Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Przerwa na kawę... 13:36, 13 sie 2019

Do góry
i tatarski ginnala

Przerwa na kawę... 13:33, 13 sie 2019

Do góry
April napisał(a)

Ja też próbowałam znaleźć nazwę dla tego drzewka i też najbardziej podobnym wydawał się ten klon tatarski

jeśli mogę tu wstawić porównania klonów - krzycz to wywalę

Rozpoznawanie chwastów 13:29, 13 sie 2019

Do góry
Witajcie. Czy to jest chwast? Wyrywam to nieustannie i ciągle pojawiają się nowe. Rośnie szybko i rozprzestrzenia się.
Wysychający trawnik 13:00, 13 sie 2019

Do góry
Pędraków nie ma.
Jeżeli chodzi o cień, to nie jest on aż taki duży. Słońce dociera do trawy i to przez długi czas w ciągu dnia.

Z nawodnieniem będzie ciężko (podlewam ręcznie konewkami).

W załączniku załączam zbliżenia z dnia wczorajszego + cały trawnik (zdj sprzed kilku mc).

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:38, 13 sie 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
uwielbiam koty typu Nigra taki kotek whiskas hihi ❤

Czort
Ogrodowe marzenie Mrokasi 12:18, 13 sie 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)

I na koniec placyk na podokiennej

bardzo ladnie, moj placyk tez taki ma byc
pokazywalas gdzies jak robione bylo ?
co masz pod spodem ?
PROJEKTOWANIE OGRODÓW 12:04, 13 sie 2019

Do góry
Dodam jeszcze fotki z mini wrzosowiskiem, po obu stronach donic taki sam układ, cegiełki z kolorów w jednej linii, chętnie bym to jeszcze gdzieś powtórzyła bo lubię wrzosy
W ogródku emerytki 12:00, 13 sie 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Fioletowa ostróżka, po obcięciu przekwitniętych kwiatów, będzie znowu kwitła
Zastanawiają mnie liście, te błyszczące i ciemniejsze urosły u mnie.
Wyraźnie różnią się od tych, które były, czy to dobrze, czy źle.

Tak wygląda kocio- jeżowa stołówka, zastałam dwa jeże na kolacji
Na bałagan nie patrzcie.

no niezle....Anda mnie przyslala do specjalistki od jezyków
mam u siebie w ogrodzie jezyki bo spotkalam wczoraj 2 male tzn ok 10 cm

jakis czas temu slyszlam cichutkie popiskiwania pod tarasem...czy to moglo byc gniazdo jezykow ?
PROJEKTOWANIE OGRODÓW 11:49, 13 sie 2019

Do góry
Danusiu, mam ogromną prośbę abyś zerknęła do mojego ogrodu czy idę w dobrym kierunku i nie przesadziłam z symetriąNiektóre rośliny mam sadzone parzyście, po fakcie doczytałam, czy to jest ok? Lubię taki ład i porządek i tym się kierowałam. Mnóstwo godzin spędziłam na Ogrodowisku, rysowałam i sadziłam. Mam jedną stronę w całości do zaprojektowania i nie wiem co tam posadzić. Czy mogłabyś coś podpowiedzieć. Rabata ma 0,7 m x 22m - jest wąska ale nie ma tam za wiele miejsca od domu. Do 11.00 słońce świeci jak na zdjęciu, później jest ono na rabacie aż do popołudnia. Mam u siebie brzozy, orzecha, cisy, tuje żywotniki: szmaragdy, danica i aurea nana oraz trawy, wrzosy, świerki, lawendę, hortensje, katalpy - wiem, że ich nie sadzisz ale pryskam, przycinam i jest ok Jest sporo trawnika ale go lubię...

Pozostałe części wyglądają jak poniżej:

Z tyłu mam jeszcze miejce na jakieś drzewka może czerwone, miejsca sporo i rabatę można poszerzyć.
Działeczka Asi :) 11:42, 13 sie 2019

Do góry
asiak napisał(a)
Weekend, weekend i po weekendzie Oczywiście spędzony na działce
W sumie nic nowego... róże jeszcze w pąkach, hortensje jedynie rozwinęły się bardziej, lilie już przekwitły i kupa pracy

Jejku jak pięknie, chyba 3 razy wracałam i oglądałam weekendowy ogród.
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:34, 13 sie 2019

Do góry
Dodam, że żółte storczyki, te którym dużo koreni wychodzi poza doniczkę wymaga częstrzego podlewania. U mnie pięknie wypuścił kilka pędów kwiatowych, niestety zrzucił pączki i nie kwitnie. Były upały, dla niego trzeba więcej wilgoci.

Wizytówka - Ogród Kamila z Kluczborka 11:23, 13 sie 2019

Do góry

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:21, 13 sie 2019

Do góry
Może komuś się przyda mój sposób na kwitnienie storczyków. Podlewam tym też inne kwiatki doniczkowe. Skórkę z jednego banana kroję w centymetrowe paski. Wrzucam do słoika o pojemności 410 mililitrów, zalewam do pełna wodą i tak to stoi 2 dni. Po 2 dniach odlewam zawartość do litrowej butelki i uzupełniam wodą do pełna. Do słoika dolewam czystej wody i znów czekam 2 dni. Powtarzam tę czynność do 3 razy, później skórki wyrzucam pod róże. W tym moczę storczyki co około 2 tygodnie, a w międzyczasie podlewam tym roztworem wszystkie kwiatki, storczyki też.
Zwykle szybko udawało mi się ukatrupić wszystkie storczyki. W tym roku dostałam storczyki w lutym i w marcu i cały czas mi kwitną. Jeden wypuścił cztery pędy kwiatowe. Dwa kwitną, a dwa mają już pączki. Różowe mają piękne rozgałęzienia.

W samym słońcu 09:55, 13 sie 2019

Do góry
Skąpana w słońcu 09:54, 13 sie 2019

Do góry
Czesław Niemen śpiewał, że mimozami jesień się zaczyna, nieśmiertelni żółty październik

Ha, ha, mamy dopiero sierpień

I tak troszkę trawiaście

Nie wiem co to za trawa, ale mam jej bardzo dużo. Czy to jest trzycinnik ?

Zaczyna kwitnąć miskant Kleine fontane

Ogród Basi 09:50, 13 sie 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)

Basiu oglądam Twój ogród i nie mogę się naoglądać. Mało czytam, głównie fotki, bo czasu mało na szczegółewe czytanie.
Pozwolisz, że zacytuję kilka zdjęć, bo mam mnóstwo pytań!!! Wogóle ogród baaardzo mi przypomina Danusiny zimozielony, niektóre rabaty, styl, donice. Bardzo udane kompozycje
To oczko, piękne, zdradzisz jak jest zrobione, to jakaś forma, kilka form? Wygląda zjawiskowo.

basia3012 napisał(a)
Dzisiejszy poranek w ogrodzie.

Te korony drzew na kilku pniach (na prawo na zdjęciu), tak elegancko uformowane, jakie to drzewa?

basia3012 napisał(a)

A tutaj, to derenie Elegantissima podkrzesane wysoko i formowane u góry? Mam derenie i to byłby świetny pomysł, gdybym je tak wyfryzowała. Zrobiło by się miejsce w nóżkach na byliny

basia3012 napisał(a)

Powojniki, bez komentarza, przepiękne!!! MAsz do nich rękę! Ja dopiero mam cztery egzemplarze i mam nadzieję, że będą kiedyś równie piękne jak Twoje!

Pozdrawiam i przepraszam za taką lawinę pytań ale naprawde jestem Basiu oczarowana Twoim ogrodem
Dwa ogrody 09:20, 13 sie 2019

Do góry
Panowie pracują, koparka warczy, idę zrywać pomidorki. Miłego dnia
Dwa ogrody 09:18, 13 sie 2019

Do góry
Zlikwidowane truskawki, wykopane dalie i posadzone do donic, zrywam pomidorki i wekuję, bo następne dwie skrzynie likwiduję. W przyszłym roku warzywa będę mieć na sąsiedniej działce.

Na koniec widoczki

podwiązane hortki po burzy

mam nadzieję, że sadziec w końcu się zbierze i będzie tak wysoki jak vernonia na fotce poniżej

Mirkowy ogród (początki) 09:13, 13 sie 2019

Do góry
MonikA napisał(a)
Sporą masz tą działkę, u mnie też trawy kwitną, może będzie powtórka z zeszłego roku i gracki też zakwitną
Witaj Monika Działka ma 30 arów i jeszcze dzikie zakątki są .Ta część z brzozami zostaje taka leśna.
Trawy powoli zaczynają kwitnąć tz.jesień się zbliża.

Ps. Nie mam cię w obserwowanych i nie mogę cię odwiedzić .Zrób coś z tym

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies