Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony zakątek z Antonówką

Zielony zakątek z Antonówką

AnnaMS 00:29, 08 wrz 2019

anpi 00:57, 08 wrz 2019

AnnaMS napisał(a)

Dzięki Aniu wiesz, ja jestem zdyscyplinowana, mam wielokrotność Host

Czyli masz zdyscyplinowany busz...i tego się trzymaj Aniu!
Fajne trawki kupiłaś,...ale mam chęć na jakieś ogrodowe zakupy...a tu jestem spłukana po urlopie i weselach
greg66 11:41, 08 wrz 2019

AnnaMS napisał(a)

Super, kibicuję nowej cienistej rabacie Kupuj raczej hosty te największe, tzn. takie które osiągają duże rozmiary, wtedy uzyskasz wizualnie fajny efekt Tylko takie hosty trzeba sadzić ok. metra od siebie i uzupełniać maluchami, paprociami, brunerą, czy kopytnikiem + gdzieś można jeszcze upchać bluszcz Można też dodać ciekawe kamienie, oczywiście rozrzucone, a nie ułożone w kółeczko

Dzięki za radę, tak właśnie zrobię
anabuko1 12:01, 08 wrz 2019

AnnaMS napisał(a)

Aniu, piękne róże.
Moje znowu chorują.
Już mam na nie nerwa.
greg66 12:03, 08 wrz 2019

Ja dałem u siebie spokój z różami, nic z nimi nie robię czekam, ostanio kwitły w czerwcu i teraz nic się nie powtarza jak tak to je dam sąsiadce.
AnnaMS 15:54, 08 wrz 2019

Aniu , Grzesiu ja nic nie robię z różami, w tym roku nawet niczym nie pryskałam i niczym nie nawoziłam tylko wiosną przy wzruszaniu ziemi podsypałam obornikiem granulowanym. Moim zdaniem trzeba natrafić na odpowiednią mocną odmianę i kupować należy u dobrych sprzedawców, moje róże miały mieć grube i błyszczące liście, a takie właśnie mniej podatne są na wszelkie choroby, to tylko moje spostrzeżenia, znawcą nie jestem. Rosną w gliniastej wilgotnej glebie i jakoś sobie radzą
Trzeba być cierpliwym i szukać im dogodnego miejsca, tak i ja zrobiłam, frontową rabatę różaną zlikwidowałam bo nie mogłam patrzeć jak się mordują. Zostały tylko dwie z przodu - 'Barock', która już widzę też jest osłabiona z braku światła, oraz z tyłu dwie 'Augusta Luisa' + jedna 'Aquarell' i jedna na rabacie z dwoma klonami 'Nostalgie'.
Z 23 sztuk róż jakie miałam zostało tylko 6 sztuk i tego się trzymam, nie dokupuję, bo wiem że w innych miejscach nie dadzą rady, szkoda czasu i kasy ...
Szukajcie odmian i miejsca, a na pewno coś się i dla Was znajdzie, jest tak wiele odmian że i Wam się uda wyhodować piękne okazy
sylwia_slomc... 21:13, 08 wrz 2019

Ale się pięknie róże z hortensjami kolorem zgrały, świetny duet wyszedł
AnnaMS 23:14, 08 wrz 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale się pięknie róże z hortensjami kolorem zgrały, świetny duet wyszedł

Dziękuję Sylwuś

Mam jeszcze troszkę nowych zdjęć ale to już innym razem.

A to mój przyjaciel ogrodowy nie wiem czyj był ale już jest mój, gdzieś tak od 3-4 lat, nazwałam go Stefan ma już swoje latka, przyszedł i został

AnnaMS 01:55, 09 wrz 2019

anpi napisał(a)

Czyli masz zdyscyplinowany busz...i tego się trzymaj Aniu!
Fajne trawki kupiłaś,...ale mam chęć na jakieś ogrodowe zakupy...a tu jestem spłukana po urlopie i weselach

Oj Aneczka ja też jestem z przymusu finansowego na odwyku zakupowym ... chyba w tym roku nici z kupowania ... ale co się odwlecze to nie uciecze i tego się trzymajmy
KasiaBawaria 06:46, 09 wrz 2019

Stefan niezmiernie przystojny Jest tylko na zewnatrz? Madre oczka ma.