U mnie też pojawiają się pierwsze kwiaty lilii. Mój Modrak zakwitł po 2 latach, ta wiosna jest deszczowa, jak będziesz go zasilać odpowiednio to może w przyszłym roku zakwitnie. Czy Ty go pokazywałaś jaki on jest duży? Może go nie przesadzaj, on lubi wilgoć, ale raczej zalewania by nie chciał.
Co zaglądam to się nadziwić nie mogę - tu jest wszystko co lubię - od ostrozek, przez goździki, martagony aż po lilie które w tym roku kupiłam i jestem ich bardzo ciekawa - apricot fudge. Pięknie u Ciebie wszystko kwitnie i chyba szybciej niż zachodniopomorskim. Przepiękny ogrod
Marzenia to siła napędowa do życia i działań.
To one sprawiają ,że ciągle chce się działać
I ja lubię te goździki kamienne.
Oj szkoda,że modrak mi nie zakwitnie.
On jest posadzony niedaleko stawu.
Ale może , go lepiej przesadzić bliżej nad sam staw ??
A ja będzie mokra pora, to tam może być mokro. To mu nie będzie przeszkadzać ??
A jak długo trzeba czekać aby zakwitł ?
Przechowalnikowa dziękuje
Czekam jeszcze na lilie, liliowce, ostróżki. Piwonia zapowiada się jednym kwiatkiem. Będą jeszcze jeżówki, liatry i złocienie. Ta rabata najbardziej podoba mi się latem.
Cudowne kolory i faktury, lilie wodne spektakl robiąTeż zarastam po kątach, nim do góry dojdę z plewieniem to już na dole zaczynać trzeba, a jeszcze walczę z plagami egipskimi w tym roku, ślimaków i mszycy.
Amos pachnie, Blue Angel nie pachnie Bo liście i wielkość mają podobne.
Te pachnące hosty - mam taką w awatarze, ale bez zapachu - to pachną jak bez, lilie i jaśminowiec razem wzięte Po prostu cudo
Moje rybki nie jedzą roślin. Wiem że niektóre potrafią wszystko zjeść. Jeżeli to staw łowny to bez sensu lilie.
Możesz tatarak posadzić który ładnie pachnie.
Ale cudne masz te lilie wodne.
Ja o nich myślałam ale mi odradzono.
Ale mamy rybki i mogą nam je wszystkie zjeść .
Trudno, niech będą rybki.Coś dla męża musi być.
Ja mam kwiatki.
Dziękuję Już nie mogę się doczekać kiedy rozkwitną wszystkie róże (114),lilie, floksy, liatry, dalie, hortensje (68),goździki, fujsje, jeżówki, szałwie,.....