Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 18:50, 12 mar 2018

Do góry
Pluszakowa napisał(a)

Tak, to ten ogród po Dziadkach. Fish chce na kawałek żywopłotu i chyba hilli żeby było bez owoców z uwagi na dzieci. Sztuk, to zależy od ceny jak jakiś małe to wezmę z zapasem a tak, to pewnie z 50-60. Może nawet 100. Chciałabym cisy z uwagi na cenę troszkę mniejsze i tańsze kupić wcześniej i na nie poczekać. Koncepcja gdzieś kiełkuje.

Tamtą odmianę ma moja mama, a ja mam fire ball. Dobrze że kartka po zimie na miejscu.

Swoje Hillii kupowałam na giełdzie w Tychach, o ile dobrze kojarzę cena 17 - 18 zł, ale to dosyć dorodne sadzonki, przy takiej ilości jak potrzebujesz na pewno można by ponegocjować.
Jak tam kiedyś będę i zajdę w to miejsce, to mogę podpytać.

Łukasz Kardinala pochwalił, więc jeśli mama pozwoli, to kawałek poproszę

Tu ma być ogród :) 18:45, 12 mar 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Ja nawet widziałam ze poszatkowane miskanty można używać fo ściółkowania rabat

A wiesz może, przy użyciu jakiego urządzenia były szatkowane?

Tu ma być ogród :) 18:43, 12 mar 2018

Do góry
eee_taam napisał(a)

super

żeby tylko się jej nie odmieniło
Od nowa ... na przekór wszystkim 13:50, 12 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Daj znać jak go namierzysz, przydałby mi się - I to jak
hihi każdy chyba cierpi na tą dolegliwość nie wiem, im człowiek starszy to szybciej wszystko się toczy, a powinno chyba być odwrotnie ja robię się jakaś powolna, kiedyś to rach ciach obiad, posprzątane, dziecko na rękach a teraz córka duża, nie trzeba pilnować, a człowiek się nie wyrabia
Moja codzienność - ogród Oli 07:12, 12 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No jasne

Teraz będzie fajnie, dzidzia w wózeczku na słoneczku A mama biega po rabatach i robotę wykonuje

Taki jest plan
Tu ma być ogród :) 21:20, 11 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Swoją drogą czy ktoś próbował w maszynie do robienia zrąbków poszatkować miskanty, da się to zrobic?

Podczytuję od dawna, bo ogród wart rzucenia nań okiem.
Miskantom ścinałam kwiatostany, a do rozdrabniacza wrzucałam tylko patyki. Mam model elektryczny ze średniej półki. Najlepiej ciął te największe miskanty: giganteusy, malepartusy, zebrinusy. Przy tych bardziej miękkich czasem liście zapychały wylot, ale lekkie popchanie śrubokrętem od dołu niwelowało ten problem. Ścinek miskantowych używam do ściółkowania truskawek (owoce się nie brudzą) i rozluźnienia ziemi w warzywniku, część wrzucam na kompost.
Moja codzienność - ogród Oli 20:28, 11 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No jasne

Teraz będzie fajnie, dzidzia w wózeczku na słoneczku A mama biega po rabatach i robotę wykonuje

No u mnie niestety tak fajnie nie było...syn darł się wnieboglosy

Olu oby Julcia była bardziej współpracująca
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:46, 11 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kurczę, ale roboty zrobione - dobrze, że pokazałaś jak Carexy przycinasz, będzie mi łatwiej z moimi, są brzydkie po zimie więc planuje radykalne cięcie, choć jeszcze troszkę poczekam bo u nas Górny a nie Dolny Śląsk, jednak zimniej trochę.

To prawda Edytko, Dolny Śląsk jednak cieplejszy
Typografia ogrodu 16:42, 11 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Wspólnik męża spód Szamotoł muszę go spytać czy zna
jesli nie to jakis szukany
Tu ma być ogród :) 14:23, 11 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Na razie nic nie zamawiałam, ale pewnie się na coś skuszę- czekam na ofertę od Finki, dam znać jakby co

Jakiej odmiany cisa szukasz I ile chcesz kupić sadzonek?

Masz na myśli ten ogród po Dziadkach?

Tak, to ten ogród po Dziadkach. Fish chce na kawałek żywopłotu i chyba hilli żeby było bez owoców z uwagi na dzieci. Sztuk, to zależy od ceny jak jakiś małe to wezmę z zapasem a tak, to pewnie z 50-60. Może nawet 100. Chciałabym cisy z uwagi na cenę troszkę mniejsze i tańsze kupić wcześniej i na nie poczekać. Koncepcja gdzieś kiełkuje.

Tamtą odmianę ma moja mama, a ja mam fire ball. Dobrze że kartka po zimie na miejscu.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:42, 11 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Niezły team wkroczył do akcji.

Jak tam nornice? Ja wczoraj odkryłam, że już działają, podgryzły mi orliki - co mnie podkusilo wsadzić je tam gdzie granicze z nieuzytkiem?
jeszcze nie wiem
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:51, 11 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Wiesz piękny masz ten zakątek z brzozami!
Czytam, że też sporo dziś podzialalas.

Też go lubimy

tak powycinalismy z eM wszystkie trawy poza rozplenica mi i stipa i prosem. Czyli pod nóż poszły ice dance Sporobolus molinie i seslerie. Jeszcze przed mrozami jak jeszcze ich nie zapowiadali obcielam smialka carex Montana i byliny.
Zobaczymy czy wszystkie trawy przeżyją a najbardziej obawiam się o stipę bo te mrozy były bez śniegu... Choć wygląda nie najgorzej dużo zielonego ma.

Trawnik po zimie TRAGEDIA.... Przez ten mokry wrzesień dostał plam jakiegoś grzyba..... I nie wiem czy teraz coś muszę na to cos zrobić czy poprostu mocno wygrabić te sianowate placki???
Małymi kroczkami do celu... 10:58, 11 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ja mam wszystkie rodzaje seslerii I dziś wszystkie obcielam. Hafleriana już miała malutkie kłoski u mnie, zresztą podobnie jak Sadleriana

Ja jesienną ściełam już jesienią denerwowały mnie te jej kwitnące kłosy, hafleriane ciachnęłam
Małymi kroczkami do celu... 10:58, 11 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ja mam wszystkie rodzaje seslerii I dziś wszystkie obcielam. Hafleriana już miała malutkie kłoski u mnie, zresztą podobnie jak Sadleriana

Ja jesienną ściełam już jesienią denerwowały mnie te jej kwitnące kłosy, hafleriane ciachnęłam
Tu ma być ogród :) 10:48, 11 mar 2018
Do góry
lindsay80 napisał(a)

W sumie to robótka przyjemna bo krzaczki niewiele większe od niej, gałązki cienkie bo regularnie ciete - najgorsze to sprawić żeby się chciało, ale moje dziecię chyba też będzie ogrodowym frikiem bo lata po ogrodzie I wypatruje jakie się roślinki pokazują po zimie

super

Typografia ogrodu 10:38, 11 mar 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
haha a u nas to takie zwyczajne określenie

Wspólnik męża spód Szamotoł muszę go spytać czy zna
Moja codzienność - ogród Oli 10:32, 11 mar 2018

Do góry
Milka napisał(a)

Najlepiej nisko ciąć, mizerne gałązki usuwać.

Dziękuję za instrukcje, przekaże zainteresowanej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies