Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:22, 31 sie 2014

Do góry
Wow!
Ogród z łezką 18:22, 31 sie 2014

Do góry
Mam nadzieję , że nasz Figo -Fago już. Bryka zrowy a Ty miałaś czas fotki zrobić
Moja "przyziemna" :) pasja 18:19, 31 sie 2014

Do góry
Jagida masz rację. Juzia Ty jesteś silna kobietka o blond włosach a nie jakiś wątły kwiatek!
Ogród cioci czyli ciociogród :) 18:13, 31 sie 2014

Do góry
Przepiekny klimat Pszcselarni nam pokazalaś. Ewa powinna dostac reprymendę za brak fotek takich zakątków.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:08, 31 sie 2014

Do góry
Twoja lawenda nie podpuszcza tylko kwitnie! Moja zdecydowanie podpuszcza
Leoś piękny!!
A może przed Wiernymi odgrodzisz sie miskantami?
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:42, 31 sie 2014

Do góry
Iza czy Twoja lawenda zakwitła ponownie. Bo moja podpuszcza mnie aby jej nie ciąć. Chyba się wnerwię i ją pokulkuję!
Ogród Magdalenka 17:39, 31 sie 2014

Do góry
Ja tam wierzę w niedobory składników pokarmowych. Róże nawożone mialy cudowny kolor liści w tym roku. Buksy rosly jak szalone. Jednak teraz trzeba zastosować nawozy jesienne aby wzmocnić przed przemarzaniem zimą.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:29, 31 sie 2014

Do góry
Mam pytanko. Zamówiłam na pożna jesień dużo roż. Róże będą posadzone w szplaerze w trzech łukach - półkolach. Jak wiemy nóżki róż nie nakeżą do najbardziej urodziwych. Zastanawiam się co posadzić przed różami. Oczywiscie wybór padł na trawy. Mam około 5 rozplenic miniturowych z tendencją do srednich. Zastanawiam się jakie jeszcze kombinajce róże + trawy doradzacie?

Na tej rabcie już są carex morrowi, lawenda, kostrzewa sina i na końcu duże rozplenice. Dlatego pomyślalam o rozpleniach miniturowych. Jesli wystarczy miejsca w plecach będą jeszcze miskanty gracillimus, ktore na razie trzymam w doniczkach.

Mam też seslerię w przechowalniku..

Dla przypomnienia w plecach będą purpurowe buki i na środku naprzemiennie parasole z wiśni kiku-shidare...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:24, 31 sie 2014

Do góry
Hi hi czekam co posadzisz w miejsce jałowca. Zdobyłeś nowe moejsce do nasadzeń, huura

Ja tam brzydkich roslin nigdy nie żałuję, nie chce współpracować to out
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:18, 31 sie 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)
O Boże Marzenko!
Toż to potop.
Ja byłam w Renomie w czasie burzy, ale po powrocie ogród jedynie ładnie podlany…

Tulipki zdecydowanie nie były czerwone.

Czytałam wszystko o Q., że kwiat średnio trwały itp. Ale mnie ten kwiat po prostu urzeka jak żaden inny.
I podoba mi się, że kwitną na jednym poziomie, i te ciemne matowe listki.
Rosną dosyć wąsko, a chcę mieć taki szpalerek za kulami...

Gabi zatem tulipki znajdą się na liście zamówień

Dobrze ze deszcz cię ominął bo pamiętam ostatnie podtopienie cisów....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:17, 31 sie 2014

Do góry
Znow pada.....
Ogród dokładnie podlany, zwłaszcza miskanty i rh, ktore wczoraj przesadzalam
Mój ogród jest położony aktulnie ponad poziomem drogi. Drogowcy zrobili swoiste koryto, które ściąga wodę. Dla mnie to dobrze, bo od roku woda z pól nie zalewa mi ogrodu. Dodatkowo w czasie prac nad drogą usypali mi wzdłóż płotu sporo ziemi, dlatego mam podniesioną miedzę między ogrodem a polem. Ufff dzieki temu nawet przy takiej ilości wody ogrodowi juz nic nie grozi. Natomiast współczuję sąsiadowi, ktory nieoaptrzenie nie wybudował sobie murku oporowego i cała woda przeszla przez jego trawnik aby popłynąc sobie dalej do rowu melioracyjnego .....

Chyba jutro trzeba bedzie znow oprysk na grzyba robić.....

Dziekuję, że się troszczycie ale opatrzność nade mna czuwa.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:53, 31 sie 2014

Do góry
Julka.... ciut za dużo wody.. i znów grzmi

Dobrze, ż emój dom ponad poziomem drogi...Cała woda z pól spłynęła w dól...
Moja codzienność - ogród Oli 15:46, 31 sie 2014

Do góry
Pisałaś kiedyś, ze ktoś krytykowal takie nowoczesne nasadzenia na wsi... U mnie ciągle takie komentarze dot. domu i ogrodu.... Są też oczywiście bardzo pozytywne...
Miejsko & sielsko 15:42, 31 sie 2014

Do góry
Czekam na róźyczkowe kwitnienie
Jurajski Ogród 15:39, 31 sie 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Wilczyco, dzisiaj kolejny dzień lata, była piękna pogoda

Agnieszko i Agnieszko
, dziękuję

Aniu, może dasz jej trochę czasu na ukorzenienie się? Może słaba sadzonka była?

Marzenko, do nas też wróciło lato Takiej róży nie mam...

Mariolko, oj tak, niech takie lato zostanie jeszcze z nami

To jak się Twój Baron nazywa....?
Nasz przydomowy ogródek 15:35, 31 sie 2014

Do góry
U nas Doźynki gminne dzisiaj. Chyba ich jednak oberwanie chmury przepędziło...
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 15:34, 31 sie 2014

Do góry
Gabi mam nadzieję, że deszcz cię ominął... U nas rwąca rzeka płynęła drogą...
Blaski i cienie nowego życia 15:33, 31 sie 2014

Do góry
Carex morrowi w cieniu dobrze rośnie, hakone jeszcze lepiej, żurawki świetnie sobie radzą.

Z moich obserwacji wynika, źe buchanani dobrze wygląda w głebi rabat, na drugim planie, za intensywnie zielonymi roslinami i przed ciemnozielonym tlem. U mnie przed nią rośnie carex morrowi, na nózkach trzmieliny merald gold a za nią jest żywopłot cisowy. U. Gabrysi z ogrodu geometrycznego widziałam fajne połączenie ze stipami i innymi trawami.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:27, 31 sie 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
Ostatnie cytowane zdjęcie naprawdę super piszesz o red baronie zamiast traw... czyli poszukujesz bordowego koloru w tym miejscu? Ja mam ciągle niedosyt borda u siebie tym bardziej, że żurawki mnie nie lubią...
Marzenko mam pytanie o żywopłot z pęcherznicy u Ciebie. Chcę posadzić taki przy płocie, bo mam lukę około 2.5 m w rzędzie szmaragdów i potrzebuję szybko ją czymś zapełnić.
Jakie pęcherznice sadziłaś i co ile ( co około 70 cm? ) i jak trzeba je ciąć aby powstał z nich żywopłot?

Bordo to: trawy rubrum, wiśnie pissardi, buki purpurowe, klony japońskie, berberysy no i pęcherznice.
Jesteś pewna że chcesz źywopłot z pęcherznicy? Wymaga systematycznego cięcia 3 x w sezonie i częstego odmladzania pędow co 3-4 lata. Wiec moze zdecyduj się na buki?
Ja sadziłam pęcherznice chyba co 50 cm i utorzyła gęsty źywopłot na wysokosci 1,5 m już po 3 latach. Sadziłam malutkie chyba 10 cm sadzonki....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:24, 31 sie 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
jakże się ucieszyłam na tą Twoją nową-starą zdjęciówkę przy nick'u... bardzo ją lubiłam ... ona taka trafiona w punkt

Nadszedł czas kopania, trzeba pokazać swoje prawdziwe oblicze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies