Ja tnę łodygi w połowie wysokości ,albo nawet wyżej.I dopóki liście ładnie wyglądają to zostawiam ,nawet jesienią potrafią ładnie się przebarwić.Ale Ania- Anabuko wycina chyba całkowicie i też się nic nie dzieje i kwitną w następnym roku.
I bardzo dziękuję za życzenia! A świętować będę bardziej jutro,a w sumie to już dziś ,bo wybiła północ
Danusiu, jak miło i jakże od razu profesjonalnie oczywiście nazwę trawki przypomniałaś Przyznać muszę, że powoli jej się pozbywam, nadmiernie się rozrosła, i tylko w pierwszym roku mi się podobała. Teraz jak kwitnie też daje pewne ciekawe efekty, ale zauważyłam, że podsycha i jakoś tak wybija się, jednym słowem ładne to, ale nie za bardzo
ta hortensja (bezimienna, marketowa) niezwykle urokliwa, na razie jest w donicy, jesienią pójdzie do gruntu, planuję pozbierać z całego ogrodu wszystkie rozsiane tam hortensje ogrodowe i zrobić im dedykowaną komfortową rabatę.
a to Danusiu, znany Ci liść ?
Mój codzienny gość, nazywa się Feliks/Felicja towarzyszy przy porannej kawie, czasem przy wieczornym podlewaniu lub herbatce Przychodzi regularnie napić się.
i ostatnio malowane kute podpory do powojników, jeszcze zostały mi się trzy najwyższe z innymi zakończeniami, teraz najprzyjemniejsza część, czyli ustawianie Dwa powojniki już czekały w konkretnych miejscach, pozostałe albo będę przesadzać, albo kupię kolejne
Aniu, zaglądam do Ciebie regularnie, ale u siebie mam zaległości, chociaż jakieś fotki porobiłam, jednak na wgranie czasu nie wystarczyło, dopiero dzisiaj udało się na chwilę przysiąść do komputera
O deszczu już nie mówię, bo temat powszechnie znany, doczekaliśmy wyraźnych oznak niezadowolenia planety ze sposobu w jaki z niej korzystamy
Serdeczności
Milka - Irenko - tak, lilie w tym czasie dominują, dzięki za wizytę
Trochę popadało, ale nade wszystko trzeba lać, lać, lać. Dobrze że mam tanią wodę, tyle co za prąd, który pobiera pompa. Leję każdego dnia
Moje daliowe okazy raczej skromne, ale cieszą mnie te małe pomponiki
Zawitko teraz już nie mogę edytować zdjęć i podpisać je.Ale zacytuj które podpisać to wtedy podpiszę
A pawie są w różyczkach Stadt rom nie we floksach
Trawki Mayesty z nasionek od Ciebie i Basi mają się znakomicie Jeszcze raz dzięki!