Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:43, 14 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przeczytałam wszystko, znowu mądrzejsza jestem. Zaglądnęłam też do wysyłkowych cebul i jest tego tyle, że nie wiem jaki kolor wybrać. Na razie tylko tulipany chcę, bo to pierwsze cebule w moim ogrodzie.

Poczatek znajmosci z tulipanami cię zachywci. Nie zamaiwaj dużej ilosci gatunków, lepiej mniej ale w dużej ilosci, ja zamawiam minimum 50 szt jednego rodzaju. Polecam kilka odcieni tego samego koloru. Równiez uwielbiam białe- wtedy można mieszac gatunki do woli
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:40, 14 sie 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Marzenko nie mam tej róży narazie jej nie przesadzaj u każdego rośnie inaczej kazdy mam inna glebę najpierw zobacz jak kwitnie czy kwiaty pasują ia w przyszłym roku zobaczycie jak wysoko rośnie z różami trzeba powoli postępować Marzenko znając ciebie nie zatracisz swojego stylu ty mądra dziewczynka hi hi hi ja czego mi brakuje to wlasnie koloru na nie których rabatkach i juz nic bym nie zmieniał jest super zawsze mozna roze trzymać w donicach

Kondzio zazdroszę wyzjadu do Rosarium Europa!! Fotki rób w tysiącach.
Wiem, zę róże wymagają ciepliwości wiec nie szaleję, obserwuję. Dokładnie czytałam jakie osiągają rozmiary... i nagle czytam, ze średnia to jedno a rzeczywiste rozmiary to drugie.
W donicy mam Mme Knorr bo czeka na opróznienie miejsca przez trytomy.

aha kolory w ogrodzie lubie bo ja kokoszka jestem. dlatego blady róż zosatał wzmocniony ciemnym i purpurowym
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:38, 14 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Jako, że padło kilka pytań o angelique, które kupowałam w tamtym roku to powiem bez cytowania jakiejkolwiek odpowiedzi, że angelique kupowałam w normalnej cenie w benexie. Jestem tego pewna bo internetowo w tamtym roku kupowałam tylko w benexie. Pół biedy, że tulipany były różowe (wściekły róż zamiast bladego) w a nie np żółte

Poza tym raz miałam pomylone kolory z benexu, zamiast różowych wyszły żółto-czerwone i czerwone.
Z moich doświadczeń wynika, że pełne w drugim roku albo nie wychodzą wcale albo wychodzą w niewielkiej ilości to samo z białymi liliokształtnymi

Ana widzisz ja jednak w czepku urodzona Wszystko mi sie od lata zgadza. MOże za dużo zamawiasz i pakujacy juz od zmysłów odchodza i o pomyłki nie trudno

po prostu rachunek prawdopodobieństwa... im więcej zamawiasz większe prawdopodobieństwo pomyłki...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:36, 14 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

nie chcę Cię martwić ale moje angelique w drugim sezonie zakwitły w ilości mizernej... może 20 % z tego co było w pierwszym sezonie

Potwierdzam, dlatego co roku trzeba nowe tulipany kupowac
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:35, 14 sie 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)

...Sebek...pewien Pan ogrodnik powiedział mi kiedyś że dobry ogrodnik musi myślec o swoim ogrodzie na sezon do przodu...dobre planowanie to podstawa sukcesu w tej branży i też tak myślę...

Aga planowanie to podstawa. M się śmieje, że na kilka dni wprzód planuję nam prace przy elewacji aby przestojów nie było A ogród planuję cały czas w głowie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:34, 14 sie 2014

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Moje cebulki z L. i B. też sie zgadzały,a miałam obawy co do 'Queen of Night’ bałam się, że będą żółte jak u Agi ,zakwitły pięknie tak jak miały,więc ja polecam

ja tez byłam zadowolona. Wprawdzie queen była ciut jasniejsza niz z innych żródeł
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:31, 14 sie 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Marzenko pytałaś o rose the rescht- mam tą różę pierwszy rok, od wiosny. Nie rośnie duża( przynajmniej na razie)-tak 80 cm. Nie wiem jak później, ale na razie mnie nie zachwyca:
- dość wątła (pomimo zasilania)
- małe kwiatki
- śmieci okrutnie
- krótko trzyma kwiat.
Czekam na kolejny rok- jak się nie postara- pójdzie gdzieś na boczek ogrodu, bo na razie rośnie przy wyjściu z tarasu i mnie drażni.

Pozdrawiam

Moja zakwitła dwa dni temu i jestem w niej zakochana
Oto moja rosa the rescht, premiera gdyz sadzona był po 23 lipca z donicy. Dlatego lubie kupowac róże w dnicach a nie z odkrytym korzeniem, chociaż rosomanes twierdzą, ze lepiej z odkrytym korzeniem....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:29, 14 sie 2014

Do góry
BarbaraM napisał(a)

Marzenko zastanawiasz się jaki kształt nadać bukszpanom w różach...
Ja jestem przekonana że stożki i kule wyglądają w różach bardzo dobrze.
Ja mam świerk Conica w różach i wygląda świetnie.

Kule już tam mam, stożki moge z innych rabat przesadzić ale myslę o kwadratach lub łukach
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:28, 14 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
U mnie Angelique chyba się zgadzaly, kupowałem w cebulekwiatowe.pl . Jednak cebule były dość małe i wszystkie je za kwitna...
W tym roku będę chyba tylko polować w marketach

PS. Teraz do listopada będziemy trajkotac o cebulkach

oj będziemy trajkotać do maja Najpierw o sadzeniu, potem będzimy oczekiwac wiosny, potem o kiwtnieniu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:27, 14 sie 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)

....moje bierdonkowe Queeny były żółte....drazniąco żółte....tylko co zrobic jak się w Benexie zdarzy pomyłka? gdzie kupowac? do Niderlandów trzeba będzie jeżdzic co rok? ja tam mogę
..A te bierdronkowe narcyzki co mi Ana kupiłas to super były...tylko tulipki dały plamę...

Gdyby mi queen zakwitły na żółto... chyba bym umarła
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:26, 14 sie 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Marzenko, masz Comte de Chambord (chyba masz)? U mnie kwitną i pachną "świeże' krzaczki Pokaż drugie kwitnienie róż, bo chyba Ci kwitną? Pozdrówka

agnieszko mam Comte, dopiero wypuściła nowe pączki, które zakwitną za 1-2 dni
Dla Ciebie kwitnienie Astrid Grafin z niedzieli...

Ogród do kwadratu 19:20, 14 sie 2014

Do góry
Ha a ja mam pomidorki i paprykę bez folii. Mam 4 krzaki pomidorów w donicy i rodzą jak szalone od dwóch tygodni
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:10, 14 sie 2014

Do góry
Dzieki za zdjęcie Violet , ktora jest róża. Piekna , muszę poczytać czy powtarza kwitnienie
Kondziowy ogrod cz II 07:04, 14 sie 2014

Do góry
Kondziu fotografuj każdą różyczke, plizzz!!! Zazdraszczam wyjazdu i jestem ciekawa opinii.
Masz rose the tescht? Pytam o nią u mnie
Kwiatowy ogródek Monteverde 07:02, 14 sie 2014

Do góry
Aniu James, James G wreszcie pokazał swe prawdziwe oblicze
Czy Reine de V. Taka rożowa jest, czy moinitor przeklamuje jej kolor? Myślalam, że jej nazwa wskazuje jest fioletowa?

Czy masz rose the rescht? Czy rośnie duża?
Początki w Kruklandii 06:58, 14 sie 2014

Do góry
Juzia fairy rozrasta się w drugim roku do promienia (!!!) 1 m więc przykryje. Ci bukszpany. Owszem w pierwszym roku będzie miała pędy z kaźdej strony po 50 cm ale za rok już dwukrotnie większe. Moja koleżanka sadziła w tym roku wiosną i już powyrastały jej 1 m pędy i zadarniły całą rabatę.. Wic musisz posadzić dalej w głąb od bukszpanów, bo inaczej osłabisz żywoplocik. Nic już pomiędzy fairy nie sadż! A zresztą rób jak chcesz nawyżej będziesz wykoprywac. Róże jeśli mają dobrą glebę , nawóż i wodę już w drugim roku będą naprawdę duże. Uwierz mi llu nie, fairy rośnie u mnie od 2011 roku.
Jak kupisz teraz w doniczkach to jest szansa na kwitnienie do póznej jesieni. Jeśli kupisz w pażdzerniku to kwitnienie za rok, wot i różnica w cenie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:46, 14 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

a ja nie mam złego doświadczenia ani z biedronką ani z Lidlem, za to wszystkie angelique kupione w benexie okazały się nie angeliquami... Wcześniej jednak nie miałam złych doświadczeń z benexem, nawet jak miałam braki w paczce to dosyłali

Masz100% pewność źe kupiłaś u nich a nie tam gdzie ja i Tess? Za ile kupowałaś te angelique ?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:46, 14 sie 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Marzenko jak ja nie moge sie doczekać twoich zakupów różanych i przemeblowanie zeby je posadzić ale przyznam sie za ja tez bede robił zakupy różane hi hi hi hi

Kondzio a ja caly czas myśle jak dokupić róże i nie zatracić stylu mojego ogrodu. Nie chcę aby róże zdominiwaly mi rabaty. Dlatego zastanwiam się w jakim kształcie bukszpany do nich dodac. Kupiłam też w castoramie 5 malych cisów i chyba coś z tego wymidzę... Na razie myśl i koncepcji nie mam. Dobrze że wiem jakie róże zamówić.
Masz może rose the rescht? Bo mial mieć 1 -1,2 m a taerz czytam że tośnie dużo wieksza... To wtopa bo poszadziłam ją przed różami , ktore doratstają do 1m ... I chyba będę musiała jesienią przesadzać....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:42, 14 sie 2014

Do góry
Ania pytanie czy Angelique to była po myłka z Benex? Bo ja w ubiegłym roku skusiłam się na tanie angelique i była wtopa, czyli pomieszane i jakieś niepełne.
W Benex zamawiam od 2011 roku i do tej pory żadnych niespodzianek nie miała, a co najważniejsze nigdy nie było pomyłek. Zatem złego słowa o nich powiedzieć nie moge. O innych trpudno mi coś napisać, bo wszyscy mają takie same nazwy cebulecośtam.pl i dlatego miesza mi się kto co wysłał. Tylko Benex kojarzę, bo zawsze wyszukuję ich w google po nazwie i mają odpowiednio oznaczone paczki nazwą firmy... coż znajomosc marki robi swoje toż to marketing w czystej postaci
A ja przez ten marketing wczorajw robocie do 22 siedziałam zatem ani prace w ogrodzie ani przy elewacji nie pracowalm...

Co do Biedronki i Lidla to też żadnych pomyłek nie miałam. Nie wiem czy ja w czepku urodzona jestem?
Praktycznie od 2011 wyłacznie przez internet zamawiam, bo ceny sa minimum 30% niższe niż w centrach ogrodniczych i zawsze wszystko mi wykielkuje... W realu kupowalam ostanio cebule u Kapisow, Finki i w dyskontach i też było wszystko ok.
Tylko w ubiegłym roku skusiłam się w sklepie internetowym, ktorego nazwy nie pamietam na angelique po 30 gr... I już wiem, ze cebule dobrej jakości nie mogą tyle kosztowac.....

W tym roku zamówiłam wyłacznie jakieś egzotyczne pełne w necie i zwroce uwage co, od kogo i gdzie sadzę. Szalenstw w cebulach jednak nie bedzie.

Macham i i życzę slonecznego dnia.... U nas wczoraj cały dzien lało....
Ogród niby nowoczesny ale... 06:31, 14 sie 2014

Do góry
Madzia coś mi się wydaje, że sesleria to będzie szlagier forum 2015
Na szczęście mam dwie odmiany od czerwca Jakia odmiana ta Twoja?

Ps. Cirkadelko chociaż w puedłku pokwaź
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies