Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 20:28, 14 sie 2014

Sebek napisał(a)
U mnie Angelique chyba się zgadzaly, kupowałem w cebulekwiatowe.pl . Jednak cebule były dość małe i wszystkie je za kwitna...
W tym roku będę chyba tylko polować w marketach

PS. Teraz do listopada będziemy trajkotac o cebulkach

oj będziemy trajkotać do maja Najpierw o sadzeniu, potem będzimy oczekiwac wiosny, potem o kiwtnieniu
Madzenka 20:29, 14 sie 2014

BarbaraM napisał(a)

Marzenko zastanawiasz się jaki kształt nadać bukszpanom w różach...
Ja jestem przekonana że stożki i kule wyglądają w różach bardzo dobrze.
Ja mam świerk Conica w różach i wygląda świetnie.

Kule już tam mam, stożki moge z innych rabat przesadzić ale myslę o kwadratach lub łukach
Madzenka 20:31, 14 sie 2014

Kasik napisał(a)
Marzenko pytałaś o rose the rescht- mam tą różę pierwszy rok, od wiosny. Nie rośnie duża( przynajmniej na razie)-tak 80 cm. Nie wiem jak później, ale na razie mnie nie zachwyca:
- dość wątła (pomimo zasilania)
- małe kwiatki
- śmieci okrutnie
- krótko trzyma kwiat.
Czekam na kolejny rok- jak się nie postara- pójdzie gdzieś na boczek ogrodu, bo na razie rośnie przy wyjściu z tarasu i mnie drażni.

Pozdrawiam

Moja zakwitła dwa dni temu i jestem w niej zakochana
Oto moja rosa the rescht, premiera gdyz sadzona był po 23 lipca z donicy. Dlatego lubie kupowac róże w dnicach a nie z odkrytym korzeniem, chociaż rosomanes twierdzą, ze lepiej z odkrytym korzeniem....

grembosia 20:33, 14 sie 2014

Takie bukszpanowe łuki z różami widziałam niedawno przed hotelem, wyglądały bardzo elegancko. Szkoda, że nie zrobiłam zdjęc...
Madzenka 20:34, 14 sie 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Moje cebulki z L. i B. też sie zgadzały,a miałam obawy co do 'Queen of Night’ bałam się, że będą żółte jak u Agi ,zakwitły pięknie tak jak miały,więc ja polecam

ja tez byłam zadowolona. Wprawdzie queen była ciut jasniejsza niz z innych żródeł
Madzenka 20:35, 14 sie 2014

baraga1904 napisał(a)

...Sebek...pewien Pan ogrodnik powiedział mi kiedyś że dobry ogrodnik musi myślec o swoim ogrodzie na sezon do przodu...dobre planowanie to podstawa sukcesu w tej branży i też tak myślę...

Aga planowanie to podstawa. M się śmieje, że na kilka dni wprzód planuję nam prace przy elewacji aby przestojów nie było A ogród planuję cały czas w głowie
Madzenka 20:36, 14 sie 2014

ana_art napisał(a)

nie chcę Cię martwić ale moje angelique w drugim sezonie zakwitły w ilości mizernej... może 20 % z tego co było w pierwszym sezonie

Potwierdzam, dlatego co roku trzeba nowe tulipany kupowac
Madzenka 20:38, 14 sie 2014

ana_art napisał(a)
Jako, że padło kilka pytań o angelique, które kupowałam w tamtym roku to powiem bez cytowania jakiejkolwiek odpowiedzi, że angelique kupowałam w normalnej cenie w benexie. Jestem tego pewna bo internetowo w tamtym roku kupowałam tylko w benexie. Pół biedy, że tulipany były różowe (wściekły róż zamiast bladego) w a nie np żółte

Poza tym raz miałam pomylone kolory z benexu, zamiast różowych wyszły żółto-czerwone i czerwone.
Z moich doświadczeń wynika, że pełne w drugim roku albo nie wychodzą wcale albo wychodzą w niewielkiej ilości to samo z białymi liliokształtnymi

Ana widzisz ja jednak w czepku urodzona Wszystko mi sie od lata zgadza. MOże za dużo zamawiasz i pakujacy juz od zmysłów odchodza i o pomyłki nie trudno

po prostu rachunek prawdopodobieństwa... im więcej zamawiasz większe prawdopodobieństwo pomyłki...
Madzenka 20:40, 14 sie 2014

Kondzio napisał(a)
Marzenko nie mam tej róży narazie jej nie przesadzaj u każdego rośnie inaczej kazdy mam inna glebę najpierw zobacz jak kwitnie czy kwiaty pasują ia w przyszłym roku zobaczycie jak wysoko rośnie z różami trzeba powoli postępować Marzenko znając ciebie nie zatracisz swojego stylu ty mądra dziewczynka hi hi hi ja czego mi brakuje to wlasnie koloru na nie których rabatkach i juz nic bym nie zmieniał jest super zawsze mozna roze trzymać w donicach

Kondzio zazdroszę wyzjadu do Rosarium Europa!! Fotki rób w tysiącach.
Wiem, zę róże wymagają ciepliwości wiec nie szaleję, obserwuję. Dokładnie czytałam jakie osiągają rozmiary... i nagle czytam, ze średnia to jedno a rzeczywiste rozmiary to drugie.
W donicy mam Mme Knorr bo czeka na opróznienie miejsca przez trytomy.

aha kolory w ogrodzie lubie bo ja kokoszka jestem. dlatego blady róż zosatał wzmocniony ciemnym i purpurowym
Madzenka 20:43, 14 sie 2014

Iwk4 napisał(a)
Przeczytałam wszystko, znowu mądrzejsza jestem. Zaglądnęłam też do wysyłkowych cebul i jest tego tyle, że nie wiem jaki kolor wybrać. Na razie tylko tulipany chcę, bo to pierwsze cebule w moim ogrodzie.

Poczatek znajmosci z tulipanami cię zachywci. Nie zamaiwaj dużej ilosci gatunków, lepiej mniej ale w dużej ilosci, ja zamawiam minimum 50 szt jednego rodzaju. Polecam kilka odcieni tego samego koloru. Równiez uwielbiam białe- wtedy można mieszac gatunki do woli