jabłuszka się złocą; jeżyna szybko dojrzewa, ale jeszcze szybciej znika w brzuszku; purchawka…a purchawka nie pytając nikogo o zgodę sobie po prostu wyrosła.
A tam wiesz ci sprzedawcy w supermarketach to z łapanki nie mają pojęcia o roślinach. Tak jest u nas lawendę podlewają aż woda cieknie z donic i stoją w tej wodzie. Klient kupi a w domu lawenda zdycha.
60 cm to stanowczo za mało. jak będziesz widziała że szybko rosną za 2 lata to rozsadzisz. Tak jak pisałam pokaż je to rozplenica japońska tak?
Ta poniżej ma 2 m szerokosci jest bardzo duża mam tylko taka fotke
Przemek na swoim stoisku dwoił się i troił - z nieśmiałym uśmiechem na ustach Bardzo żałuję, że nie kontynuuje już swojego wątku na Ogrodowisku, bo przecież oprócz żelaznych dekoracji ma się czym dzielić - pięknem swojego ogrodu
No i to by było na tyle wspomnień
Jesiennie się już zrobiło, prawda?
A to zestawienie przekonało mnie do kupna różowej hortensji, która do tej pory nie robiła na mnie większego wrażenia. W zestawieniu jednak z bordową pęcherznicą podbiła moje serce
Moja ulubiona szkółka i co roku najpiękniejsze, kolorowe, bogate stoisko - państwa Szmit. Bardzo żałuję, że musiałam zrezygnować latem z wyjazdu do ich ogrodu pokazowego.
Inspiracja do lepszego obsadzenia mojego kręgu z wodą przy studni.