Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:27, 16 kwi 2015

Do góry
IzaK napisał(a)

to prawda!!!
ja czytam namiętnie... ale, żeby nie było - nie tylko rady Sebka
pisz, pokazuj, radź... "zieloni" tego potrzebują

Dobrze wiedzieć
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:27, 16 kwi 2015

Do góry
Dorotka napisał(a)
Sebek, mam prośbę: rzuć okiem na mój wątek i zdjęcie trawki i potwierdź czy powinnam ją mocno obciąć bo mam wątpliwości. Dzięki z góry.

Byłem - wczoraj... Dziś odrabiam zaległości u siebie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:24, 16 kwi 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

no to ja też pójdę

Muszę wizytę u Ciebie złożyć jak Ci poszło
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:49, 16 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

No niby obsadzone, ale na razie marnie to wygląda... W I. przecena roślin i chyba jutro tam podjadę, bo będę w okolicy... Może coś wynoram, bo skrzydłokwiaty w sześcianach wyglądają hmmm, no słabo Ale za to biały storczyk mniam Tylko na razie ma jeden pęd z kwiatami, a zapowiadają się aż 4 Będzie ładny to wtedy wkleję Albo wkleję przed i po rozwinięciu, bo fotka cyknięta wczoraj niezbyt mi się podoba
Wstydu nie masz))) One zawsze wyglądają pięknie
U "Zielonej" Ogrodniczki :) 09:47, 16 kwi 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Witaj Iza Doczytałam, że nie tylko ja radzę sadzić wiśnie co 2,5m - koniecznie pokaż fotki! Zestaw do posadzenia pod wiśniami bardzo mi się podoba, a tawuły "Goldmound" mam i uwielbiam - ale tylko cięte w kulki. Możesz do tego zestawu wprowadzić kosodrzewinę jak już radził Sebek, bo z czasem będzie Ci brakowało zielonego dołem - zwłaszcza, że to rabata-wyspa w podjeździe. Z kosodrzewinami z kolei pięknie wyglądają lawendy - może wciśniesz choć parę sztuk, jak Ci rabaty nie zabraknie

Wieloszko witaj w moim wąteczku, cieszę się, że znlazłaś czas i ochotę by do mnie zajrzeć
Tak mi tutaj o tej kosodrzewinie piszecie, że chyba faktycznie ją posadzę... tylko poradźcie gdzie - pomiędzy wiśniami? i dalej sadzić będę to co zamierzałam...
Ja już tę kosodrzewinę widzę realnie na rabacie na prawdę...
Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:02, 15 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Aniu, u Ciebie normalnie jakiś biegun ciepła się utworzył Wszystko takie już duże! A Twój konwalnik mnie powalił... Niby nóżkę też musisz mieć małą i przy moim klapku by takiego efektu nie było, ale i tak są ogromne!

Do bieguna ciepło to mi daleko.. zimo jak diabli. Ale idzie ku lepszemu
Miodunki od Alinki

Od Kindzi

Od Pana Bylinowego chyba odmiana Samuraj.. ale nie che mi się szukać zapisków..

Mój ogród pod górkę... 22:40, 15 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Widziałem zakupy Ty dasz wiarę, że ja dwa lata temu wypasione carexy po 4 złote kupiłem? Jeśli kiedyś znów spotkam tamtą panią z takimi cenami to chyba wezmę cały nakład i Wam sprzedam

Idziecie z pracami jak burza! Nim zdążę odpowiedzieć na zaproszenie to już pewnie skończycie zakładac ogród Ale tak ogólnie... to bardzo chętnie

Też bym chciała spotkać taką panią Zaproszenie zawsze aktualne
Ogród pewnej ogrodniczki 22:39, 15 kwi 2015

Do góry
A ja te trawy zostawiam najdłuższe jak mogę - również Madżenka i inne dziewczyny zostawiają je długie... Zbieram w całość i wyczeszując ją przycinam suche końce...

Ale jak widać są dwie szkoły, skoro te Grembosi również żyją Jednak one przezimowały Ci na tyle ładnie, że polecę ten pierwszy sposób

Kostkę na obrzeżach mam i w sumie jedynym plusem jest to, że koszenie przy kostce jest łatwe, bo jedna strona kosiarki jedzie po kostce

Jednak są dwie strony medalu i minusem jest to, że przy kostce kanty robi się trudniej, a po za tym układanie też nie jest przyjemnością... Tam gdzie układałem kostkę na piasku siedzi ona równo już kilka lat i jest OK Podczas rewolucji ułożyłem kostkę na ziemi i jest tak nierówno ułożona, że chyba kupię piach i będę ją od nowa rozbierać i układać... Głupiego robota lubi, a głupiego, który robi coś w pośpiechu (czyli ja) robota kocha...

Jeśli masz pewność, że linie rabat zostaną na stałe i takie wiecznie Ci się będą podobać to ułóż kostkę A jeśli nie to zostaw sam kant

A najlepiej zrób sobie eksperyment i na części połóż kostkę, a przy reszcie zrób kant Wtedy zdecydujesz Jednak po latach pielęgnacji stwierdzam, że same kanty są lepsze i łatwiejsze w utrzymaniu Gorzej jak się ma rabaty żwirowe - wtedy pozostaje kostka lub ekobord
Ogród do kwadratu 22:37, 15 kwi 2015

Do góry
No masz... Sebek zaraz z grubej rury... ja ekonomistka z wykształcenia jestem a mnie zatkało.... ups

Mysza - ptaki znoszą do budek tyle trawek, że nawet szczelinkami wystaje ... jedne przed drugimi... sikorki kontra mazurki

Ewelinko... jakieś foteczki mam, ale mało w sumie... jutro troszkę pstryknę... ma być ładnie

...i w końcu się rozwinął... tylko czemu jest różowy, skoro gdy go kupowałam w biedronce dwa lata temu był biały?

byli też tacy goście, którzy... pływali dosłownie w kałuży

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 22:34, 15 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Świetne!

Przyjaciółka mówi do przyjaciółki:
- Słyszałam, że Twój mąż leży w szpitalu, bo spadł ze schodów i coś złamał?
- Tak, przysięgę małżeńską...

Hihihihihi
Mój ogród pod górkę... 22:30, 15 kwi 2015

Do góry
Widziałem zakupy Ty dasz wiarę, że ja dwa lata temu wypasione carexy po 4 złote kupiłem? Jeśli kiedyś znów spotkam tamtą panią z takimi cenami to chyba wezmę cały nakład i Wam sprzedam

Idziecie z pracami jak burza! Nim zdążę odpowiedzieć na zaproszenie to już pewnie skończycie zakładac ogród Ale tak ogólnie... to bardzo chętnie
Moje ukochane miejsce na ziemi 22:29, 15 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
A ja myślałem, że moje trumny warzywne są wielkie Zagięłaś mnie

no widzisz Sebku
w tym roku podjęłam decyzję, że trzeba zmniejszyć warzywnik,
bo i tak nie mam gdzie przechowywać tych zbiorów

a roboty wszędzie ogrom
U "Zielonej" Ogrodniczki :) 22:29, 15 kwi 2015

Do góry
Witaj Iza Doczytałam, że nie tylko ja radzę sadzić wiśnie co 2,5m - koniecznie pokaż fotki! Zestaw do posadzenia pod wiśniami bardzo mi się podoba, a tawuły "Goldmound" mam i uwielbiam - ale tylko cięte w kulki. Możesz do tego zestawu wprowadzić kosodrzewinę jak już radził Sebek, bo z czasem będzie Ci brakowało zielonego dołem - zwłaszcza, że to rabata-wyspa w podjeździe. Z kosodrzewinami z kolei pięknie wyglądają lawendy - może wciśniesz choć parę sztuk, jak Ci rabaty nie zabraknie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:28, 15 kwi 2015

Do góry
Sebek, mam prośbę: rzuć okiem na mój wątek i zdjęcie trawki i potwierdź czy powinnam ją mocno obciąć bo mam wątpliwości. Dzięki z góry.
Życie w wiejskim ogrodzie 22:22, 15 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Świetne zakupy Jakbym kupił 60 doniczek traw i bylin to trawnika móglbym się pozbyć na stałe

U mnie miejsca sporo w ogrodzie wiec o trawnik mogę być spokojny O kurczę ... zapomniałem że mają powstać nowe wyspy na których rozgoszczą się rozplenice z szałwiami Jak ogarnę się czasowo to pokarzę Wam zdjęcia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:21, 15 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Teraz dwa tygodnie nie będę widzieć ogrodu - to już nie tak super...

To przyjedź popatrzeć na mój I na kawuchę oczywiście!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:18, 15 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Jak już się dorwę do nożyc to nie ma lekkiego korygowania - idę na całość

no to ja też pójdę
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 22:17, 15 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Tak się zachwycałem zdjęciami w weekend, że z wrażenia postu nie napisałem Bosko wyszło z tymi platanami - a ogród z świeżo wysypaną korą wygląda tak... do schrupania!

Sebuś, no ja się zaczynam Ciebie bać. Twoje sokole oczęta WSZYSTKO widzą. Kora wysypana 15 minut przed zdjęciem
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 22:16, 15 kwi 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Sebek ma ochotę schrupać korę ... .

Gabrysiu, ja zawsze głos rozsądku jestem: a tym Anabellkom nie będzie tam za ciasno?

A teraz dowcip o mężach (opowiedział mi Ta):
Mówi jedna koleżanka do drugiej:
-Prasujesz swojemu koszule?
- Nie, piorę mu mózg codziennie.

Kochany głosie rozsądku
Pewnie będzie za ciasno, ale mój ogród jeno dla roślin o mocnych nerwach
Jak się rozhulają, to rozsadzę towarzystwo.
A tak - szybszy efekt - a je niecierpliwiec jestem

U mnie wszystkim biedakom ciasno….

Dowcip jak najbardziej na czasie u mnie
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 22:15, 15 kwi 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Sebek ma ochotę schrupać korę ... .

Gabrysiu, ja zawsze głos rozsądku jestem: a tym Anabellkom nie będzie tam za ciasno?

A teraz dowcip o mężach (opowiedział mi Ta):
Mówi jedna koleżanka do drugiej:
-Prasujesz swojemu koszule?
- Nie, piorę mu mózg codziennie.

Świetne!

Przyjaciółka mówi do przyjaciółki:
- Słyszałam, że Twój mąż leży w szpitalu, bo spadł ze schodów i coś złamał?
- Tak, przysięgę małżeńską...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies