Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 06:46, 14 sie 2014

Kondzio napisał(a)
Marzenko jak ja nie moge sie doczekać twoich zakupów różanych i przemeblowanie zeby je posadzić ale przyznam sie za ja tez bede robił zakupy różane hi hi hi hi

Kondzio a ja caly czas myśle jak dokupić róże i nie zatracić stylu mojego ogrodu. Nie chcę aby róże zdominiwaly mi rabaty. Dlatego zastanwiam się w jakim kształcie bukszpany do nich dodac. Kupiłam też w castoramie 5 malych cisów i chyba coś z tego wymidzę... Na razie myśl i koncepcji nie mam. Dobrze że wiem jakie róże zamówić.
Masz może rose the rescht? Bo mial mieć 1 -1,2 m a taerz czytam że tośnie dużo wieksza... To wtopa bo poszadziłam ją przed różami , ktore doratstają do 1m ... I chyba będę musiała jesienią przesadzać....
Madzenka 06:46, 14 sie 2014

ana_art napisał(a)

a ja nie mam złego doświadczenia ani z biedronką ani z Lidlem, za to wszystkie angelique kupione w benexie okazały się nie angeliquami... Wcześniej jednak nie miałam złych doświadczeń z benexem, nawet jak miałam braki w paczce to dosyłali

Masz100% pewność źe kupiłaś u nich a nie tam gdzie ja i Tess? Za ile kupowałaś te angelique ?
AgnieszkaW 07:25, 14 sie 2014

Marzenko, masz Comte de Chambord (chyba masz)? U mnie kwitną i pachną "świeże' krzaczki Pokaż drugie kwitnienie róż, bo chyba Ci kwitną? Pozdrówka
baraga1904 07:38, 14 sie 2014

ana_art napisał(a)

a ja nie mam złego doświadczenia ani z biedronką ani z Lidlem, za to wszystkie angelique kupione w benexie okazały się nie angeliquami... Wcześniej jednak nie miałam złych doświadczeń z benexem, nawet jak miałam braki w paczce to dosyłali

....moje bierdonkowe Queeny były żółte....drazniąco żółte....tylko co zrobic jak się w Benexie zdarzy pomyłka? gdzie kupowac? do Niderlandów trzeba będzie jeżdzic co rok? ja tam mogę
..A te bierdronkowe narcyzki co mi Ana kupiłas to super były...tylko tulipki dały plamę...
Sebek 07:38, 14 sie 2014

U mnie Angelique chyba się zgadzaly, kupowałem w cebulekwiatowe.pl . Jednak cebule były dość małe i wszystkie je za kwitna...
W tym roku będę chyba tylko polować w marketach

PS. Teraz do listopada będziemy trajkotac o cebulkach
BarbaraM 08:02, 14 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Kondzio a ja caly czas myśle jak dokupić róże i nie zatracić stylu mojego ogrodu. Nie chcę aby róże zdominiwaly mi rabaty. Dlatego zastanwiam się w jakim kształcie bukszpany do nich dodac. Kupiłam też w castoramie 5 malych cisów i chyba coś z tego wymidzę... Na razie myśl i koncepcji nie mam. Dobrze że wiem jakie róże zamówić.
Masz może rose the rescht? Bo mial mieć 1 -1,2 m a taerz czytam że tośnie dużo wieksza... To wtopa bo poszadziłam ją przed różami , ktore doratstają do 1m ... I chyba będę musiała jesienią przesadzać....

Marzenko zastanawiasz się jaki kształt nadać bukszpanom w różach...
Ja jestem przekonana że stożki i kule wyglądają w różach bardzo dobrze.
Ja mam świerk Conica w różach i wygląda świetnie.
Kasik 08:10, 14 sie 2014

Marzenko pytałaś o rose the rescht- mam tą różę pierwszy rok, od wiosny. Nie rośnie duża( przynajmniej na razie)-tak 80 cm. Nie wiem jak później, ale na razie mnie nie zachwyca:
- dość wątła (pomimo zasilania)
- małe kwiatki
- śmieci okrutnie
- krótko trzyma kwiat.
Czekam na kolejny rok- jak się nie postara- pójdzie gdzieś na boczek ogrodu, bo na razie rośnie przy wyjściu z tarasu i mnie drażni.

Pozdrawiam
Gabrysia_ 08:10, 14 sie 2014

Moje cebulki z L. i B. też sie zgadzały,a miałam obawy co do 'Queen of Night’ bałam się, że będą żółte jak u Agi ,zakwitły pięknie tak jak miały,więc ja polecam
baraga1904 08:11, 14 sie 2014

Sebek napisał(a)
U mnie Angelique chyba się zgadzaly, kupowałem w cebulekwiatowe.pl . Jednak cebule były dość małe i wszystkie je za kwitna...

...Sebek...pewien Pan ogrodnik powiedział mi kiedyś że dobry ogrodnik musi myślec o swoim ogrodzie na sezon do przodu...dobre planowanie to podstawa sukcesu w tej branży i też tak myślę...
ana_art 08:18, 14 sie 2014

Sebek napisał(a)

nie chcę Cię martwić ale moje angelique w drugim sezonie zakwitły w ilości mizernej... może 20 % z tego co było w pierwszym sezonie