Zrobiłam kilka fotek oczka. Widziałam jak żaby walczą z rybami. Zeskoczyła z doniczki i dawaj do ryb. Juz wraca z powrotem na doniczkę po walce, ale jaki spaślaka, po prawej inna, trzecia fota sztuczna
Ta woda zielonkawą mnie denerwuje jest czysta tylko ma taki kolor.
Dalie z siewu mają dużo Paczków kwiatowych to pojedyncze kwiaty
Goniu,ja od kilku lat mam fazę a biel w swoim otoczeniu,więc w ogrodzie też nie mogło jej zabraknąć
Dziewczyny z pod Krakowa skusiły się na podróż do mnie,to może i Ty kiedyś się zmobilizujesz w moje strony
Basiu starsza juz rok temu malowała i mam kilka w ogrodzie bo one są niezmywalne, pozwoliłam jej też sowę pomalowac. Wiesz to są akrylowe farby więc trzeba pilnować bo mogą się niezmyć Z młodszą większy kłopot ale radość ogromna. Całe roodziny tworzyły i potem się bawiły nimi. Teraz będe jeszcze szukać pisaków specjalnych i kupie kamieni troche, bo te wszystkie to takie zbierane po ogrodzie Pomysł mi kiedyś podsuneła Irenka
Świetne zdjęcia zrobiłaś Asiu Ogródek, który w 4 lata stworzyła Renatka urzeka bogactwem roślin. Nie dziwię się, że cię zauroczył. Cudowna zielona enklawa wśród tylu okien. Mieszkańcy mają co podziwiać!!!
Ja sama będąc w czwartek na wycieczce rowerowej aż się zatrzymałam i tu u nas w Krakowie podziwiałam podobne cudo wśród bloków. Nie było tam aż takiej ilości odmian, ale i tak ogródek przyciągał wzrok.
Zaciekawiły mnie te zioła sadzone to tu to tam, fajny pomysł na pachnące wypełniacze
Na razie jeżówki na roboczo zadołowane w donicach, jesienią jak wykopię dalie, będzie kolejny tetris
Są śliczne
edit
Asia, jak je zobaczyłam w tych wielkich donicach i Twoje słowa: "gdzie Ty je dziewczyno zmieścisz", to pomyślałam, że faktycznie przesadziłam biorąc je wszystkie
Ale wkomponowały się idealnie
Jeszcze raz dziękuję
Na pewno się uda, może już w przyszłym sezonie, dałyśmy radę do Wojsławic dojechać, to i do ciebie kiedyś dotrzemy
Ja też rower uwielbiam, ale mój tyłek nieco mniej Dziś mąż sam jeździ, ja mam przerwę na regenerację do jutra
W sklepie na A. zamówiłam 10 szt seslerii, to będą moje pierwsze rośliny zamówione przez Internet (nie licząc hortki Grat Star na prezent).
Danusi busz robi takie wrażenie, że można oszaleć. Doorenbosy podobno nie wysuszają tak terenu jak zwykłe brzozy. Ja robiłam dziś rozpoznanie cenowe, waham się nad platanami albo kolejnymi doorenbosami.
Tawułki są the best Moje staruszki dzielnie zniosły przesadzenie, ale sa tak ogromne, za wiosną czeka je redukcja masy
Dziękuję za zbliżenia rabatek Niesamowicie ten szpaler wygląda, fajna asymetria! dajesz radę kochana
Kupiłam ją w naszym stacjonarnym sklepie ogrodniczym Nie mogłam się jej oprzeć Kolor ma cudny kolor. Ciężko go uchwycić aparatem.
Princess Diana jest śliczna. Będziesz z niej zadowolona
Tu prym wiedzie hortensja Schoss Wackerbarth. Chociaż zauważyłam, że w tym roku ma bardzo dużo kwiatów, ale drobniejszych. Muszę wiosną mocniej ją przyciąć.
Zakwitł wreszcie hibiskus
Rozrosła się też hortensja You&Me Together. To bardzo gęsty krzew i mam mnóstwo dużych kwiatów.
Ta ciemnoróżowa hortensja to prawdziwy potwór. Jest olbrzymia. Na tym zdjęciu nie ma porównania. Muszę chyba przy niej stanąć do zdjęcia, żebyście zobaczyli jej wielkość.
Jestem po wyjeździe urlopowym. Rośliny pięknie przeżyły ten czas. Tylko jednej hortensji w donicy zaczęły żółknąć listki.
Jestem zachwycona kolorem róż Fairy King. Nadal są w donicach, bo czekają na swoje miejsce. Będą rosły chyba na rabacie z ambrowcami, bo tam ciągle brakuje mi koloru.
Hortensja Princess Diana zakwitła i zachwyca mnie kolorem i kształtem Prawdziwa piękność