscem dla nich
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:15, 22 cze 2014

Do góry
Margarete napisał(a)

Polinko, nie mów tak -szkoda by było bo buki to piekne drzewa, naprawde - mój bardzo dobrze sie od lat sprawował i u sąsiad za płotem mam piekny widok na buk - pendula, widze go od lat co dzien jak wychodze na taras i zawsze był ok a w tym roku tez podobnie jak mój tri-color nie dał rady i ma mszyce, zdobniczke albo jakąs inna- w kazdym razie jak dorobiłam ten srodek to pryskałam najpierw ja a potem od razu dałam sąsiadowi. Musze powtórzyc dzis oprysk jesli nie bedzie padac. Chyba ten rok jest jakis nietypowy, sprzyjający tym mszycom na buku a moze to że podmarzły wiosna troche...
Teraz wracam do nadrabiania zalełości u ciebie

Małgosiu też się zaczęłam zastanawiać czy to nie wiosenne podmarznięcie też go tak nie załatwiło.
Szmaragdowy Zakątek 07:48, 22 cze 2014

Do góry
Nikita czy to owoce z drzewek, które sadziłaś w tym roku?
Moja codzienność - ogród Oli 07:44, 22 cze 2014

Do góry
Bieszczadzkie anioły
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:58, 21 cze 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Polinka, możemy sie umówić w ZOO, fajne byłoby spotkanie, biletami, jakby co, ja sie zajmę

Irenko dziś nadrabiam Twój wątek i przeczytałam dopiero, ale jakbyście już jakieś spotkanie ustaliły daj proszę znać wybiorę się z Wami
Leśne Wzgórze 18:26, 21 cze 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Matylda obłędna Chyba się na nią skuszę w realu...
A po trawki jedz do Jucci, będziesz wybierać, przebierać ale w gąszczu a nie w jednym zdzble

przyjedź... ale nie obiecuję że się pojawi, bo czasami nie widzę jej kilka dni

Jucca jest bardzo kusząca, ale ta zakręcona droga do niej, mąż straszy że jak zabłądzę to godzinę dłużej do domu będę wracać a jakby nie było w końcu blondynką jestem więc wszystko możliwe
Prędzej wybiorę się do Dobregopola, tylko czekam jak Jagoda coś więcej napisze.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 17:24, 21 cze 2014

Do góry
Gabisia jak już siedzisz w tych różach to może masz jakąś polecaną pienną o małych białych kwiatkach?
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:21, 21 cze 2014

Do góry
Ale dzisiaj wydarzenie,
Danusia do Ani jedzie.
Nie bierze futra, nie bierze kocy,
mówi-że z takim towarzystwie to zabawa do nocy.
Zbyszek cały czas kombinuje
jaki prezent Ani sprezentuje.
Pędzą wszyscy w bieszczadzkie strony,
nie ma się co dziwić- to najpiękniejsze rejony.
Basen Ania wystawiła,
może goście pomyślą, że to Solina.
A my tu wszyscy czekamy
i do was radośnie machamy
Leśne Wzgórze 06:59, 21 cze 2014

Do góry
Matylda obłędna Chyba się na nią skuszę w realu...
A po trawki jedz do Jucci, będziesz wybierać, przebierać ale w gąszczu a nie w jednym zdzble
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:02, 20 cze 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Małgosiu pozdrawiam i na pocieszenie powiem, że ja wczoraj, dziś, jutro i tak dalej w pracy
Nie lubię pracować w święta ale roślinki za ładny uśmiech nikt nie sprzeda
Carexy kupowałam k.Poznania po 16 zł. Z jednej sadzonki zrobiłam 2 ale i tak są ładne

Dzieki Paulinko, mam teraz chociaz orientacje co i jak....
Miłej pracy
Ja jeszcze godzinka i weekend.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:04, 20 cze 2014

Do góry
Małgosiu pozdrawiam i na pocieszenie powiem, że ja wczoraj, dziś, jutro i tak dalej w pracy
Nie lubię pracować w święta ale roślinki za ładny uśmiech nikt nie sprzeda
Carexy kupowałam k.Poznania po 16 zł. Z jednej sadzonki zrobiłam 2 ale i tak są ładne
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:33, 20 cze 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Małgosiu widać, że masz szczęście do buków. 6 lat u Ciebie w ogrodzie i dopiero pierwszy roczek masz problemy? Szczęściara U mnie pierwszy sezon i chyba ostatni To są właśnie zakupy pod wpływem chwili- nigdy więcej!

Polinko, nie mów tak -szkoda by było bo buki to piekne drzewa, naprawde - mój bardzo dobrze sie od lat sprawował i u sąsiad za płotem mam piekny widok na buk - pendula, widze go od lat co dzien jak wychodze na taras i zawsze był ok a w tym roku tez podobnie jak mój tri-color nie dał rady i ma mszyce, zdobniczke albo jakąs inna- w kazdym razie jak dorobiłam ten srodek to pryskałam najpierw ja a potem od razu dałam sąsiadowi. Musze powtórzyc dzis oprysk jesli nie bedzie padac. Chyba ten rok jest jakis nietypowy, sprzyjający tym mszycom na buku a moze to że podmarzły wiosna troche...
Teraz wracam do nadrabiania zalełości u ciebie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:23, 20 cze 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Ola wg kolejności oprysku:
Mospilan 2 razy
woda z octem
kwiaty 2w1
Karate

Buczek jest jakby zaschnięty, od wiosny pojawił się tylko 1 nowy listek. Dolne 2 gałązki ładnie rozwinięte, cała reszta ususzona,pączki nowych liści opadają

U mnie w zeszłym roku Mospilan a potem BI 58 i był spokój
W notatkach mam jeszcze Polysect krążący w sokach (oprysk i podlewanie), Apacz, Calypso i Kohinor wymieniony przez Kindzie
Raj Ewy 07:15, 20 cze 2014

Do góry
Nulka napisał(a)

Witam polinka - nie znam tego centrum - musiałabym się tam wybrać - chyba dziewczyny spod Poznania coś wspominały ( tylko z przewiezieniem dużego materiału miałabym problem) ale muszę spróbować - może zacznę od grujecznika który jest moim kolejnym celem

Ewa, koniecznie musisz poznać Raj na ziemi dla ogrodniczek Po wizycie zobaczysz, że wspomnisz moje słowa
Ja 3 m. drzewa przewożę w kombi.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:10, 20 cze 2014

Do góry
leon60 napisał(a)

Jakich środków do tej pory użyłaś ?

Ola wg kolejności oprysku:
Mospilan 2 razy
woda z octem
kwiaty 2w1
Karate

Buczek jest jakby zaschnięty, od wiosny pojawił się tylko 1 nowy listek. Dolne 2 gałązki ładnie rozwinięte, cała reszta ususzona,pączki nowych liści opadają
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies