Elu miło, że zajrzałaś trochę mnie zmobilizowałaś do wstawienia fotek. Susza straszna, trawników już nie podlewam, bo bym musiała chyba lać hektolitrami, a apelują ciągle, że wody coraz mniej, więc podlewam tylko kwiaty, żeby chociaż kolorowo było, jak nie może być zielono
Aniu magia aparatu, na żywo, wierz mi, nie jest tak kolorowo.
Ta roślinka o którą pytasz to smagliczka jednoroczna.
Ma u mnie pełną swobodę. Wysiała się w przejściu i pomiędzy kamykami.
Bardzo fajnie to wygląda. Dwa kolory mam jakimś cudem
Asia, tak wiem, Toszka to guru Też Jej słucham i czytam gdy tylko się dorwę do jakiegoś wpisu.
Ja trochę jestem niecierpliwa i lubię wszystko zrobić możliwie jak najszybciej. Ale od biedy pasuje mi zadołowanie klona w miejscu docelowym i sadzenie wiosną. Ale - gdy dzisiaj sprawdzałam pH było 6, więc nie wiem czy jeszcze powinnam czekać aż się bardziej zakwasi ziemia czy mogłabym jeszcze tej jesieni posadzić.
I jeszcze jedno - klon będzie rósł w takim 'kwietniku':
Kwietnik jest kwadratowy o boku ok. 1 m. Ziemia będzie sięgała ok. 15 cm ponad poziomem gleby. Będzie ok - jeśli chodzi o grubość warstwy ziemi?
Wiesz Gosiu,że mi się u ciebie zawsze podoba.ZAWSZE!!
Jak się patrzy na takie widoczki patrzy to tylko wzdychać i celebrować taki widoczek ile tylko się da
Moją relację o śródziemnomorskich roślinach zakończę opuncją, której nie może zabraknąć w tym zestawie
Wygląda na to,że kwiaty opuncji są bardzo słodkie
Moja Polar Bear, niechcący na pniu. Chyba tak zostanie i w przyszłym roku. Ale ta obcięta normalnie ma większe kwiatostany.
Przetacznikowiec wirginijski miał być wysoki, ponad metr, a jest tak ok 60cm. Prawie go nie widać przy floksach. Za to molinia arundinacea zaczyna zdobić.
I parę ogólnych widoczków. Zdjęcia nie wyszły za dobrze, część jest w takim żółtych odcieniach, ale goniłam z telefonem, bo tylko 10 % baterii zostało.