Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Madzenka 16:03, 11 mar 2018

Za przykładem Tomka Grochowskiego i Wieloszki tne carexy a krótko. Ale czekam aż będą blisko rozpoczęcia wegetacji, nie wcześniej niż w kwietniu.

Gdy były młode najpierw przycinałam końcówki a potem wyskubywałam najbrzydsze liście, robota głupiego i tak jak piszesz młode liście różniły się od starych
polinka 18:42, 11 mar 2018

martaibartek napisał(a)
W tamtym roku robiłam test na ID. Cięte wyglądały o niebo lepiej.

Polinko witam się w kolejnym sezonie ;*
U ciebie już pięknie

Cześć Martuś
Fajnie, że jesteś!

Wielkie buziaki wiosenne
polinka 18:43, 11 mar 2018

Johanka77 napisał(a)
Tyle prac, co Ty to nie wykonam, bo jednak w Toruniu to inna pora roku jeszcze jest
Ale nad cięciem jałowców się zastanawiam...

Asiu, widziałam tam, że dzisiaj nieżle podziałałaś
polinka 18:44, 11 mar 2018

Wendy79 napisał(a)
W ubiegłym roku swoich carexów nie cięłam w ogóle, ale w tym zaraz ciachnę, bo jakieś takie brzydkie po zimie. Hortensje już zaczęłam dzisiaj ciąć.

Aguś, piękną pogodę dzisiaj mieliśmy to pewnie hortki już pocięte? Moje czekają w kolejce na wolny dzień
polinka 18:45, 11 mar 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Ja tnę wszystkie carexy , bo właśnie te stare źdźbła potem brzydną...a nie będę przecież skubać

Wiolu i ja nie wyobrażam sobie skubać Już z cięciem nie wyrabiam...
polinka 18:46, 11 mar 2018

lindsay80 napisał(a)
Kurczę, ale roboty zrobione - dobrze, że pokazałaś jak Carexy przycinasz, będzie mi łatwiej z moimi, są brzydkie po zimie więc planuje radykalne cięcie, choć jeszcze troszkę poczekam bo u nas Górny a nie Dolny Śląsk, jednak zimniej trochę.

To prawda Edytko, Dolny Śląsk jednak cieplejszy
polinka 18:49, 11 mar 2018

iwka napisał(a)
pierwszy raz skubałam ID,były małe więc szybko szło,w kolejnym roku przycięłam tylko końcówki efekt słaby bo później i tak usychały. W ubiegłym roku przycięłam już bardziej ale stwierdziłam ze za mało jeszcze. Brzydko wyglądały takie usychające i sterczące liście, młode nie do końca je zakryły. W tym roku przytnę bardzo nisko,tylko muszę odpowiedni moment złapać, tzn wtedy jak już widać że rosną

Cześć Żabko
Też kiedyś praktykowałam ten czas cięcia jak dopiero młode się pokazują i to raczej najbezpieczniejsze rozwiązanie.
18:50, 11 mar 2018
Polinko medluje sie tutaj u ciebie

Carexy i inne trawy zawsze tnę zawsze nisko i nikt mnie nie zmusi do ich skubania czy czesania

polinka 18:51, 11 mar 2018

Madzenka napisał(a)
Za przykładem Tomka Grochowskiego i Wieloszki tne carexy a krótko. Ale czekam aż będą blisko rozpoczęcia wegetacji, nie wcześniej niż w kwietniu.

Gdy były młode najpierw przycinałam końcówki a potem wyskubywałam najbrzydsze liście, robota głupiego i tak jak piszesz młode liście różniły się od starych

Fajnie, że jesteś MAdżen!

Pamiętam jak kiedyś pokazywałaś właśnie to cięcie u P.Tomka i ja również wzięłam z nich przykład. Tylko z tego co wiem to u nich już chyba wszystko wycięte?
Kasya 18:53, 11 mar 2018

Madzenka napisał(a)

o masz...w kwietniu ?? a ja juz przycielam dzisiaj
no taka wiosna w powietrzu byla ze nie moglam sie powstrzymac