Iwonko rozpiskę z trawami przed chwila Sebkowi napisalam
4 watki za mna, dwa po 1000 stron, ostatnie dwa po 2000 stron
A jak patrze na ilośc moich postów na O to widze, ze odwyk mi potrzebny ale przeciez to efekt 5 lat na forum
Masz na mysli siną? Moje kostrzewy wiosna wyskubuję z suchych ździebelek a dopiero po kwitnieciu gole na krótko
Kostrzewy będa jednak czekac w kolejce na III ture.
1.Najpierw zetne seslerie, molinie, carex Montana, hakonechloe, bo bardzo wczesnei startują
2. Przytne miskanty
3. Wyskubie kostrzewy
4 rozplenice , stipy i parire fire
5. Gdy naprawde bedzie cieplo obetne carexy zimozielone (morrowi variegata, evergold, golden bowles)
Dzieki kochani! Mamy juz za soba wspólne 6000 stron w 4 wątkach
Mial byc nowy wątek na krokusy (zwykle w tym terminie wylazily pierwsze z ziemi), ale chyba dzisiaj wieczorem zalozę nowy watek. Tylko musze wrocic do domu
Moze za tydzien zawita do nas wiosna to będzie niwy watek na sezon 2017 gotowy
W poprzednich sezonach tez tak miałam. To kwestia mrozu i braku wody. Bo i w tym roku moje bukszpanu dostały nawóz jesienny aby własnie nie brązowiały. Nie żałowałam im nawozu, bo lrzeciez brak potasu na to ma duzy wplyw
U nas deszcz zmył wszystko w jeden dzień, rzeka płynęła wzdłuż ogrodzenia, aż sie bałam ze mi rośliny podtopi, ale z drugiej strony ciagle u nas sucho było. Ciecie traw, ktore najszybciej ruszaja (seslerie, molinia, carex montana, hakone) planuje za dwa tygodnie. Chyba ze za tydzień, wbrew zapowiedziom nie będzie lało, to może zaczne w najbliższą sobotę.
Pisze jednak, ze ja planuje cięcie, bo to zawsze wywołuje burzliwe dyskusje. Chciałam Przypomnieć , ze Wrocław to strefa klimatyczna 7a a to oznacza, ze u nas przedwiosnie zwykle nadchodzi 2 a nawet 4 tygodnie wczesniej niz w Polsce centralnej i wschodniej
Jak widzisz nawet u mnie jest cieplej niz 30 km od Wrocławia a i tak u mnie zwykle jest 2 stopnie nizej niz w centrum miasta np u Gabi