Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W cieniu - zacieniona 19:10, 05 sie 2019

Do góry
...balkonik
W cieniu - zacieniona 19:08, 05 sie 2019

Do góry
Ogród z rzeźbą 19:06, 05 sie 2019

Do góry
Kokesz napisał(a)

Ojej
Aż się zarumieniłam
Dziękuję

Okazuje się, że mam trzy małe kępki małych różowych jeżówek, nie wiem jak się nazywają, ale podobne do Butterfly. Tak więc dobrze, że Johankowe będą u Ciebie.

Ogród z rzeźbą 19:02, 05 sie 2019

Do góry
paradas napisał(a)
A ja bym zapytał o miejsca do siedzenia przy misą na ognisko
Super wygląda te naczynie, myślałem o takim bo rodzina ciągle zmienia miejsca na ognisko i wkurzają mnie te wypalone miejsca.
Dużo odmian jeżówek, wszystkie googluje i zapisuję najciekawsze
Szkoda anabelek

Damianie, nie mam wyznaczonego miejsca na ognisko. Ta czarna misa to część grilla, do tego jest jeszcze trójnóg z podwieszanym grillem. Kiedyś eM ustawiał to przy tarasie, ale teraz nie ma tam miejsca, na trawniku zakaz, bo zostają wypalone plamy. Teraz ustawił więc na chwilowym ugorze, docelowo będzie w tym miejscu ścieżka do małego domku. Myślę o takim placyku na małe ognisko na tyłach działki.
Anabelki niestety nie powstały, leżą.

A z jeżówek zaczęły w połowie lipca kwitnienie Honeydew:

W cieniu - zacieniona 19:01, 05 sie 2019

Do góry
...z balkonu...
Życie w wiejskim ogrodzie 18:51, 05 sie 2019

Do góry
Kokesz napisał(a)
Piękne dalie
Ja swoje zbyt późno posadziłam i dopiero pierwszy kwiatek się pokazał, pąków cała masa więc za chwilę powinny dać pokaz

Czy Twoje czerwone żurawki dają radę na patelni, słońce ich nie przypala?
Moim blakły liście. Jedynie bordowe dają radę.
Masz jakąś sprawdzoną odmianę na południowe słońce z czerwonych odmian ?

Dalie zawsze kwitną do pierwszych przymrozków więc spokojnie, dadzą jeszcze czadu. Moje już takie duże bo sadziłem bulwy 30 III do doniczek i pędziłem w inspektach a 11 V sadziłem już do gruntu.

Moje czerwone żurawki w mixie rosną w półcieniu i są regularnie podlewane, prezentują się bardzo ładnie. Na miejsca słoneczne polecam wszystkie odmiany o zielonych i bordowych liściach. Co prawda nie czerwona ale Marmolade też lubi słońce.

W cieniu - zacieniona 18:50, 05 sie 2019

Do góry
Hortensje królują...

Cisy 2-2,5 m Łódź 18:38, 05 sie 2019

Do góry
Dzień dobry!

Oddam cisy o wysokości ok. 2 m.

Planuję reorganizację nowo zakupionej działki, dlatego chętnie oddam cisy. Zainteresowanych serdecznie zapraszam do oglądania.
Wykopanie i przewóz zostawiam zainteresowanym. Jeżeli chodzi zaś o termin i godzinę jestem w pełni dyspozycyjna do otwarcia działki. Jest możliwość podjechania samochodem z przyczepką aż pod same cisy.
W cieniu - zacieniona 18:35, 05 sie 2019

Do góry
Joku napisał(a)
Stoją jak żołnierze na baczność . Ładnie taki szpaler się prezentuje.

...szkoda,że nie pociągnęłam go wyżej...teraz już nie mam tyle siły żeby planować większe zmiany.Pozostają jedynie jakieś drobne przesadzenia,korekty.
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 18:32, 05 sie 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Studnia, ech... Gdybym wiedziała wcześniej (czyt. przed przeprowadzką) że będę miała prawdziwy ogród, to wybudowałabym wielki zbiornik na wodę pod ziemią. Teraz juz po ptokach. O studni nie mam nawet co myśleć, bo mieszkamy na górce

Piękne masz pelaśki. W przyszłym roku posadzę jakieś do pojemników przed domem, bo są wytrzymałe na te upały.

Róża śliczna

Pelaśki polubiłam w zeszłym roku. Wcześniej jakoś mnie nie fascynowały, bo "babcine" ale okazuje się, że one twarde zawodniczki i akurat na moją "patelnię". Są podsypane nawozem długodziałającym i dwa razy w tygodniu podlewane (czasami tylko raz ). W korytkach mam hydroboxy. Kwitną non stop

Studnia jest naszym wybawieniem. Zbiornik też jest dobrym rozwiązaniem. Można go wkopać, no ale się zdemoluje ogród... na chwilę

Róża cały czas tłoczy

Życie w wiejskim ogrodzie 18:32, 05 sie 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Pasę oczy, cudnie wszystko kwitnie, suszy ani trochę nie widać, pięknie zadbane, udekorowane, bajeczne kompozycje

W czasie suszy było ciężko, opracowałem plan podlewania który całkiem dobrze się sprawdził. Co drugi dzień doniczki i trawnik, w pozostałe dni rabaty i raz w tygodniu warzywnik. Obecnie dość regularnie pada więc ogród odzyskał wigor, wąż i konewki odpoczywają a ja mam czas na robienie przetworów.

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 18:24, 05 sie 2019

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Pięknie ci się wszystko rozrasta i kwitnie

Dzięki Basiu

Trochę trawek
W samym słońcu 18:20, 05 sie 2019

Do góry
Jeszcze drugi rysunek zrobiłam, to ta rabata która nie jest obsadzona jeszcze, więc chce posadzić najpierw drzewka i żywopłot, a na obwódkę seslerie jesienna. Myślałam by dosadzic rozchodnik Stardrust i niebieskie szalwie.
To ta rabata co sie zastanawiam nad żywopłotem i drzewami
Od strony wjazdu rabata jest z 10 cm nad podjazdem a im bliżej domu tym rabata obniża się delikatnie.
Życie w wiejskim ogrodzie 18:20, 05 sie 2019

Do góry
ElaS napisał(a)
Ten Twój ogród to wiejski jeszcze czy jak to mówią wypasiony
A na serio - piękne zdjęcia

He he he ... nie wiem co tam mówią Ogród warzywny jak najbardziej w stylu wiejskim, a na froncie cały czas eksperymentuję.

Ogród z czereśnią 18:18, 05 sie 2019

Do góry
anna_g napisał(a)
Nowego do pokazania nie mam nic No to pokaże kilka fotek tego co już widzieliście, ale może jakaś nowa "letnia" odsłona będzie

rozchodniki super ale ten niebieski obledny jest i w zestwáwie z trawka poprost hit

lece dalej nadrabiac
Życie w wiejskim ogrodzie 18:05, 05 sie 2019

Do góry
effka napisał(a)
Przemku, oglądam, oglądam i jestem w raju....

Bardzo mi miło W tym roku raj u mnie w warzywniku, oprócz tego że bardzo smacznie to i fotogenicznie.

W samym słońcu 17:59, 05 sie 2019

Do góry
Dubel
Życie w wiejskim ogrodzie 17:43, 05 sie 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Przemo u ciebie tak pieknie jak w raju mucha nie siada uszy niebieskie rozbroily mnie hihi kule szklane mega kwiatuchy to jakas ferajna barw ❤

Kasiu kolorów jest jeszcze sporo na rabatach choć już jesień czuć w powietrzu. Poranki i wieczory chłodne a w południe słońce już tak nie grzeje ... mam wrażenie że ten sezon za szybko leci.

Życie w wiejskim ogrodzie 17:34, 05 sie 2019

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Cukiereczki

Tak, dalie w tym roku podbiły moje serce. W następnym sezonie będę miał ich jeszcze więcej, muszę przez zimę wybrać ładne odmiany.

Życie w wiejskim ogrodzie 17:28, 05 sie 2019

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Oj, oj!!! 21 postów! Czyli dzieje się u mojego ulubionego ogrodnika!

Lecę napaść oczęta...

Cała przyjemność Asiu po mojej stronie

W szarej oprawie na tarasie ...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies