Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Anna i Ogród 2 12:55, 27 maj 2024

Do góry
Biegam z tym judaszkiem jak ze sraczką ale stał na słońcu i rano był mocno mocno zwiędnięty więc jak przetransportowałam go w cień. Listki się podniosły. Podlałam go biohumusem bez rozcieńczenia. Wg instrukcji dla ratowania roślin to 2-5 nakrętek bezpośrednio można dać.

I kupiłam Podrzenia Żebrowca/Blechnum Spicant
Ogród z koniczynką 12:54, 27 maj 2024

Do góry
irysy uratowane z chaszczowiska odwdzięczają się...
Ogród z koniczynką 12:52, 27 maj 2024

Do góry

żeleźniak wreszcie zakwitnie, po 3 latach
Ptasi gaj 10:56, 27 maj 2024

Do góry
Makao napisał(a)
Irysy cudne
Na rabatach nie widać suszy. Bujnie jest i ładnie.

Trawniki nie mają łatwo ale szybko się odbudowują jak poczują wodę

Aniu nie widać bo dużo roślin mam w półcieniu. Dzisiaj niebo bez chmurne ukrop z nieba się leje. Niestety trzeba zacząć myśleć o roślinach sucho lubnych.
Róże nawet te o delikatnym różu ledwo znoszą mocne słońce.

Ta pewnie dzisiaj będzie miała kwiaty sparzone

Zieleń, drewno i antracyt 10:55, 27 maj 2024

Do góry
Anda napisał(a)
Ślicznie, obficie i piękne kwiaty

U mnie znów leje. Już się wszystko pokłada.

Deszcz, właściwie ulewy, położyły mi sporo róż i część piwonii. Na szali strat i zysków wybieram jednak opady.
Podlewanie, nawet regularne, nie dawało takich efektów.

Zachwycam się w tym roku czarnym bzem, kwitnie i pachnie cudownie.
Mam dwie odmiany: Black Lace i Black Beauty. Ta druga, nigdy nie cięta, zasłoniła całkowicie widok na kompostownik. Chyba jednak będę musiała sekatora w tym roku użyć, bo dynie do światła nie będą miały dostępu.

Black Lace regularnie się na zdjęciach pojawia. W tym roku mocno go ciachnęłam odsłaniając dół rabaty. Start miał gorszy, ale nie wiem czy przez sekator, czy może raczej brak wody.

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 10:11, 27 maj 2024

Do góry
Derenie

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 10:08, 27 maj 2024

Do góry
Różanka z dziś

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 10:01, 27 maj 2024

Do góry
Urszulla napisał(a)
Ile lat mają te derenie? I jakie masz odmiany? Masz może ich zdjęcie z zimy?

Najstarszy ma pewnie z 17, 18 lat. Reszta później dużo doszła. Przekopałam zdjęcia i jakieś zimowe się znalazły. One zimą nie rzucają się w oczy. Zdjęcia z nimi głównie z powodu hakonek, które zimą i owszem dają po oczach

Mam Derenie Kousa bezodmianowe i odmianę chińską
Zieleń, drewno i antracyt 09:56, 27 maj 2024

Do góry
antracyt napisał(a)
Zrobiłam obchód podeszczowy. Świeżo jest, zielono i jakoś tak bardziej gęsto
Hamakowa w takiej odsłonie bardzo mi się podoba. Widać pierwsze kwiaty na dereniu Łączka też nabrała wyrazu

Róże jak zwykle piękne, ale łączka cudna
Migawki z Rodos 08:59, 27 maj 2024

Do góry
tulucy napisał(a)
Troche wiosny podlaskiej

Przepiękna wiosną widok uroczy, sielski klimat, bardzo ładnie Pozdrawiam
Moje miejsce na ziemi -początek 07:51, 27 maj 2024

Do góry
Ania u siebie w galerii nie znalazłam
Daje zdjęcie poglądowe
Wilczy ogród 07:00, 27 maj 2024

Do góry
Makao napisał(a)
No szacun Madzia
Straszna dłubanina z tego co piszesz ale jak widać opłaca się ją wykonać
Brawo Ty

Ania dla fachowca ,to pewnie pestka -a ja po sto razy się upewniam ,czy dobrze połączyłam kabelki -ale satysfakcja jest

zrobiłam też w końcu nawodnienie w szklarni -pokaże ,może komuś się przyda
u mnie bezkosztowo ( różne części plątały mi się w garażu )
Nieużywany wąż ogrodowy
łączniki do węża (takie smoczki )
łączniki do węża ze stopem i przelotowe
malutkie wiertełko do nawiercenia dziurek

z jednej strony podłączone do beczek na deszczówkę ,a z drugiej na tych końcówkach stop można podłączyć wodę z kranu ,jak nie będzie w baniakach
Wilczy ogród 06:54, 27 maj 2024

Do góry
TAR napisał(a)
Madzia elektryczka z ciebie profesjonalna

Ja mam 6 lampek do podswietlenia brzoz ale nie chce nam sie ciagac kabli. Chyba kupie takie zasilane na swiatlo sloneczne. Kolezanka ma i calkiem przyzwoicie swieca

Ania

do profesjonalizmu mi daleko ,rozgryzłam tylko podłączanie 3 żyłowe ,a tych rodzai przewodów jest tyle ,że dla mnie nie do ogarnięcia
Ale wystarczy ,że mogę sobie lampki spalone wymienić sama .....za kontakty w domu nie będę się brać ( nie kumam tych połączeń w nich )

Ja mam też kilka solarnych w niektórych miejscach i wyglądają spoko .Gdybym nie miała tej instalacji zrobionej od początku ,to bym od nowa raczej nie robiła

to jest z solarki -też spoko podświetla

Wszystkiego po trochu 23:19, 26 maj 2024

Do góry
mirkaka napisał(a)
Ostatnie zdjęcia rodków,

Dzięki Mirko, czyli NZ jest tutaj?
A ten pierwszy z prawej to Roseum Elegans? Posadziłam u Mamy i ciekawi mnie jego kolor.
Ten pierwszy od ogrodzenia ma bardzo piękny i nasycony kolor. Cudny. Pamiętasz nazwę?
Pokazuj nam Mirko codziennie te swoje cudeńka. Nie martw się, nie dostaniemy oczopląsu. Za to będziemy cały rok mieć je w pamięci.
Pozdrawiam ciepło.
O, sorry. Ala już zapytała o nazwę tego potwora po prawej. Nie odpowiadaj. Pa.
Podwórkowa rehabilitacja 22:54, 26 maj 2024

Do góry
Hortensja pnąca.

Szałwia

Orlaya
Podwórkowa rehabilitacja 22:49, 26 maj 2024

Do góry
Coś energetycznego

Coś w stonowanych odcieniach.

Martagony zaczynają i gaury.
Podwórkowa rehabilitacja 22:44, 26 maj 2024

Do góry
Na przedpłociu rosły kilka lat jałowce płożące ale z roku na rok usychają gałązki pewnie przez podsikiwanie piesków. Wymieniłam na szałwie i seslerie.

Podwórkowa rehabilitacja 22:41, 26 maj 2024

Do góry
DariaB napisał(a)
Cześć! Jestem u Ciebie pierwszy raz i zostałam oczarowana Piękne rośliny, klimatyczne fotki. Orliki przecudne, uwielbiam takie sielskie klimaty. Śliczne powojniki i te irysy trawolistne są bajeczne.

Cześć Miło mi, proszę się rozgościć
Orliki powoli kończą, irysy trawolistne też ale zaraz rozkwitną ostróżeczki a do nich przyfruną fruczaki gołąbki.
Z powojników zaczyna Hagley Hybrid.

Zapraszam
Podwórkowa rehabilitacja 22:34, 26 maj 2024

Do góry
Anda napisał(a)
Reniu, fajnie masz z tą rezydencją” na wsi. Takiej ciszy i spokoju mi brakuje. Bardzo lubię taką atmosferę. Przypomina mi dzieciństwo.

Włoski klimat również mi się nasunął patrząc na zdjęcie Twojego patio
Śliczniejsze urządziłaś. Moje Kukliki też zaczęłam dzielić. Nie skończyłam bo pada przeważnie wtedy, gdy mogę coś porobić w ogrodzie.

Kukliki podzieliłam i przesadziłam dzięki Twojej sugestii.
Mam nadzieję, że nowa lokalizacja im się spodoba.
Na wsi trochę roślin kwitnie.

Wilczy ogród 22:28, 26 maj 2024

Do góry
Magleska napisał(a)
Dziewczyny dziękuję Wam całymi dniami się z tym bawię ,sprawdzam kabel po kabelki ,jak jest uszkodzony peszel ,to wyciągam ,oglądam ,od nowa łączę -także zabawa na całego ,ale powoli coraz bliżej do końca

Zaglądam do Was co wieczór ,ale mało piszę ,bo z reguły jestem padnięta po tych pracach -te symbole są takie maciupkie ,a ja ślepa i zanim znajdę ,gdzie L ,gdzie N ,to czas leeeeci
pozmieniałam łączenia na takie mocno hermetyczne -może będzie to działać w końcu jak trzeba

ale kolejny kawałek za mną -dołożyłam sobie lampki do domku ogrodnika i na rabacie przy domku mam już posprawdzane i podłączone -teraz jeszcze inversowa i błotnista ,a na koniec dołoże dojście do szklarni
Lecę czytać i oglądać co na forum słychać

Czyli można do Ciebie po porady ogrodnicze przychodzić.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies