Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Dwa ogrody 18:47, 27 lip 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Rozchodniki, u mnie w donicach, część z ub, roku, część tegoroczna

Kolekcja Narodowa !!!
Ale ich masz...fiu, fiu ...
Miałam za twoim przykładem też u siebie nieużywane donice tak samo zagospodarować i nie zrobiłam tego. Dobrze że przypominasz mi o tym tymi fotkami .
Ogród cudny. Romantyczne detale, meble, podstawy pod rośliny i ścieżki dopełniają całości.
Nie widać zmęczenia upałem i suszą u ciebie.
Cudnie masz.

A u nas dziś po południu nareszcie pada, nie kropi tak jak ostatnio ale tak sobie regularnie pada. Radość wielka!
A u was jak ?
Skąpana w słońcu 17:45, 27 lip 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Cudne jeżówki i różyczki Bardzo fajne kompozycje

Bardzo dziękuję

Ewa, dla Ciebie takie sympatyczne liliowce miniaturki Bardzo je lubię

Skąpana w słońcu 17:36, 27 lip 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Przepiekna ta jezowka kameleon.Jaka to odmiana?

Kasiu, to jest jeżówka ) Evening Glow

Teraz tak wygląda

Jeżówka CHERRY FLUFF

Mój ogrodowy pamiętnik 17:32, 27 lip 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Kolejne wiaderko śliwek. Nie wiem już które. Jestem zaśliwkowana na maksa . Po zeszłorocznym wysypie śliwek myślałam że w tym roku będzie ich mniej. A to na razie drugie drzewo a jeszcze 5 nie dojrzało.

Śliweczki mniam w sam raz na ciasto drożdżowe z kruszonką
Skąpana w słońcu 17:28, 27 lip 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ewcia jeżówki cudne, kolory ogrodu bajeczne Co ja robię nie tak że mi jeżówki odmianowe giną? Może to kwestia gliny. Ty masz jaką glebę?

Małgosiu, bardzo dziękuję za miłe słowa.
Ja mam dobrą ziemię, raczej gliniastą, ale dużo nad nią pracowałam, żeby poprawić jej strukturę. Ciężkiej gliny one nie lubią.
Jeżówki nie lubia suszy, ale i zalewania korzeni. To razcej wymagające rośliny, ale jak widać można się nimi cieszyć.

Ogród z czereśnią 17:26, 27 lip 2019

Do góry
anna_g napisał(a)
A to moje bukietówki z patyczków tegorocznych i pytanie - zostawić kwiaty czy uciąć, żeby sie nie wysilały. Myślałam, żeby jednak je uciąć, ale - jak myślicie?

Aniu, zostaw nie ścinaj nic. Tnie się na wiosnę bukietówki. Zobaczysz że z tych kilku patyczków wypuszczą mnóstwo nowych. Od czegoś trzeba zacząć..one z roku na rok grubieją...tzn te główne pędy. Ja też mam malutkie, nawet mniejsze od Twoich
Skąpana w słońcu 17:08, 27 lip 2019

Do góry
Cześć użyteczna jeszcze niedokończona, ale owoce są

Bardzo dużo porzeczek, agrestu.

Obficie zaowocowały borówki amerykańskie i są przepyszne

Ponakrywałam je firanami, niestety ptaszki też je lubią. Wolę, żeby zjadały robale.

Pomidory uginają się pod ciężarem owoców

Skąpana w słońcu 17:02, 27 lip 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Ewo niesamowicie piękny ogród i moje ulubione jeżówki z przetacznikami, perełka.

Grzegorz, bardzo dziękuję za tak miłe słowa. Teraz mam urlop to może uda mi się uporządkować część owocowo- warzywną.

Tutaj trochę ogarnęłam i jako tako to wygląda.

Widoczne wejście do części użytecznej owocowo-warzywnej.

Na pergoli dojrzewają już jeżyny

Skąpana w słońcu 16:51, 27 lip 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

Która to róża tak długo kwitnie. U mnie edenki mają nowe przyrosty na drugie kwitnienie.
Śliczna też ta seledynowa jeżówka

Ula, to są Pashminy. U mnie zakwitły troszkę później niż pozostałe i tak sobie kwitną cały czas.

Ula, dla Ciebie różyczki

Wiosną przesadzałam różę Elfe i właśnie rozwinęła dwa kwiaty.

Myślę, że do twarzy jej będzie z hortensjami

Również wiosną przesadzana First Lady, kwitnie pierwszy raz w ty roku. Piękny ma zapach

Róża Amandine Chanel, przesadzana jesienią tamtego roku. Póki co dopiero się rozkręca

Nowocześnie z różAnką :D 16:50, 27 lip 2019

Do góry
Wybor M - Sangrita

Zamiast Green jewel doradzono mi nowość Real Green, podobno lepiej krzewiace się i szybciej rosnące

I białe Virgin dawno wymarzone

Megi wszystkie po 14
Ogród pod Górą 16:43, 27 lip 2019

Do góry
Ogród pod Górą 16:38, 27 lip 2019

Do góry
Czas odkopać mój wątek
Wszystko rośnie mimo suszy i wygląda nawet przyjemnie dla oka
Kiedyś będzie tu ogród 16:09, 27 lip 2019

Do góry
Zielone wzgórza nad Soliną...

Nowocześnie z różAnką :D 15:29, 27 lip 2019

Do góry
Iwona, Asia dzieeeekuje
Powrót z urlopu i imieniny

W bagażniku jadą zielone
Liliowo i kolorowo:) 15:26, 27 lip 2019

Do góry
anna_g napisał(a)

Świetne te hortensje w donicach. Niestety nie mam gdzie przechowywać zimą ale w sumie można całkiem niedrogo też kupić w marketach - zamiast jednorocznych do donic - bo do jednorocznych w donicach niestety ręki nie mam. Ani porządnej kompozycji zrobić nie potrafię (czytaj: takiej z której byłabym zadowolona), ani mi to potem nie rośnie tak jakbym chciała.
Mam natomiast fuksję, przechowuję i co roku piękniejsza jest. Teraz kupiłam lantany - też spróbuję przechować - zobaczymy czy się uda.
I coraz bardziej podobają mi się donice z hortensjami, trawami, hostami. I nawet pamiętam codziennie o podlewaniu bo kiedyś było inaczej

Powiem Ci, że to nasze "dzieło" bonsajowe fajnie wygląda. I zastanawiam się dlaczego nic w tym roku nie zrobilyśmy Czas ucieka jak nie wiem co... ale rok się jeszcze nie skończył to może nam się uda jeszcze wspólnie popracować
Buziaki

Nie masz żadnego gospodarczego albo garażu, ja trzymam w gospodarczym nie ma tam ogrzewania, raz na m-c podlewam. Albo mozesz tez posiac tam jednoroczne np.godecje, smagliczke, mam tez inny pomysl dla Twojej rabaty No i bardzo dobrze sie maja żurawki w donicach, lepiej niz w grucie, a na zime mozna zadolowac, sadzonek moge Ci narobic To dzieło jest super, musze tylko uzupelnic jeszcze pod nim. Koniecznie Aniu musimy wspolnie popracować to taki fajny czas Mi tez ten czas zapiernicza a przez ten wypadek Marka to wiele planów niestety odleciało i znowu tyły. W koncu moj zawilec zakwitł ale te co kiedys kupowalysmy u Kapiasa razem, to chyba zniszczyłam

Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek 14:58, 27 lip 2019

Do góry
To Pastella, którą upodobały sobie opuchlaki
Sezon 2017 u Hanusi 14:32, 27 lip 2019

Do góry
Izabelko i wszystkie ANIE. Życzę Wam również zadowolenia z ogrodowej pasji jak i życiowej koniunktury.

A za życzenia oczywiście dziękuję i cmokam!
Ogród z czereśnią 13:58, 27 lip 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Na kwiatach funkii też mam pełno mszyc. Wczoraj je wycięłam .

Na szczęście nie na wszystkich mam tylko na kilku. I nawet nie wiedziałam dopóki nie poszłam robić fotek Dzisiaj je wytnę.
Rozchodniki są bardzo fotogeniczne zgadzam się

Ogród z czereśnią 13:55, 27 lip 2019

Do góry
Ogród z czereśnią 13:54, 27 lip 2019

Do góry
anna_g napisał(a)
Nowego do pokazania nie mam nic No to pokaże kilka fotek tego co już widzieliście, ale może jakaś nowa "letnia" odsłona będzie

Rozchodniki są bardzo fotogeniczne .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies