Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W ogródku emerytki 00:51, 27 lip 2019

Do góry
Ten gość zamieszkał u mnie na stałe
Przeniósł się z lampy na słonecznik

Podwórkowa rehabilitacja 00:30, 27 lip 2019

Do góry
ryska napisał(a)

Tak tylko u Ciebie, prostota i wyrafinowanie w jednym
I szersze kadry dojrzałam
Ogród z czereśnią 00:28, 27 lip 2019

Do góry
anna_g napisał(a)

Jeszcze raz wrzucam tą fotkę - tak dla przypomnienia. Bo dzisiaj sobie pomyślałam, że robię sadzonki z ogrodówek. A jakbym tam posadziła właśnie ogrodówki - nawet takie same z tych sadzonek - dwie po lewej stronie i jedną po prawej tego iglaka? ew. po jednej z każdej strony, żeby na to miejsce co nie wolno nie sadzić - chyba, że hortensje nie korzenią się głęboko??? Co sądzicie? Cień tam jest, słońca troche jest, podlać zawsze można. Blisko wejścia domu (nie głównego, ale tego którym się głównie wchodzi). Co prawda trzeba by pomyśleć nad zmianą miejscówek dla tawułek ale to dopiero jak się hortensje rozrosną. Zanim się rozrosną - na przód jednoroczne i będzie kolorowo.
Dobry pomysł? bo mnie się spodobał ale jak sie znam to zaraz wymyślę coś "przeciw"

A nie wydaje Ci się że ogrodówki mocno się rozrastają? Czy chcesz potem poszerzyć rabatę?
Ogród na piasku i z wielkim murem 00:23, 27 lip 2019

Do góry
I już na dobranoc
Ogród na piasku i z wielkim murem 00:20, 27 lip 2019

Do góry

Powyżej dziurawiec, coś mu dolega, ale co, susza raczej nie bo rośnie w pobliżu "podlewaczki"

Hibiscuski wyhodowane z nasionka, całkiem pokaźne drzewko.Na drugiej rabacie są kolejne egzemplarze, ale jakoś nie załapały się na fotki

Trzeba znów nazbierać nasionek na Węgrzech gdzie rosną praktycznie na każdej ulicy.
Za drzwiami do ogrodu... 00:18, 27 lip 2019

Do góry
Agatko ,Basiu i Jolanko serdecznie dziękuję Wam za życzenia
Ogród na piasku i z wielkim murem 00:14, 27 lip 2019

Do góry
Trochę różności.
Za drzwiami do ogrodu... 00:12, 27 lip 2019

Do góry
ElaS napisał(a)
A proszę mi podpowiedzieć. Co zrobić jak lilia przekwitnie. Zostawić ?
Wyciąć ?
Aniu, czy ty dzisiaj świętujesz? Zresztą, życzenia zawsze można przyjmować. To dla Ciebie, te najlepsze Niech się wiedzie, niech szczęście nie omija i przypnie się do Ciebie, jak ten rzep psiego ogona

Ja tnę łodygi w połowie wysokości ,albo nawet wyżej.I dopóki liście ładnie wyglądają to zostawiam ,nawet jesienią potrafią ładnie się przebarwić.Ale Ania- Anabuko wycina chyba całkowicie i też się nic nie dzieje i kwitną w następnym roku.
I bardzo dziękuję za życzenia! A świętować będę bardziej jutro,a w sumie to już dziś ,bo wybiła północ

Ogród na piasku i z wielkim murem 00:10, 27 lip 2019

Do góry
Ogród na piasku i z wielkim murem 00:08, 27 lip 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Te kłoski to może być śmiałek darniowy.

Danusiu, jak miło i jakże od razu profesjonalnie oczywiście nazwę trawki przypomniałaś Przyznać muszę, że powoli jej się pozbywam, nadmiernie się rozrosła, i tylko w pierwszym roku mi się podobała. Teraz jak kwitnie też daje pewne ciekawe efekty, ale zauważyłam, że podsycha i jakoś tak wybija się, jednym słowem ładne to, ale nie za bardzo

ta hortensja (bezimienna, marketowa) niezwykle urokliwa, na razie jest w donicy, jesienią pójdzie do gruntu, planuję pozbierać z całego ogrodu wszystkie rozsiane tam hortensje ogrodowe i zrobić im dedykowaną komfortową rabatę.

a to Danusiu, znany Ci liść ?

Mój codzienny gość, nazywa się Feliks/Felicja towarzyszy przy porannej kawie, czasem przy wieczornym podlewaniu lub herbatce Przychodzi regularnie napić się.

Malutki pod lasem 00:03, 27 lip 2019

Do góry
Zdrowia i więcej czasu dla samej siebie Aniu życzę! Wszystko inne to pikuś ,-osiagniesz bez problemu na pewno

Dwa ogrody 23:54, 26 lip 2019

Do góry
i ostatnio malowane kute podpory do powojników, jeszcze zostały mi się trzy najwyższe z innymi zakończeniami, teraz najprzyjemniejsza część, czyli ustawianie Dwa powojniki już czekały w konkretnych miejscach, pozostałe albo będę przesadzać, albo kupię kolejne

Za drzwiami do ogrodu... 23:54, 26 lip 2019

Do góry
ElaS napisał(a)
Jak już mam dość ogrodowej harówki i myślę sobie, nic nie robię - pitolę. To potem idę pospacerować po tak pięknym ogrodzie, jak Twój. I wracam do harówki - ha ha. Jednym słowem motywujesz wątpiących

Mnie tez ogrody innych motywują do działania Bardzo mi miło,że moje "wypociny" mogą kogoś mobilizować
Ogród na piasku i z wielkim murem 23:50, 26 lip 2019

Do góry
GorAna napisał(a)
Alu, ależ masz cudne lilie, pięknie się prezentują na rabatach. Pomponiki daliowe jak malowane
U mnie nadal nie pada
Zostawiam serdeczności

Aniu, zaglądam do Ciebie regularnie, ale u siebie mam zaległości, chociaż jakieś fotki porobiłam, jednak na wgranie czasu nie wystarczyło, dopiero dzisiaj udało się na chwilę przysiąść do komputera
O deszczu już nie mówię, bo temat powszechnie znany, doczekaliśmy wyraźnych oznak niezadowolenia planety ze sposobu w jaki z niej korzystamy
Serdeczności

Dwa ogrody 23:46, 26 lip 2019

Do góry

rojniki już przekwitły
Ogród na piasku i z wielkim murem 23:44, 26 lip 2019

Do góry
Milka - Irenko - tak, lilie w tym czasie dominują, dzięki za wizytę
Trochę popadało, ale nade wszystko trzeba lać, lać, lać. Dobrze że mam tanią wodę, tyle co za prąd, który pobiera pompa. Leję każdego dnia
Moje daliowe okazy raczej skromne, ale cieszą mnie te małe pomponiki
Dwa ogrody 23:41, 26 lip 2019

Do góry

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:39, 26 lip 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Proszę

Świetna pamiątka z fajnego spotkania i super to ujęcie Gocha ci wyszło
Za drzwiami do ogrodu... 23:38, 26 lip 2019

Do góry
zawitka napisał(a)
Fajne spotkania miałyście ale kurcze podpisujcie choć jedno zdjęcie która jest która to chociaż przez zdjęcia można poznać koleżanki .
Paw we floksach jak się panoszy

Zawitko teraz już nie mogę edytować zdjęć i podpisać je.Ale zacytuj które podpisać to wtedy podpiszę
A pawie są w różyczkach Stadt rom nie we floksach

Trawki Mayesty z nasionek od Ciebie i Basi mają się znakomicie Jeszcze raz dzięki!

Dwa ogrody 23:37, 26 lip 2019

Do góry
Rozchodniki, u mnie w donicach, część z ub, roku, część tegoroczna

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies