I drugie takie miejsce na osi ścieżki. Kończy się też płotem i rosnącą ścianą z cisa.
Co tutaj dać?Poproszę o sugestie.
Magnolia proponowała jednoroczną donicę w ocynkowanej wannie, pojemnikach - dużo pojemników - czy jak one będą stały na ziemi nie będzie za nisko do wzroku?
Poproszę o burzę mózgów upalnego końca wakacji. Co dać na końcu tego widoku? Tam to zielone - rośnie żywopłot z klona polnego z 2 jabłoniami rajskimi. Jak zakończyć ten widok?
To cześć daliowo-warzywna ogrodu, ze szklarnią po lewej i szpalerem jabłonek rajskich wzdłuż po całości.
To jest na osi widokowej od samych drzwi frontowych domu.
Kury będą, dżdżownice, pies jest, młoda ma kota obiecanego liczę że zapomni warzywnik zawsze miałam i mieć będę. Kompost świetna rzecz. Siewki zawsze produkuję bo mi się nudzi w się więc już w lutym przebieram paluchami pomidory zmarnowałam, wykiełkowały a potem nie rosły i padały. Mam trzy pomidory rosnące w gruncie tylko tigerella przetrwała a i to ledwo.
Teraz wygląda tak, chociaż trudno jej w tym gąszczu zrobić zdjęcie.
Po mocniejszym cięciu ma ładniejszy pokrój, jest bardziej zwarta.
Jak w ubiegłym roku przycięłam tylko kwiaty,to była taka rozwichrzona.
Pojedyncze zawiązki kwiatów widać.
Ja je uwielbiam Pszczółko. Rok temu z łąki przyniosłam i ładnie mi kwitły w tym roku. Mam nadzieję, że się rozsieją. Bodziszka łąkowego muszę jeszcze zaprosić. Wczoraj zdobyłam nasiona żeleźniaka, kiedy powibnam je wysiać? I czy bezpośrednio do gruntu?