Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:42, 14 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

jeszcze raz huuuuuura!
Musimy coś odtrąbić na weekend? Może nawożenie??? Bo ja już wszystko przycięłam. Zostały mi tylko bukszpany ale jeszcze na nie za wczesnie.
Można już rograbiać kopczyki?

Ooooooo matko, to przyjedź do mnie jak Ci zabraknie pracy.... Ja mam jeszcze samego przycinania na kilka dni... O przesadzaniu i wyznaczaniu nowych rabat nie wspomnę... A gdzie jeszcze sadzenie tych nowych bukszpanów... ? Na nawożenie za wcześnie. Marzenko, a opryskałaś wszystko czymś na przędziorki, mszyce itp. robactwo (promanalem, catane albo czymś takim) ? Ja jeszcze nie, a to już pora

Agnieszka a co będziesz pryskać bo ja myślałam że tylko cisy teraz?
...eee doczytałam, czyli co pryskacie wszystko jak leci, swierki, thuje itd... kupilam promanal ale widzę że mus jeszcze dokupić w takim razie...
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:35, 14 mar 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Gdyby ktos mi pare lat temu powiedzial, ze moja wielka radoscia bedzie tytlanie sie w ziemi i wywijanie lopata, to powiedzialabym, ze to kompletny wariat nadajacy sie tylko na oddzial zamkniety

hahahah to samo pisałam w ubiegłym roku u siebie jeszcze dwa lata temu wyśmiałabym każdego kto by tak powiedział Jak widać tylko krowa zdania nie zmienia
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:32, 14 mar 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Aniu właśnie przeczytałam , że rośliny cebulowe - "nawozimy saletrą wapniową (0,3 kg/10 m2) lub saletrzakiem (0,20 kg/10m2) zaraz po ukazaniu się roślin oraz po 2-3 kolejnych tygodniach"... azofoska też jest ok ... swoje podsypie, bo coś tam wychodzi , ale jakoś nieśmiało jeszcze... a w zeszłym sezonie sadziłam w trawie to bardzo mało ich wzeszło ... teraz im pomogę

Magda stwierdzenie jak rosliny się pojawia pewnie dotyczy momentu kiedy juz je widać? bo te moje to póki co z lupą trzeba szukać tulipany odkryłam przegrzebując kore

To jeszcze trzeba zaczekać ...ale dolistnie można jak się już listki pojawią...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:06, 14 mar 2012

Do góry
Joanka napisał(a)
Widzisz Aniu, a tak sie bałaś o krokusy Pięknie wyłażą.

Ja do wszystkiego stosowałam azofoskę. Myślę, że z nawożeniem można jeszcze troszkę poczekać.

Asienko wiesz jak się ucieszyłam kurcze dobrze że najbliżsi sąsiedzi jeszcze nie mieszkają bo jeszcze po karetke z psychiatryka by po mnie przysłali
taka maluuusia rzecz a tak cieszy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:03, 14 mar 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Aniu właśnie przeczytałam , że rośliny cebulowe - "nawozimy saletrą wapniową (0,3 kg/10 m2) lub saletrzakiem (0,20 kg/10m2) zaraz po ukazaniu się roślin oraz po 2-3 kolejnych tygodniach"... azofoska też jest ok ... swoje podsypie, bo coś tam wychodzi , ale jakoś nieśmiało jeszcze... a w zeszłym sezonie sadziłam w trawie to bardzo mało ich wzeszło ... teraz im pomogę

Magda stwierdzenie jak rosliny się pojawia pewnie dotyczy momentu kiedy juz je widać? bo te moje to póki co z lupą trzeba szukać tulipany odkryłam przegrzebując kore
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:00, 14 mar 2012

Do góry
no właśnie cisy one chyba są moja miłością
na pierwszy ogień chciałabym zrobic to miejsce

W tym miejscu mam zaplanowane 3 bukszpanowe stożki, chciałabym zeby były większe (tylko nie wiem czy nie bedą zaduże) takie 1,5, 1 i 1 metr ale nigdzie takich nie widziala,ba wogóle żadnych nie widzialam u siebie na zadupiu . Dzisiaj dostalam ofertę na cisy kule na pniu, kule i stożki. Umre chyba przez nie.... kule na pniu napewno biore w projekcie mam 5szt, nad kulami narazie dumam no i ten stożek... nie mam w projekcie cisowego i nie wiem co zrobić... ten z oferty jest duuuuży 175cm (i tylko taki) więc w to miejsce raczej za wielki.. no chyba że zamiast 3 będą dwa (?)
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:51, 14 mar 2012

Do góry
No widzicie kochani, każdy robi inaczeJ
Marzenko u Was wiosna wcześniej, na podlasiu zawsze jest dwu tygodniowe opóźnienie więc póki co poczekam jeszcze
Zbysiu to się okaże co z tego sadzenia wyjdzie
Szczerze powiedziawszy to ja bym chciala już cos porobić, póki co siedzę, gapie się w projekt i duuuumam od czego zacząć... W sobotę zrobie porządki bo pogoda ma być ładna, wygrabie trawnik i jak mi się uda wyznacze rabaty sznurkiem żeby zobaczyć jak to będzie w realu a nie tylko na papierze. Może wówczas będzie mi coś łatwiej zaplanować (?) Może wybiore się do szkółki popytać o cisy na ekrany bo chyba od nich zacznę.
Ogród Magdalenka 19:29, 14 mar 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Madzia a masz jakiegos linka do tych donic/ jakiś sklep w necie?

Aniu donice to elho pure round ...szukałam w necie i znalazłam dwa miejsca :

http://markus-sklep.celtur.com/p202,ed101-doniczka-pure-round.html

http://www.flodesign.pl/towar/47/elho_pure_round_high_35_cm.html

z tym, że udało mi się je kupić w sklepie i to dużo taniej o ok. 60-80 zł mniej niż w internecie, ze względu na to ,że pochodzą z dostawy z zeszłego roku
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:50, 14 mar 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
hmmm a ja gdzieś właśnie czytałam że cebulowe należy dokarmić...

Aniu ja podkarmiam. W ten weekend na pewno je azofoską podsypię, tylko ostrożnie aby nie popalić i koniecznie trzeba podlać. W weekend ma być + 18 stopni, wszystko ruszy ekspresowo.
Ogród Magdalenka 15:39, 14 mar 2012

Do góry
Madzia a masz jakiegos linka do tych donic/ jakiś sklep w necie?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:07, 14 mar 2012

Do góry
Dzięki Irenko, wiesz u mnie będą kwitły pierwszy raz stąd pytania...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:57, 14 mar 2012

Do góry
hmmm a ja gdzieś właśnie czytałam że cebulowe należy dokarmić...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:48, 14 mar 2012

Do góry
zastanawiam się czy je już czymś podkarmić?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:43, 14 mar 2012

Do góry
Ostatnio jęczałam że mało krokusów mi powschodziło

codziennie przed praca chodzę i oglądam i co dzisiaj zauważyłam? w nowych miejscach zaczynają wschodzić

myslałam że w kamykach już nic nie będzie a u niespodzianka wychodzą

W miejscu gdzie wsadzałam tulipany po pięć w koszyku wylazły pasem po jednym takim cudzie, trochę dziwne czerwono-różowe ...

Zadaszenie tarasu 09:09, 14 mar 2012

Do góry
Tak, o ten domek (?) tak sobie kombinuje odnośnie tego mojego budynku gospodarczego... niekoniecznie podobaja mi się takie typowe domki ale trochę się boje takiego płaskiego dachu.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:40, 13 mar 2012

Do góry
Asiu jest mnustwo różności naprawde można wymyślac ciekawe rzeczy, jak ktoś może i chce zrobić samemu to napewno frajda
Zadaszenie tarasu 22:32, 13 mar 2012

Do góry
Danusiu a te coś obok pergoli czemu służy i jak jest zrobione? Bardzo ładnie to razem wygląda, zastanawia mnie jak wygląda tam dach? jest prosty? czy nie ma probemu wówczas ze śniegiem?
Rododendronowy ogród. 21:27, 13 mar 2012

Do góry
Dzień się zbliża ku końcowi, przyjmij ode mnie szczere życzenia i te kwiatuszki
Ogród Sylwii od początku :) 21:19, 13 mar 2012

Do góry
Sylwia a według projektu co tam masz?
Eksperyment ogrodowy Beaty 21:11, 13 mar 2012

Do góry
zerknij do mnie przypomina moją?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies