Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Pomóżcie wyczarować mi ogród 18:12, 12 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

To fakt.
Kupiłam ostatnią w szkółce. Bez nazwy. Jest mała.

Ja kupiłam moje trzy rozplenice jesienią, ładne jeszcze były. Zaryzykowałam, może nie przemarzły i coś wypuszczą. Ale to Hameln (tak było na etykietce, jednak czasem coś napiszą, chyba, że pomysła. Ja swoje brzozy kupowałam jako Fascination - tak pani w szkółce mówiła, na metce jak wół, że doorenbos, a ona, że wie lepiej. Ale doorenbosy na 100% - już nawet ja widzę róznice między tymi gatunkami
Ogród Mirelli 18:02, 12 lut 2015

Do góry
Gosia, nauczyłaś się wygrywać na podkłady zdjęcia?
Fajnie to wyszło
Pomóżcie wyczarować mi ogród 18:00, 12 lut 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Rozplenica nie musi być duża, zobacz Little Bunny..

Edytuję po wpisie Danki, u nas w centrum ogrodniczym też najczęściej są rośliny bez odmian - rozplenica po prostu, więc najlepiej zanówic z netu.

To fakt.
Kupiłam ostatnią w szkółce. Bez nazwy. Jest mała.
Do raju daleko - u Ewy 17:51, 12 lut 2015

Do góry
A może to opuchlaki podgryzly korzonki ?
Kiedyś będzie tu ogród 17:50, 12 lut 2015

Do góry
W ogrodzie Oli już kilka dni siedzę. W wolnych chwilach oczywiście
Ogródek Iwony 17:43, 12 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ha,ha
Ja tej bajki nie znalam. Ogladnęłam z uśmiechem na twarzy. Szkoda, ze nie mam malych dzieci, fajne

Fajna co ?
Ogródek Iwony 17:38, 12 lut 2015

Do góry
Nallar napisał(a)
Oby to robienie zdjęć nie skończyło się dla nas tak jak w tej bajce.
https://www.youtube.com/watch?v=RZTY6rJ1on0&index=34&list=PL1-nLiPoKxlqAWWyuaSVP4WftMbiNR2Yo

Ha,ha
Ja tej bajki nie znalam. Ogladnęłam z uśmiechem na twarzy. Szkoda, ze nie mam malych dzieci, fajne
Kiedyś będzie tu ogród 17:23, 12 lut 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Fantastyczny widok!
W kupie siła. Mazurków są u mnie dziesiątki.

bartek_luberda napisał(a)
Super skrzydlaci goście

Witaj Beatko u mnie. Tych skrzydlatych u mnie nie brakuje, choć muszę zaadoptować kiedyś takie żurawie jak twoje.

Kasya napisał(a)
Jakie ładne zdjęcia mazurkow
Czy wrobelki to bywają ?

Kasiu mazurków u mnie dziesiątki, ale wróbli niestety nie ma. I tak w zasadzie nawet nie pamiętam kiedy widziałam po raz ostatni.

Bogdzia napisał(a)
Piękne zdjecie dzięcioła i mazurków równiez . Dziecioła zielonego i zielono-siwego trudniej uchwycic bo one na ziemi szukają mrówek i trudniej je wypatrzec.

Bożenko u mnie zielone były częstym gościem. Upodobały sobie jabłoń przy domu. No i mój dach. Niestety odkąd dwa lata temu gmina wycięła rosnące niedaleko stare wierzby, gdzie jak podejrzewam mieszkały, nie widziałam ich.

Iwk4 napisał(a)
Aniu, wysłałam ci info na pv. I wkleję ci jeszcze fotkę od Oli, dla niej właśnie poprosiłam o namiary
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/77/778346/original.jpg

Iwonko bardzo ci dziękuję. Już trochę poszperałam. A teraz idę zwiedzić ogród Oli.
Lawendowy zawrót głowy 16:53, 12 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Pączek zjedzony
Ciemierniki cudne. To są nowe, czy te, co miałaś ?

Nówki z rana jeszcze swieze
Ogródek Iwony 16:12, 12 lut 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Iwonko pamietasz w jakiej cenie był hydrożel w O? I w jakiej wielkości opakowania?

W sobotę zbroimy się do działania

Wczoraj byłam w Obi, zrobiłam fotki:

Wszystkie po 6,99
Jest hydrożel mikoryzą do roślin iglastych i liściastych (100 g),
z nawozem do roślin kwitnących (250 g),
z nawozem do pelargonii, petunii i surfinii (100 g)
z nawozem do roślin ogrodowych
W Gąszczu u Tess 16:00, 12 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dzięki za instrukcję. Kochane dziewczyny z kilku stron mnie poinstruowały. Czy marzec będzie dobrą porą na cięcie tuj?

Iwonko, to zależeć będzie od pogody. Jeśli będzie na plusie i sucho, pewnie swoje będę ciąć, bo ciut zwichrowane obecnie są.
Grembosiowo 15:57, 12 lut 2015

Do góry
grembosia napisał(a)

Wg kalendarza księżycowego, 17 lutego, przy sprzyjającej aurze (bez deszczu) możemy przyciąć krzewy kwitnące latem (hortensje, kaliny, ...). I wtedy można zrobić sadzonki.
Natomiast, 19 lutego (księżyc w nowiu) to też bardzo dobry czas na radykalne cięcie, wtedy rośliny mają szanse bardzo szybko się zregenerować.
Ale wiadomo, księżyc to jedno, ale trzeba obserwować pogodę.
Tak więc powoli: sekatory w dłoń, dobre i to na początek.

Grembosiu, dzięki za ten wpis. Bloki startowe przygotowane, tylko boję się, że robię falstart.
Czy tuje też podkrzesać 19 ?
W Gąszczu u Tess 15:52, 12 lut 2015

Do góry
Dzięki za instrukcję. Kochane dziewczyny z kilku stron mnie poinstruowały. Czy marzec będzie dobrą porą na cięcie tuj?
Do raju daleko - u Ewy 15:46, 12 lut 2015

Do góry
Ewuś, jabłonkę - fotki instruktażowe. Czyli przed i po cięciu. I wszystko się dopytaj, co i jak.
Do raju daleko - u Ewy 15:40, 12 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, a kiedy cięliście jabłonkę? Masz jakieś poglądowe zdjęcia?
Przy Ikea, to jest ten, gdzie byłaś? Bo nie kojarzę

O cięcie muszę dopytać męża, bo nie pamiętam. A zdjęcie to chcesz jabłonki, czy efektów przed i po cięciu?

W O. byłam tym kolejnym w stronę Łodzi
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 15:38, 12 lut 2015

Do góry
Ładnie rozrysowane plany. Tylko pod serbami znowu hortensje? Wtedy tytuł wątku by trzeba było zmienić na Hortensjowy Zakątek Ale te serby od razu nie będą duże i gdyby je posadzić ażurowo, a pomiędzy nimi miskanty ?
Do raju daleko - u Ewy 15:22, 12 lut 2015

Do góry
Ewa, a kiedy cięliście jabłonkę? Masz jakieś poglądowe zdjęcia?
Przy Ikea, to jest ten, gdzie byłaś? Bo nie kojarzę
Lawendowy zawrót głowy 15:18, 12 lut 2015

Do góry
Pączek zjedzony
Ciemierniki cudne. To są nowe, czy te, co miałaś ?
Kiedyś będzie tu ogród 15:13, 12 lut 2015

Do góry
Myslałam, że ostatnio się wpisałam pod fotkami ptaszków, ale chyba coś poszło nie tak.
Śliczne te ptaszki na tych fotkach. Ładne zbliżenie i jaka ich ilość. Dzięcioł pasowałby do mojego ogródka - czerwony

Aniu, wysłałam ci info na pv. I wkleję ci jeszcze fotkę od Oli, dla niej właśnie poprosiłam o namiary
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/77/778346/original.jpg
Do raju daleko - u Ewy 15:12, 12 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ewa, a byłaś w małym, czy dużym Obi? Bo ja na Matarnii w małym. Są nasionka przy wejściu na dział Ogrodowy. Po lewej stronie było stoisko z prymulkami , a po prawej stronie dwa stojaki z nasionami. Wcześniej szukałam na półkach, gdzie były te mini-szklarenki. Była stipa i trawa pampasowa z traw. I nasiona warzyw i kwiatów. Musiałam się zapytać sprzedawcy, bo też mi się nie rzuciła w oczy.

Ewa, tą rajską jabłoń będziesz przycinać? Bo ja mam taką nieregularną koronę i chciałam ją skorygować, tylko nie wiem, czy teraz jest dobry moment?

Iwonko, byłam przy Fashion. Widziałam dużo nasionek, w tym też pampasową, ale stipy nie. Trzeba się więc lepiej rozejrzeć, a może nawet się dopytać. Nie wiem, czy w tym roku będziemy przycinać jabłonkę rajską, bo w ubiegłym roku mąż dość mocno ją przyciął.

lojalna_ napisał(a)
Ja tez kupiłam skrzyneczki gotowce nawet w srodku juz maja małe przegródki na siewki Ewciu co sadzisz ja stipe zasadziłam i pomidorki kilka dni temu a juz fajnie wschodza

Mam nasionka ostróżki (chciałabym mieć dużo jej, a le nie wiem czy w tym roku zakwitnie), jeżówki (chociaż zamówiłam też jako roślinki), bławatka ( na prośbę córki), dzwonka ogrodowego i astra chińskiego.
Mam dwie szklarenki, nie wiem czy mi wystarczy. Może będę musiała dokupić.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies