Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 22:48, 15 kwi 2015

monteverde napisał(a)
Aniu i co z tymi "rzadkimi" robisz, przesadzasz? bo u mnie też takie są

Po wykopaniu rosną lepiej.. ale ja wykopałam, przetrzymałam przez lato i posadziłam jesienią. Pomogło

Szachownice Michajłowskiego.. kwitną, a raczej powinne.. bo zjedzone przez ślimaki...grrrr

Mala_Mi 22:51, 15 kwi 2015

Bogdzia napisał(a)
Hiacynty obejrzane i obwąchane, pozdrówka.

Przedwczoraj kąpały się dzięcioły Ale zanim pozbieraliśmy aparat to poleciały
Od 4 rano ptaki urządzają straszne harce w ogrodzie.. a płycizna w kałuży to raj na ziemi. Małżeństwo kwiczołów ..

Agania 22:54, 15 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)

A żółte eksmitowałam tu

Hiacynty najlepiej przekopywać.. tylko kiedy ????

Lubię kilka odcieni w jednmym kolorze o różnym stopniu jasności i nasycenia, a tu jeszcze dwa gatunki...bardzo mi się podoba Aniu

Mam cebule białych, były w domu, już przekwitły, to pójdą do ziemi, a co mi tam
Mala_Mi 22:56, 15 kwi 2015

Mysza napisał(a)
O rany, jak kolorowo
I pachnąco pewnie
Aniu a jak mój hiacynt przekwitł i liście już padły to co z nim robić dalej.Teraz go dać do gruntu czy poczekać do jesieni czy jak???

Takie z doniczek sadzę od razu do gruntu. Zawsze trochę cebula w dobrej ziemi się wzmocni.. ale jak zielone już zdechło całkowicie to raczej lepiej przetrzymać w chłodnym, przewiewnym i cienistym do jesieni. Jak możesz o to nie zadbać, to bezpieczniej od razu wsadzić w ziemie
Ten klon ładny tylko teraz.. nazwy nie znam Zapomniałam zapisać Klony nie lubią za sucho, a ten ma się świetnie na szczycie skalniaka, gdzie nie podlewany rośnie już kilka lat. Na wygwizdowie
Mala_Mi 23:00, 15 kwi 2015

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Nie wiem o co chodzi z zaznaczaniem wątków . Ja twój nowy wątek mam w pamięci. Jak nie będziesz tak pędzić na złamanie karku, to może dogonię was z czytaniem i będę w miarę na bieżąco. Czego i sobie i państwu życzę. Ahoj!

Kochane grabulki.... ja już tylko siedzę u siebie i to też nie wyrabiam. Nacykam fotek, powrzucam i potem wątek leci.. sam leci..
Sasanki siedzą tu od 2008 roku.. jak był berberys co urósł jak potfór zagłuszył je... Berberys poszedł do nowego domku.. i sasanki odżyły To mocne rośliny

I kolejny różowy .. śliczny
makkasia 23:00, 15 kwi 2015

No to moje stipy na bank is dead ale nic to mus kupić piękne drzewo liściaste wąsko rosnące na sloneczne piaskowe miejsce - czy ambrowiec? grujecznik? buk?
czy jeszcze cosik innego ?
AgnieszkaW 23:01, 15 kwi 2015

Śliczne te sasanki, ale inne kwiecie też
Mala_Mi 23:02, 15 kwi 2015

Sebek napisał(a)
Aniu, u Ciebie normalnie jakiś biegun ciepła się utworzył Wszystko takie już duże! A Twój konwalnik mnie powalił... Niby nóżkę też musisz mieć małą i przy moim klapku by takiego efektu nie było, ale i tak są ogromne!

Do bieguna ciepło to mi daleko.. zimo jak diabli. Ale idzie ku lepszemu
Miodunki od Alinki

Od Kindzi

Od Pana Bylinowego chyba odmiana Samuraj.. ale nie che mi się szukać zapisków..

nicol21 23:02, 15 kwi 2015

Nadrobilam pismo glownie obrazkowe. Fajne kompozycje - ale najbardziej ubawialam sie z psa wygrzewajacego czarnuszke
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Agania 23:03, 15 kwi 2015

Sasanki zdążyłam obfocić przy zachodzącym słonku, jak się zamykają
Klony masz już w liściach, nie mogę w to uwierzyć, mój jesionolistny dopiero kwitnie, a kiedy tam już twój kwitł, to moje jescze stały, ciepło tam u ciebie