Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Cztery łapki - zwierzęta domowe 09:37, 28 lip 2019

Do góry
i młode z matką Lajlą, 3 już nie ma, znalazły nowe domy, pozostałe 3 są to wtorku

Cztery łapki - zwierzęta domowe 09:31, 28 lip 2019

Do góry
Kociaki u nas-Biszkopt, Rudy, Mela i Pela

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:08, 28 lip 2019

Do góry
No i mamy kotka.. Rodzinka fiksuje na jego punkcie
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 08:58, 28 lip 2019

Do góry
ElaS napisał(a)
Pogubić się idzie w tych ogrodach.
Piękny masz ogród, napisać chciałam
Film, oczywiście obejrzałam. A te twoje "prace ręczne", prawdziwy podziw i szacun za cierpliwość. Pomysł z lustrem zachwycał mnie od początku jak tylko Ogrodowisko poznałam. Sprytna bestyjka z Ciebie Kasiu

Wczoraj przy okazji zakupów zobaczyłam takie ptasiorki spasione w kolorach pasujących do słonecznej rabatki.

Okorowałam konary i powstała taka dekoracja :

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 08:51, 28 lip 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

To fajnie wszystko doczytałam a nowe fotki już innym okiem oglądam

Dzięki raz jeszcze za rosliniki i dodatki, są prześliczne
Sówka jest przy domku narzędziowym

a serduszka wiszą na lampie przed wejściem do domu
Ogród z czereśnią 08:23, 28 lip 2019

Do góry
Danusia no oczywiście, że to z TYCH patyczków Tylko trzy się mi udały ale są. Myślę, że jakbym wcześniej je do ziemi wsadziła to byłoby wiecej, no ale - mnie w sumie póki co trzy wystarczą - tylko nie wiem jakie to, po kwiatku może poznam czy Vanilka czy Pinky

Kasia - dzięki - ja też im pozwolę

Trawnik spalony / zniszczony nawozem 07:50, 28 lip 2019

Do góry
Witam,

Chciałbym poradzić się w sprawie mojego trawnika, który w tej chwili przechodzi dziwny okres.
Około 20 czerwca wyglądała trawa pięknie.
Wyjechaliśmy na urlop dwa tygodnie trawa była słabo nawadniania.

Po przyjeździe dosiałem trawę w miejsca bez trawy i sypnąłem z ręki nawóz.
Efekt jest taki jak na zdjęciu

Proszę o pomoc
Ogród Małej Mi 2017 07:27, 28 lip 2019

Do góry
Dziękuję za życzenia wszystkim.
Tradycyjne z braku czasu odpowiada hurtowo.
Fotek z ogrodu brak..nie mam kiedy robić, ale zaliczyliśmy lotosy żyjące w naturze w Bolestraszycach i rejs statkiem po Solinie..

Mam tydzień wnuczkowy i do tego pracuję, niestety urlopu brak, a okres w pracy bardzo gorący. Forum poszło w odstawkę, ale spontan na dziś aktualny.. tylko ja potrafię zapraszać na nieprzygotowane total (nawet eM przyzwyczajony do moich szalonych pomysłów stuka w głowę )..a teraz wracam do pracy...by nagonić zaległości, póki towarzystwo zmęczone podróżami śpi..

Ogród do odnowy 05:56, 28 lip 2019

Do góry
pestka56 napisał(a)

A oglądałaś poletko z siewkami jeżówek, które Godlewski obserwuje i być może wyłoni coś jako własną odmianę, która pójdzie do produkcji?
Widziałam je jesienią i teraz. Niektóre mnie zachwyciły kolorem inne kształtem. Była tam kępka takich, które mają wyłącznie jeżyki, bez płatków. Niesamowita zółta, olbrzymia. Ale Godlewski mówi, że wielkość kwiatu najczęściej zależy od nawożenia.
Zrobiłam kilka fotek tych z niezwykłymi płatkami. Każdy kto ma blisko siebie posadzone różne odmiany jeżówki może sie spodziewać, że jakaś niezwykłość się pojawi wśród krzyżówek.

Wielka szkoda, że nie widziałam, tylko słyszałam o tym

w ten sposób rozwijają się u mnie orange passion, dopiero po jakiś dwóch tygodniach wiosną rozprostowały płatki... a takie łade były

Green Jeewel mam i podziwiam na żywo
Moja bajka 05:50, 28 lip 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Kasiu, to raczej nie jest Schloss Wackerbarth. Bo ona w żadnym stadium nie jest różowa, tylko zielono-czerwona. Wrzucam Ci zdjęcia do porównania.

Ale nie martw się, bo Twoja jest równie piękna i to raczej jest Magical Amethyst, ewentualnie Magic Coral.

No patrz, nie mam szczęścia do tej hortki. Pierwszy raz jak zamawiałam niby ją to mi zwykłą różową majcianą przysłali. Po czasie okazało się co to za jedna, bo była malutką sadzonką i zanim zakwitła to zeszło. Teraz ta niby ona, a nie ona... a kupiona w porządnej szkółce, bo poprzednie na all..., a wiadomo, że tam różnie. Na, ale ładna jest chociaż.
Pszczelarnia 03:47, 28 lip 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ewo bardzo inspirujący ogród, nie jestem żadnym znawcą ogrodów ale takie połączenie luźno- formalnego stylu mi się podoba. Czy wszystkie drzewa są mocno cięte że nie mają olbrzymich rozmiarów? Przejście na cytowanych fotkach jest idealne chciałabym takie mieć.

Poszwędam się jeszcze po innych zakamarkach tego ogrodu
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 01:35, 28 lip 2019

Do góry

Fajną panoramę mi Google pozlepiało z moich zdjęć
Bajkowy ogród Weroniki 00:08, 28 lip 2019

Do góry

Bajkowy ogród Weroniki 00:05, 28 lip 2019

Do góry

Moja bajka 00:02, 28 lip 2019

Do góry
Katkak napisał(a)

/original.JPG[/img]

Fotka na medal i aranżacja miejsca też
w nagrodę masz te cudowne kosze warzyw i radochę
kuś może ktoś jeszcze zamieni miejsce parkingowe w warzywny raj
Bajkowy ogród Weroniki 00:00, 28 lip 2019

Do góry

Kiedyś będzie tu ogród 23:59, 27 lip 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Co za widok
Gosiu zdjęcia niestety z mojego telefonu więc nawet w niewielkim stopniu nie oddają piękna. Mieliśmy wspaniałą wycieczkę. Najpierw Bolestraszyce i bajka..... staw lotosów. Cudowne, wielkie, majestatyczne. Szkoda, że na fotkach tego nie widać.

Później Bieszczady i Solina

ewsyg napisał(a)
Ania, masz cudne oczko wodne. Rodzinę sarenek widziałam i nie zazdroszczę. Zgadzam się z tym co napisałaś o ludzkiej bezmyślności.

Pozdrawiam
Ewo to oczko Ani/MałejMi, ale będę nad swoim pracować. Co do ludzkiej bezmyślności to nawet szkoda gadać.
Bajkowy ogród Weroniki 23:51, 27 lip 2019

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies