Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

ana_art 08:26, 14 sie 2014

Jako, że padło kilka pytań o angelique, które kupowałam w tamtym roku to powiem bez cytowania jakiejkolwiek odpowiedzi, że angelique kupowałam w normalnej cenie w benexie. Jestem tego pewna bo internetowo w tamtym roku kupowałam tylko w benexie. Pół biedy, że tulipany były różowe (wściekły róż zamiast bladego) w a nie np żółte

Poza tym raz miałam pomylone kolory z benexu, zamiast różowych wyszły żółto-czerwone i czerwone.
Z moich doświadczeń wynika, że pełne w drugim roku albo nie wychodzą wcale albo wychodzą w niewielkiej ilości to samo z białymi liliokształtnymi
Kondzio 08:33, 14 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Kondzio a ja caly czas myśle jak dokupić róże i nie zatracić stylu mojego ogrodu. Nie chcę aby róże zdominiwaly mi rabaty. Dlatego zastanwiam się w jakim kształcie bukszpany do nich dodac. Kupiłam też w castoramie 5 malych cisów i chyba coś z tego wymidzę... Na razie myśl i koncepcji nie mam. Dobrze że wiem jakie róże zamówić.
Masz może rose the rescht? Bo mial mieć 1 -1,2 m a taerz czytam że tośnie dużo wieksza... To wtopa bo poszadziłam ją przed różami , ktore doratstają do 1m ... I chyba będę musiała jesienią przesadzać....
Marzenko nie mam tej róży narazie jej nie przesadzaj u każdego rośnie inaczej kazdy mam inna glebę najpierw zobacz jak kwitnie czy kwiaty pasują ia w przyszłym roku zobaczycie jak wysoko rośnie z różami trzeba powoli postępować Marzenko znając ciebie nie zatracisz swojego stylu ty mądra dziewczynka hi hi hi ja czego mi brakuje to wlasnie koloru na nie których rabatkach i juz nic bym nie zmieniał jest super zawsze mozna roze trzymać w donicach
Iwk4 08:51, 14 sie 2014

Przeczytałam wszystko, znowu mądrzejsza jestem. Zaglądnęłam też do wysyłkowych cebul i jest tego tyle, że nie wiem jaki kolor wybrać. Na razie tylko tulipany chcę, bo to pierwsze cebule w moim ogrodzie.
Welka 09:18, 14 sie 2014

Madżenko, pamiętasz może jak nazywają się Twoje tulipany, które miałaś wsadzone w berberysach Bagatelle (chyba u Ciebie były wsadzone jakieś ciemne/bordowe)?
Buziaki
Pszczelarnia 09:58, 14 sie 2014

Madżenno, R. de Rhest - zawsze możesz ją krócej ciąć, nie traci nic na kwitnieniu i urodzie, i kształcie. Utrzymanie jej na wysokości 70 cm nie jest trudne. Mam ją już 4 lata i to 5 krzaczków. Cudowna róża i moja naj!
Milka 12:37, 14 sie 2014

Czyli już nowości kupione i niebawem sadziszna razie jeszcze wybieram cebule, nie mogę się zdecydować
Róża mnie też cieszy, mimo krótkiej żywotności kwiatu, bo teraz aż kilka pąków widzę

Fajnie nam podlało, ale teraz życzę sobie już słońca, bo opryski w planie, coś te moje buksiki nie teges...
Milka 12:38, 14 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Kondzio a ja caly czas myśle jak dokupić róże i nie zatracić stylu mojego ogrodu. Nie chcę aby róże zdominiwaly mi rabaty. Dlatego zastanwiam się w jakim kształcie bukszpany do nich dodac. Kupiłam też w castoramie 5 malych cisów i chyba coś z tego wymidzę... Na razie myśl i koncepcji nie mam.

A jakie cisy, na topiary?
Magda70 13:41, 14 sie 2014

ana_art napisał(a)

a ja nie mam złego doświadczenia ani z biedronką ani z Lidlem, za to wszystkie angelique kupione w benexie okazały się nie angeliquami... Wcześniej jednak nie miałam złych doświadczeń z benexem, nawet jak miałam braki w paczce to dosyłali

W sumie to ja też nie mogę narzekać na B i L bo też problemów jeśli chodzi o cebule wielkich nie miałam...tylko jedne tulipki miały być czarne a były bordowe...może nie zdążyły zczernieć?
Ale najważniejsze, że mi czosnków nie pomylili!
Madzenka 20:26, 14 sie 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Marzenko, masz Comte de Chambord (chyba masz)? U mnie kwitną i pachną "świeże' krzaczki Pokaż drugie kwitnienie róż, bo chyba Ci kwitną? Pozdrówka

agnieszko mam Comte, dopiero wypuściła nowe pączki, które zakwitną za 1-2 dni
Dla Ciebie kwitnienie Astrid Grafin z niedzieli...

Madzenka 20:27, 14 sie 2014

baraga1904 napisał(a)

....moje bierdonkowe Queeny były żółte....drazniąco żółte....tylko co zrobic jak się w Benexie zdarzy pomyłka? gdzie kupowac? do Niderlandów trzeba będzie jeżdzic co rok? ja tam mogę
..A te bierdronkowe narcyzki co mi Ana kupiłas to super były...tylko tulipki dały plamę...

Gdyby mi queen zakwitły na żółto... chyba bym umarła