Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

lindsay80 22:23, 10 mar 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)
Paulina, trochę przeleciałam po zdjęciach i powiedz mi kiedy sadziłaś gracki, jakie duże Ci urosły, jak przyrastają ?
Drugie pytanie odnośnie róż co bys mi poleciła jako róże okrywowe, zapytam jeszcze o Twoje zdanie na temat Pashminy?

Pashminy są cudowne - mam 4 kupowane jako golaski ubiegłej jesieni, kwity bardzo obficie I długo, śmiało możesz kupować - warto!
lindsay80 22:25, 10 mar 2018

Ja mam wszystkie rodzaje seslerii I dziś wszystkie obcielam. Hafleriana już miała malutkie kłoski u mnie, zresztą podobnie jak Sadleriana
jolanka 08:42, 11 mar 2018

paulina_ns napisał(a)

Daria pashmina duża nie rośnie, więc koniecznie musi być gdzieś z przodu żeby było ją widać i mieć tło, które by ją wybiło kwiaty są piękne moim zdaniem ładniejsze niż eden Rose, chociaż herzogin też jest piękna, ale trudniej ja dostać np w floridunda jej nie mają, pashmina widziałam jest obecnie dostępna

Pashmina u mnie w pierwszym roku urosła prawie do metra oczywiście nie wszystkie pędy ale.... byłam zaskoczona bo miała być niższa. Ale jest rzeczywiście przepiękna. Trzeba tylko pilnować zrywania przekwitlych kwiatów bo zostawały na krzaku i to szpeciło trochę.
paulina_ns 10:50, 11 mar 2018

jolanka napisał(a)

Pashmina u mnie w pierwszym roku urosła prawie do metra oczywiście nie wszystkie pędy ale.... byłam zaskoczona bo miała być niższa. Ale jest rzeczywiście przepiękna. Trzeba tylko pilnować zrywania przekwitlych kwiatów bo zostawały na krzaku i to szpeciło trochę.

Ojej taka wielka? To u mnie duuuuzo mniejsza. Zastanawiam się, czy jej nie przesadzić w inne miejsce, tam gdzie jest teraz ma więcej cienia niż słońca.
paulina_ns 10:58, 11 mar 2018

lindsay80 napisał(a)
Ja mam wszystkie rodzaje seslerii I dziś wszystkie obcielam. Hafleriana już miała malutkie kłoski u mnie, zresztą podobnie jak Sadleriana

Ja jesienną ściełam już jesienią denerwowały mnie te jej kwitnące kłosy, hafleriane ciachnęłam
paulina_ns 10:58, 11 mar 2018

lindsay80 napisał(a)

Ja jesienną ściełam już jesienią denerwowały mnie te jej kwitnące kłosy, hafleriane ciachnęłam
jolka 11:22, 11 mar 2018

paulina_ns napisał(a)
No jesteś w końcu widziałam,że zapracowana jesteś, więc nie pisałam nic. Jolu ja planuje tam gdzie zawsze, czyli w F.

Jestem Paulinka Nawet jak mnie nie ma to jestem Mówisz ..F, znaczy same róże. Zatem nic nie chcę. Ale jakbyś coś od Finki zamawiała to chętnie bym się dołączyła, potrzebuję trochę trawek na uzupełnienia różne.

Miłej niedzieli!!
paulina_ns 12:56, 11 mar 2018

jolka napisał(a)

Jestem Paulinka Nawet jak mnie nie ma to jestem Mówisz ..F, znaczy same róże. Zatem nic nie chcę. Ale jakbyś coś od Finki zamawiała to chętnie bym się dołączyła, potrzebuję trochę trawek na uzupełnienia różne.

Miłej niedzieli!!

Joluś u Finki też będę zamawiała, ale zaczekam jeszcze parę tygodni, dam znać jak coś, chyba,że będziesz chciała wcześniej to Ty daj znać
jolka 18:48, 11 mar 2018

paulina_ns napisał(a)
Joluś u Finki też będę zamawiała, ale zaczekam jeszcze parę tygodni, dam znać jak coś, chyba,że będziesz chciała wcześniej to Ty daj znać

Nie będę chciała wcześniej, wołaj głośno jak będziesz zamawiać. Na pewno się dołączę
paulina_ns 20:09, 11 mar 2018

jolka napisał(a)

Nie będę chciała wcześniej, wołaj głośno jak będziesz zamawiać. Na pewno się dołączę

Super, myślę,że tak na spokojnie na początku kwietnia, muszę najpierw miejsce przygotować, pomyśleć co chce i możemy zamawiać